INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA B » INCIDENTE

17 arestaţi!

Articol de - Publicat luni, 09 iunie 2008 00:00

Suporterii germani şi cei polonezi s-au încăierat la Klagenfurt.

De ce se temeau mai mult locuitorii şi autorităţile oraşului Klagenfurt n-au scăpat. Suporterii germani şi cei polonezi, majoritatea sub in­flu­en­ţa alcoolului, s-au “ciocnit” sîm­bă­tă chiar în centrul oraşului. Primii au fost cei care au provocat, cu cîntece şi scandări rasiste şi anti­polo­neze.

S-a pornit bătaia, iar forţele de ordine au fost nevoite să in­ter­vină în forţă pentru a potoli spi­ri­tele. Bilanţul incidentelor: 17 arestări, 20 de răniţi, dintre care opt au necesitat spitalizare.

Şi un post TV implicat?

Oficialităţile austriece au dez­vă­luit ulterior un detaliu şocant. Jörg Haider, guvernatorul Karin­thi­ei, regiunea de care apar­ţine oraşul Kla­genfurt, a povestit că o echipă de televiziune străină ar fi încercat să instige două grupuri de su­por­teri, nemţi şi polonezi, să se ia la bă­­taie. “N-aş putea însă să vă spun din ce ţară provine res­pec­tiva te­­­leviziune”, a declarat Haider.

4.300 de poliţişti au fost mobilizaţi la Klagenfurt pentru a asigura securitatea meciului Germania - Polonia.

25.000 de fani germani şi 20.000 polonezi au “ocupat” ieri oraşul Klagenfurt.

S-au bătut şi la CM 2006

În urmă cu doi ani, la Mondialul din Germania, huliganii germani şi cei polonezi au mai dat o reprezentaţie violentă. Atît înaintea meciului, cîştigat de nemţi cu 2-0, cît şi după fluierul final, s-au consemnat numeroase încăierări în zona stadionului şi pe străzile din centrul Dortmundului. Forţele de ordine au operat atunci nu mai puţin de 429 de arestări (foto).

 

Provocări în presa de la Varşovia

Ziarele austriece dau vina pe presa poloneză pentru cele întîmplate . Săptămîna trecută, cotidianul Fakt a publicat un montaj fotografic în care căpitanul nemţilor, Ballack, purta o cască din primul război mondial, iar selecţionerul Leo Beenhakker stătea cu sabia pregătită să-l decapiteze. Super Express, la rîndu-i, l-a prezentat pe Beenhakker ţinînd în mîini capul omologului german Low şi pe cel al lui Ballack (foto). Titlul: “Leo, adu-ne capetele lor!”.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează