INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA - FRANŢA 1-0

Ce e cu Henry?

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2008 00:00

Francezii sînt îngrijoraţi: golgeterul lor joacă slab, ratează enorm, dar nu va fi scos din echipă la Euro. "E de neatins", spune Domenech

Francezii suferă în atac, fiindcă Henry nu-şi găseşte paşii. Desele leziuni, problemele de la spate l-au scos din ritm şi jocul său modest lasă urme. Nu se mai concentrează în faţa porţii, ratează din poziţii ideale. Iar cînd golgeterul nu le merge, "cocoşii" sînt învinşi uneori, ca acest eşec, 0-1, de la Malaga.

Un amănunt ne dă nouă speranţe şi îi îngrijorează pe "cocoşi". Atacantul Barcelonei va fi titular la Euro indiferent de forma sa. O certifică încă o dată selecţionerul Domenech: "Nu există nici o dezbatere pe tema Henry. El va fi pe teren la turneul final. E de neatins. Vîrf sau pe stînga, nu contează. La experienţa lui, poate juca oriunde. Mă interesează doar ca Thierry să facă diferenţa".

Ceea ce, împotriva Spaniei, nu s-a întîmplat. "Prestaţia lui n-a fost deloc concludentă. Două ocazii irosite în două minute. O lovitură de cap greşită la cîţiva metri de poarta goală, apoi un duel pierdut unu contra unu cu Casillas. O lipsă de realism enervantă. A fost cel mai neinspirat jucător al nostru", a comentat presa din Hexagon, iar Henry acceptă că "la acele şanse mingea trebuia să fie în poartă".

"Solizi în apărare"
Întors la "naţională", la fel ca Sagnol şi Coupet, Vieira era mulţumit de un aspect: "Voiam să ne regăsim baza defensivă, puterea din apărare, pentru a împiedica adversarii să strecoare mingea pe spaţii. Din acest punct de vedere, am fost performanţi. Ne-am închis bine, am fost solidari, ceea ce e un punct cîştigat". Liderul defensivei a fost Thuram, 36 de ani, 137 selecţii, care a reuşit să răspundă criticilor din ultima vreme cu o evoluţie excelentă.

Atenţie la Anelka!
Dacă Henry a dezamăgit, în schimb, Anelka a fost la polul opus. "În faza ofensivă a fost cel mai bun, graţie tehnicii şi mişcării sale permanente. A profitat de fiecare zonă a terenului, fiind percutant cu mingea la picior", a scris Le Parisien. Nici Benzema n-a fost rău. "La 20 de ani n-are nici un complex. De fiecare dată cînd intră în joc, apare şi pericolul. E creativ, cu simţ al porţii". Lovitura sa de cap a lovit însă bara în final.

"Imperfecţiuni fatale"
Domenech a atras atenţia francezilor: "La acest nivel, orice imperfecţiune poate fi fatală. Să nu repetăm erorile la Euro. Dacă o vom face, ne vom întoarcem acasă repede". A mai fost ceva deranjant pentru selecţioner: "Prea multe baloane pierdute. În plus, în unele momente ne-am lăsat antrenaţi în jocul adversarilor". Dar Domenech a descoperit ceva pozitiv. "A fost exact ce voiam, un meci de asemenea dimensiune, cu un arbitraj uşor defavorabil. E important cum îţi ţii nervii în frîu, cum rămîi simpatic şi îţi vezi de jocul tău, în ciuda incertitudinilor arbitrajului".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  09 Februarie 2008, 09:50

O sa isi revina Henry pana la EURO stati linistiti...sper sa-si revina dupa meciul cu Romania...:)

 •  08 Februarie 2008, 10:37

E prea petarda...asta e

Vezi toate comentariile (2)
Comentează