INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  EURO 2012

Boicot inevitabil! » Cazul Timoşenko dinamitează turneul final din Ucraina

Ucraina refuză să demareze o anchetă criminalistică pentru bătăile încasate de Timoșcenko în închisoarea de la Harkov // Foto: Reuters
Ucraina refuză să demareze o anchetă criminalistică pentru bătăile încasate de Timoșcenko în închisoarea de la Harkov // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 05 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 04 mai 2012 21:23

Euro se va juca, însă majoritatea politicienilor europeni vor lipsi la meciurile de la Kiev, Doneţk şi Harkov, protestînd faţă de maltratarea fostului premier în detenţie.

Cu cinci săptămîni înaintea startului Euro e aproape sigur că liderii politicieni vor absenta de la meciurile turneului final (8 iunie - 1 iulie) găzduite de Ucraina! "Competiţia va avea loc conform programării. Nu se va amîna şi nici nu se va muta. Transferul nu este posibil într-un timp atît de scurt, dar boicotul politic şi diplomatic a devenit absolut inevitabil", dezvăluie Vadim Karasev, directorul Institutului de Strategii Globale.

Liderii guvernelor europene sînt aproape unanimi în a sancţiona coorganizatoarea competiţiei (Polonia e cealaltă) pentru tratamentul dur aplicat în detenţie fostului premier Iulia Timoşenko, condamnată la 7 ani de închisoare şi intrată de 15 zile în greva foamei. Şi comisarii UE susţin protestul, anunţînd că vor ignora evenimentul, în timpul misiunii lor de la Kiev de luna viitoare.

Unicii susţinători ai Ucrainei rămîn Polonia şi Rusia. Boicotul e spart de premierul Donald Tusk şi de fostul şi noul preşedinte Vladimir Putin, care s-a oferit s-o găzduiască la Moscova pe Timoşenko.

"Acţionează ca naziştii!"
Presa ucraineană a reacţionat dur la ameninţări. "S-au demascat. Germanii nu s-au schimbat în 70 de ani, doar şi-au modificat metodele. Tot nazişti au rămas. Vor să dea ordine Kievului, iar boicotul e un apel la a lăsa şomeri sute de mii de ucraineni", a scris ieri cotidianul Segodnia.

"Fabricanţii nemţi vor pierde. Dacă ei ne vor boicota, le vom limita accesul pe piaţa ucraineană" (Leonid Kojara, vicepreşedintele partidului de guvernămînt)

"Fotbalul trebuie să unească, iar turneul din Polonia şi Ucraina se va juca în formula stabilită" ( Sepp Blatter, preşedinte FIFA)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
zamfir92
zamfir92  •  05 Mai 2012, 11:28

Mare branza ca nu vin politicienii la meci.

davyd7rm
davyd7rm  •  05 Mai 2012, 10:45

lasa k ii mai bn sa stea aksa dekt sa vina,ce legatura au ei k spectacolul fotbalistic,sa-si rezolve probleme in alte domenii....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează