INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ROMÂNIA - FRANŢA

Coşmarul Scarface!

Articol de , - Publicat sambata, 07 iunie 2008 00:00

“Tricolorii” au rămas uluiţi de forţa de pătrundere a mijlocaşului francez Franck Ribery după ce au văzut la şedinţa video cum l-a umilit pe Cannavaro.

De la sosirea în Elveţia, Victor Pi­ţurcă le ţine în fiecare sea­ră “tricolorilor” cîte o şedin­ţă de analiză video a Franţei. Timp de o oră

şi 30 de minute, selec­ţio­ne­rul le prezintă lui Mutu şi com­pa­nia toate atuurile şi slăbiciunile vicecampionilor mondiali. Ulti­me­le partide ale “cocoşilor” şi cele din pre­liminariile lui Euro repre­zin­tă “desertul” fiecărei zile.

“Cum să-l oprim p-ăsta?”

Cele mai importante partide rămîn, fără îndoială, cele dintre Fran­­ţa şi Italia, adversare şi în gru­pa pentru calificarea la competiţia con­­­tinentală. La Paris, elevii lui Do­me­nech s-au impus cu 3-1, iar la Mi­la­no meciul s-a terminat cu o re­mi­ză albă. Această ultimă partidă a fost vizionată de curînd de “tri­co­lori”. Au rămas toţi pur şi simplu u­lu­­iţi cînd le-au fost expuse acţiuni ale lui Franck Ribery, pericolul nu­mă­­rul unu al Franţei. Fundaşii noş­­tri au cam înghiţit în sec după ce au văzut o fază în care mijlocaşul lui Ba­yern Munchen n-a putut fi do­bo­­rît de Cannavaro. Încercările dis­­perate ale italianului, fost Balon de Aur, au eşuat, francezul fiind ex­trem de tare pe pi­cioa­re.

Contra: “Să nu-i dăm spaţii!”

Joi, Cosmin Contra (foto stîn­ga) a dez­vă­luit voa­lat în­grijorarea româ­ni­lor: “Ri­be­ry nu poate fi oprit! Tre­bu­ie să nu-i dăm spaţii şi să-l blo­căm în mar­gini, altfel, dacă scapă unu con­tra unu, e foarte periculos”. Con­­tra este sin­gu­rul care are ex­pe­ri­enţa întîlnirii cu Ribery, după du­bla Getafe-Bayern Munchen din “sfer­turile” Cupei UEFA din acest an.

Atenţie la Malouda!

De asemenea, “tricolorii” au mai fost impresionaţi şi de celălalt mij­­lo­caş lateral al Franţei, Florent Ma­louda (foto). În cazul lui, selec­ţio­nerul a gîndit deja o variantă de a-l bloca intenţionînd să-l folo­sea­scă pe flan­cul drept, alături de Contra, pe Nicoliţă. Pentru a reuşi să-i con­tra­ca­reze cît mai bine pe fran­cezi, de la mijloc în sus, Piţur­că îşi înre­gis­trea­ză propriile an­tre­namente tac­ti­ce. El încearcă astfel să corecteze e­ven­tualele greşeli de aşezare ale ju­cătorilor.

“Piţurcă ştie cum să îl anihileze pe Ribery. Dublajul e o soluţie!”
Dan Petrescu fost internaţional

“Ribery e super, dar e mai bun Chivu. Lăsaţi-mă un pic cu acest francez şi rezolv problema”
Leonard Doroftei fost campion mondial la box

“Trebuie mereu du­blat. Să nu-i dăm spa­ţii pen­tru că ştie să profite”
Viorel Moldovan fost internaţional

“Este un jucător valoros, are viteză, tehnică, şut, este mai rapid chiar decît Zidane”
Gabi Balint fost internaţional

“Ribery este un fot­balist de clasă. Posedă calităţi deosebite, atît fizice, cît şi tehnice. Un lucru e sigur. El nu trebuie lăsat, în nici o zonă a terenului, să rămînă unu la unu cu vreun jucător de-al nostru”
Emeric Ienei fost selecţioner

Iată de ce tricolorii trebuie să fie atenţi la Ribery!

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (34)
 •  07 Iunie 2008, 22:50

ba pisatiilor toti care comentati omu asta ca o lucrat pe santiere ca nush ce ca bbla bla bla macar joaca fotbal nu ca altii care stau cu pula pe tastatura si comenteaza

 •  07 Iunie 2008, 21:49

avem pretentii si ne facem griji doar pentru un jucator?

 •  07 Iunie 2008, 19:59

imi cer scuze dar s-a vazut cat de bun a fost ribery cu zenit .parca i-a hipnotizat.a fost parca 4-0 pt zenit.nu???pe degeaba joaca el bine si colegii nu.insa nu putem compara un meci cu altul.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează