INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANGLIA - ITALIA 0-0, 2-4 LA PENALTY-URI

Au inventat fotbalul. Dar numai 90 de minute! » Anglia părăseşte pentru a şasea oară un turneu final după ce pierde la penalty-uri

Rooney a transformat unul dintre penalty-uri, dar a fost
Rooney a transformat unul dintre penalty-uri, dar a fost "trădat" de colegii săi

Articol de - Publicat luni, 25 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 25 iunie 2012 01:50

Italia întregeşte careul de călăi ai britanicilor la loviturile de departajare: totul a început la "Mondialul" din '90, cu RFG. Nemţii i-au eliminat şi la Euro '96. Apoi Argentina. Şi Portugalia, De două ori!

Stevie G, sufletul Albionului, mai bătuse o dată un penalty la "naţională". Şi ratase. Cînd s-a îndreptat spre punctul cu var şi l-a privit pe Buffon, inimile s-au oprit în insulă pentru o secundă: a bătut primul, şi a marcat acum! Young nu mai bătuse, a debutat şi a ratat.

Cole mai trecuse prin asta şi marcase, dar acum s-a pripit. Oricum, mai înţelege cineva ce se întîmplă cu Anglia la penalty-uri? Mai poate fi invocată lipsa de concentrare?

Egal? Prelungiri? Pierde Anglia!
Optimi, sferturi, semifinale, nu contează! Nici titularul din propria poartă, nici valorea executantului englez: e al doilea turneu final într-un deceniu cînd Anglia reuşeşte să nu ia gol şi să rămînă 120 de minute egală cu un adversar pe măsură, dar se întoarce acasă! Portugalia în 2006, "squadra azurra" acum.

Guardian titrează amar: "Plecăm pierzînd la penalty-uri... din nou". Iar The Sun jonglează trist cu numele lui Ashley Cole, fotbalistul care a ratat decisiv: "Ash' and Burn". Un "Praf şi pulbere" cu năduf, cînd statistica rece te scoate din minţi!

Momentul serii: "scăriţa" lui Pirlo!
Cea mai frumoasă execuţie la loviturile de departajare i-a aparţinut italianului Pirlo (foto). A simulat un şut violent, l-a "obligat" pe Hart să plonjeze, apoi, în ultima clipă, a schimbat: o fantastică "scăriţă". Portarul insular a încercat să se întoarcă, dar i-a fost imposibil. Mingea a plutit sfidător foarte aproape de Hart şi s-a oprit în plasă. "Eu l-am promovat pe Pirlo la Inter şi îl ştiu foarte bine. Are clasă", a declarat Roy Hodgson.

"Amîndoi Ashley, Cole şi Young, au bătut excelent la antrenamente, dar penaltyurile reale, în timpul meciului, înseamnă altceva: epuizare, picioare moi, minţi obosite" (Roy Hodgson, selecţioner Anglia)

"Am crezut că măcar acum vom cîştiga la penaltyuri, marea obsesie a Angliei. Norocul nu e însă al nostru la 11 metri. Plecăm acasă cu inimile frînte" (Steven Gerrard, căpitan Anglia)

3 este numărul înfrîngerilor suferite de Steven Gerrard la penaltyuri cu "naţionala" Angliei: CE 2004, CM 2006 şi CE 2012

Istoricul horror al Angliei la penaltyuri
Turneu final: Meci Scor, Rezultat la penaltyuri
semifinale CM '90: RFG - Anglia 1-1, 4-3
semifinale Euro '96: Germania - Anglia 1-1, 6-5
optimi CM '98: Anglia - Argentina 2-2, 3-4
sferturi Euro 2004: Anglia - Portugalia 2-2, 5-6
sferturi CM 2006: Anglia - Portugalia 0-0, 1-3
sferturi CE 2012: Anglia - Italia 0-0, 2-4

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dreamer123
dreamer123  •  25 Iunie 2012, 03:27

care fotbal ? anglia adoarme proprii suporteri, dar pe ceilalti...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează