INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ROMÂNIA - ALBANIA, 3 SEPTEMBRIE, 21:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Accidentarea lui Raţ îl pune în încurcătură pe Răzvan » Neşu sau Sepsi

Articol de GSP - Publicat joi, 19 august 2010 00:00

Unul dintre ei va fi titularul postului de fundaş stînga în meciul cu Albania, fiindcă va lipsi şi Chivu, suspendat. Primul are doar un meci oficial jucat pentru România, iar timişoreanul a evoluat numai 7 minute la "naţională".

Răzvan Lucescu nu poate avea linişte înaintea debutului în campania de calificare la Euro 2012, cu Albania, pe 3 septembrie, la Piatra-Neamţ.

A primit o veste care îi dă frisoane: Răzvan Raţ, titularul postului de fundaş stînga, a suferit o ruptură musculară în ultimul minut al meciului de campionat disputat de Şahtior cu Karpatî Lvov. După ce a efectuat un RMN, verdictul medicilor e dureros: fotbalistul va lipsi de pe gazon între trei şi patru săptămîni şi astfel va pierde "dubla" cu Albania, 3 septembrie, şi Belarus, 7 septembrie!

Neşu, 8 selecţii în 5 ani
Singurele variante de înlocuire ar fi Neşu sau Sepsi. Ex-stelistul (27 de ani), care are cele mai mari şanse să prindă primul 11, a evoluat pînă acum doar într-un singur meci oficial ca titular în echipa naţională, cu Feroe (1-0), în septembrie 2008. Mai mult, în cei cinci ani care au trecut de la debutul său pentru "tricolori", jucătorul lui Utrecht a evoluat doar în opt partide pentru România, acumulînd în total 399 de minute!

Prima sa partidă la "naţională" a însemnat un fiasco. În noiembrie 2005, la 1-2 cu Coasta de Fildeş, Neşu a intrat în minutul 80, iar în prelungirile jocului a bîlbîit o minge în careu şi a fost deposedat, africanii înscriind golul victoriei prin Bakary Kone.

Sepsi, 7 minute în 2 ani
Celălalt jucător care ar putea evolua în banda stîngă, timişoreanul Laszlo Sepsi (23 de ani) a bifat doar şapte minute în cele două meciuri jucate la echipa naţională. A debutat în martie 2008 în "amicalul" cu Rusia (3-0), trei minute, următoarea convocare venind peste doi ani, cu Israelul (0-2)! O altă soluţie pentru postul de fundaş stînga ar fi clujeanul Cristi Panin, însă acesta a fost folosit mai mult în partea dreaptă la echipa de club.

SOS apărarea!
Nu doar accidentarea lui Raţ îi dă mari bătăi de cap lui Lucescu junior. La ea se adaugă absenţele căpitanului Cristi Chivu, suspendat, dar şi ale accidentaţilor Goian şi Cociş! Astfel, la întîlnirea cu albanezii, Răzvan ar putea avea o linie de apărare inedită. "Şi la postul de fundaş dreapta sînt probleme, Dănănae revine după o accidentare. La nivelul portarilor sînt dificultăţi, nu ştiu ce se întîmplă cu Lobonţ", a spus preşedintele FRF, Mircea Sandu.

Cum ar putea arăta România cu Albania
Lobonţ - Dănănae, Tamaş, Galamaz, Neşu - M. Roman, Florescu, Rădoi, Cr. Tănase - D. Niculae, Marica

"Voi face tot posibilul să nu ratez debutul <naţionalei>. Am vorbit cu Răzvan Lucescu şi amîndoi sîntem supăraţi"
Răzvan Raţ, fundaş România

"Avem destule probleme, iar acum Răzvan va trebui să găsească o soluţie şi pentru postul de fundaş stînga, după accidentarea lui Raţ"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

66 de selecţii are Raţ la echipa naţională: a marcat un gol

Hagi premiat de Sandu
Preşedintele FRF a fost ieri la Constanţa pentru a-i înmîna "Regelui" o plachetă cu ocazia organizării turneului "Stelele Estului". "Apreciez foarte mult proiectul lui Gheorghe Hagi şi în semn de apreciere şi drept mulţumire i-am oferit acest cadou. Această iniţiativă trebuie să fie un exemplu pentru marile cluburi din România", a spus Sandu. El a vorbit şi despre viitorul echipei naţionale: "Trebuie să luăm şase puncte cu Albania şi Belarus, nu ne va fi însă uşor. Nu ştiu cît de mari sînt şansele noastre de calificare acum, dar cu siguranţă o vom face în 2016!". (Ionuţ Coman)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (19)
mihai_florin84
mihai_florin84  •  25 August 2010, 12:24

...daca tot ne dam toti selectioneri...:D radu stefan e bun, dar nu in banda. locul lui e in centru. in banda ar trebui latovlevici sau pulhac. torje in dreapta, in locul lui m. roman... si parca nici d. niculae nu-si are locul in primul 11 :)

toto2010
toto2010  •  19 August 2010, 11:36

SPALATI-VA PE CAP CU LATOVLEVICI.

hermesvenus
hermesvenus  •  19 August 2010, 11:10

.................Sau Panin sau Pulhac....sau Brandan naturalizat sau alti straini naturalizati.......ALO FRF -UL???? CHIAR NU VEDETI CA "NATIONALA" NU ARE VIITOR FARA JUCATORI NATURALIZATI? APROAPE TOATE REPREZENTATIVELE AU JUCATORI NATURALIZATI. De centrele de copii si juniori cui ii pasa cand se desfiinteaza echipe de traditie. Poate un campionat de tineret -sperante............ceva

Vezi toate comentariile (19)
Comentează