INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  EURO 2012

Cristiano Bergodi citeşte squadra lui Prandelli: "Propositivo Italia. Dar n-avem atacanţi!"

Jucătorii Italiei exultă: au reuşit să se califice în semifinale! +1   FOTO
Jucătorii Italiei exultă: au reuşit să se califice în semifinale!

Articol de - Publicat miercuri, 27 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 26 iunie 2012 19:29

Fostul antrenor al Stelei dezvăluie secretul unei Italii mai ofensive ca niciodată. Colaborarea lui Cesare Prandelli cu Arrigo Sacchi începe să dea roade.

A terminat pe locul 12 cu Modena, de care s-a despărţit la finalul sezonului. "A venit altă conducere la vîrful clubului, care doreşte alt antrenor". Aşteaptă alt angajament şi urmăreşte meciurile de la Campionatul European. Nu cu băieţii la o pizza şi la o bere. Nici măcar cu copiii lui. "Nu, cu ei este un mare balamuc!". Singur, doar el şi cu pixul cu care îşi ia notiţe.

- Cristiano Bergodi, cum se vede din Italia Euro 2012?
- Se vede cu Italia în semifinale. Lumea e bucuroasă.

Modelul spaniol

- Te aşteptai ca Italia să ajungă pînă aici? Şi să joace şi ofensiv?!
- Cu doi ani în urmă, atunci cînd Prandelli a preluat Squadra Azzurra, s-a mai întîmplat ceva la nivelul lui Federcalcio.

- Ce anume?
- Arrigo Sacchi a fost numit director tehnic peste toate naţionalele de juniori şi de tineret ale Italiei. El cu Prandelli au elaborat o strategie nouă.

- Pe scurt, care a fost ideea?
- Schimbarea radicală a stilului. Joc combinativ, filozofie pozitivă. Au luat drept model fotbalul spaniol pe care încearcă să-l adapteze calităţilor jucătorilor noştri.

- Deci, nimic nu e întîmplător...
- Înainte aşteptam, acum vrem să impunem noi ritmul. Să fim ofensivi, nu pasivi. Asta s-a văzut foarte bine cu Anglia în "sferturi".

"Germania e peste noi"

- Chiar aşa, noi, în România, am fost uimiţi să vedem o Italie care atacă 120 de minute.
- Anglia a evoluat în modul vechi, la aşteptare, cum făceam noi pe vremuri. O mare dezamăgire englezii. Iar în cazul lui Rooney s-a simţit că n-a jucat primele două partide.

- Poate să treacă Italia de Germania în semifinale?
- După părerea mea, Spania şi Germania sînt echipe mai bune decît Italia în acest moment. Noi am atins maximum din performanţa pe care o aşteptam înainte să înceapă competiţia.

- Şi n-ar fi o tragedie să vă opriţi aici?
- Tot ce se va întîmpla bun de aici înainte este un bonus.

- Cum ar trebui să joace Italia lui Prandelli ca să aibă şanse în faţa nemţilor?
- Trebuie să ţină jocul în mînă, să speculeze problemele din apărarea germanilor. Boateng mi se pare acolo veriga slabă. În afară de lucrurile astea tehnico-tactice, noi avem şi un avantaj psihologic.

Pirlo, personalitate, Balotelli, dăruire

- Ştiu, nu aţi pierdut niciodată în faţa Germaniei la un turneu final. Ce griji ar mai avea Prandelli?
- Recuperarea lui De Rossi, un fotbalist extrem de important. Apoi, este posibil să-l titularizeze pe Di Natale şi să-l treacă rezervă pe Cassano.

- Ar mai bine cu Di Natale lîngă Balotelli?
- Cassano s-a văzut că nu poate ţine ritmul. Defectul cel mai important al Italiei este acela că nu are un vîrf. Unul veritabil, unul care să dea goluri, care să exploateze ocaziile.

- Cum ai trăit penaltyul bătut de Pirlo?
- Mi se părea că mingea nu mai ajunge în poartă. Parcă au trecut ani pînă a atins plasa. Pirlo are o personalitate uriaşă, ştie mereu ce are de făcut înaintea adversarului.

- Balotelli?
- A jucat pentru echipă, s-a bătut, s-a dăruit. Dar nu este un atacant adevărat. Italia nu are atacanţi, asta e problema!

Ne complimentăm reciproc şi ne luăm la revedere. Înainte de asta îmi spune că citeşte în fiecare zi site-urile româneşti. Vrea să vină la un meci pe Naţional Arena ("Am auzit că arată excelent"), poate chiar la amicalul lui Dinamo cu Barcelona. Vorbeşte în continuare foarte bine româneşte. Parcă mai bine decît atunci cînd i-a închis lui Gigi Becali uşa vestiarului în nas.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
theopalas
theopalas  •  27 Iunie 2012, 14:02

Trebuia sa puna ei o poza cu Bergodi care poarte tricou cu sigla oilor....Exista vreun articol in care nu amintiti de becali si oi?

frf_still_sucks
frf_still_sucks  •  27 Iunie 2012, 02:02
Postat de drughi009 pe 27 Iunie 2012, 01:21

atacantii adevarati i-ati lasat acasa ( qualiarela ,matri,pazini,borini) ati luati casano,balotelli.....doar di natale e varf adevarat ......asta e ...mijlocul si apararea e baza

Ai dreptate, Balotelli nu e atacant, dar e in devenire. PEste 2 ani sau 4 ani, cand castiga experienta va fi de temut pentru multe defensive cu spiritul lui bataios. Cassano joaca bine dar nu prea mi-a placut de el in ultimele partide, o fi inchis bine de defensiva adversa si nu reuseste sa faca ce stie el mai bine. Oricum, va fi interesant meciul cu Germania.

drughi009
drughi009  •  27 Iunie 2012, 01:21

atacantii adevarati i-ati lasat acasa ( qualiarela ,matri,pazini,borini) ati luati casano,balotelli.....doar di natale e varf adevarat ......asta e ...mijlocul si apararea e baza

Vezi toate comentariile (3)
Comentează