INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SCHWEINSTEIGER I-A BĂTUT DIN NOU PE LUSITANI

Coşmarul

Articol de - Publicat sambata, 21 iunie 2008 00:00

Mijlocaşul german a dat un gol şi două pase decisive în “sfertul” de la Basel, după ce la Mondialul din 2006, în finala pentru locul 3, reuşise o “dublă” şi un assist.

Portughezii nu-l vor uita cu­rînd pe Bastian Schwein­s­teiger. De două ori l-au avut ad­versar şi de tot atîtea ori i-a bă­tut aproape de unul singur.

Joi seară, în “sfertul” de la Basel, mijlocaşul lui Bayern a reeditat practic evoluţia din finala mică a Mondialului 2006, cînd nem­ţii au cîştigat cu 3-1. Dife­renţa? Dacă atunci reuşise o “dublă” şi un assist, acum a marcat doar un gol, dar a dat două pase decisive.

Şi ce rău începuse Euro 2008 pentru “Schweini”. După un sezon me­diocru în Bundesliga, selec­ţionerul Low l-a in­trodus doar pe final cu Polonia, la fel contra Croa­ţiei, cînd a fost şi eliminat, pen­tru ca apoi să lip­seas­că automat cu Austria. Dacă nemţii nu treceau de grupe, mun­chenezul s-ar fi regăsit cu siguranţă pe banca acu­zaţilor.

“Ştiam că am greşit cu Croaţia şi mi-am dorit din tot sufletul să mi se dea ocazia de a mă revanşa”, a recu­noscut Sch­wein­­steiger. Opor­tuni­tate pe care Low, secundul lui Klins­mann în 2006, i-a oferit-o prompt, tocmai împotriva adver­sarului favorit : Por­tu­galia!

“Favoritul Angelei”

Deşi e însoţit în Elveţia de iubită, modelul Sarah Brandner, Schwein­steiger a “flirtat” deseori, în văzul lumii, cu cancelarul An­gela Merkel. Meciul cu Austria l-a urmărit alături de ea, întreţinîndu-se cordial în pauză. De unde pînă unde această amiciţie? “Sîntem prieteni de la Mondialul 2006, cînd ne-a vizitat în cantonament şi am stat mai mult de vorbă”, a povestit “Schweini” cotidianului Bild, care susţine că Bastian e “favoritul Angelei”.

A leşinat!

Şoc pentru portarul nemţilor, Jens Lehmann, la sfîrşitul confruntării cu portughezii. Era încă pe teren cînd managerul Oliver Bierhoff l-a abor­dat: “Soţiei tale îi e rău”. Lehmann a urcat rapid în tribună , unde Con­ny, îngrijită de un medic de la “Ur­gen­ţă”, tocmai îşi revenea din leşin (foto). “Am mîncat puţin în timpul zilei şi emoţiile finalului m-au do­bo­rît”, a povestit doamna Lehmann.

Să ştie portugheza

Preşedintele federaţiei portugheze, Gilberto Madail, a anunţat ieri că succesorul lui Scolari pe banca “na­ţionalei” va fi numit pînă la mijlocul lui iulie şi trebuie să vorbească neapărat portugheza. “Trebuie să se înţeleagă cu ju­cătorii şi să fie totodată un teh­ni­cian care să poată ţine vestiarul în mî­nă”, a punctat Madail. Scolari, din 2003 pe bancă, va prelua pe Chelsea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  21 Iunie 2008, 12:46

Portugalia...favoritii lu peste prajit,in frunte cu marele jucator Cristiano Ronaldo gelatul.Rusine pt cei care il compara cu Pele Maradona Cruyff Platini Beckenbauer Zidane .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează