INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  DISEARĂ, SEMIFINALE » RUSIA - SPANIA (21:45, TVR 1 ÎN DIRECT)

Blocaj la Arşavin

Articol de - Publicat joi, 26 iunie 2008 00:00

Ibericii şi-au construit strategia special pentru a-l ţine în frîu pe energicul atacant rus de 27 de ani.

Luis Aragones este avizat: pericolul rus vine în special de la Andrei Arşavin. În grupe l-a ratat, atacantul de 27 de ani fiind suspendat două meciuri. Apoi a re­ve­nit, şi-a revigorat echipa, i-a dat forţă şi consistenţă. A fost cel mai bun şi cu Suedia, şi cu Olanda, a intrat în atenţia marilor cluburi. Su­ficient ca să-l pună serios pe gînduri pe selecţionerul spaniol. Acesta şi-a construit strategia special pentru periculosul şi rapidul ju­cător de la Zenit St. Peter­s­burg.

Ca să-l contracareze, Aragones a pus la punct un marcaj zonal strict, modelul defensiv mo­difi­cîndu-se în funcţie de prezenţa acestuia pe gazon. Un rol desosebit îi va reveni “închi­ză­torului” Marcos Senna, pus să ofere protecţie în plus fundaşilor centrali. Cel ce urmează să-i anticipeze mişcările lui Arşavin, apoi să-l dezarmeze, e Sergio Ramos, care va fi mereu cu ochii pe rus, în alternanţă cu Capdevila. Toto­da­tă, Iniesta va trebui să-şi reprime adesea por­ni­rile ofensive ca să blocheze mu­tările laterale ale esti­cu­lui.

Tactica pusă la punct de Aragones nu-i nouă. El a mai folosit-o şi în “sfer­tul” cu Italia, cînd Toni n-a putut străpunge deloc blindajul iberic.

500 de ziarişti au fost prezenţi la antrenamentul de luni al ruşilor, în special ca să-l vadă pe Arşavin.

“Mi-ar fi plăcut să-l descopăr pe Arşavin la 21 de ani. Ar fi devenit demult un star”
Arsene Wenger antrenor Arsenal

2 goluri şi o pasă decisivă a dat Andrei Arşavin în două partide.

7 milioane de euro vor împărţi ruşii dacă vor accede în finală.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează