INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIENII NE PREGĂTESC SURPRIZE PENTRU EURO

Fără Matrix?

Articol de - Publicat sambata, 31 mai 2008 00:00

Donadoni l-ar prefera pe Barzagli lui Materazzi ca al doilea stoper. Şi ar putea face în defensivă şi rocada Grosso-Zambrotta pe stînga!

Roberto Donadoni se gîndeşte să schimbe jumătate de apă­rare faţă de formula stan­dard. Florentin Petre, Mutu şi Marius Niculae, probabilul trident ofensiv al lui Piţurcă, au mari şanse să scape de Materazzi în duelul de pe 13 iunie, de la Zurich. Dar şi de “spaniolul” Zambrotta.

“Matrix” ar plăti preţul finalului ne­fast de sezon cu Inter. Ratarea pe­­naltyului pe care nici nu trebuia să-l execute era să-l coste pe Chivu pri­mul “scudetto”. În plus, cel care i-a pus capăt carierei lui Zidane în finala CM 2006 nu a evoluat decît în două meciuri la “naţională” în ul­ti­mul sezon. S-a accidentat în august la amicalul din Ungaria, ie­şind la pauză. De-atunci, a revenit în urmă cu două luni în testul cu Sp­a­nia. A fost înlocuit tot după prima re­priză şi Italia a pierdut (0-1). Prac­tic, prezenţele lui Materazzi au coincis cu singurele eşecuri ale tru­pei lui Donadoni!

Alegerea lui Barzagli (27 de ani) lîngă Cannavaro e justificată într-un fel de cele 8 meciuri la “na­ţio­na­lă” bifate în stagiunea trecută. Dar şi de prestaţiile bune la Pa­ler­mo ce i-au adus un contract de 3,2 milioane de euro anual la Wolf­s­­burg. Mai greu de înţeles este tit­u­la­rizarea pe stînga a lui Grosso, în defavoarea lui Zambrotta . Primul a avut un sezon slab la Lyon şi avea, teo­retic, mici speranţe să-i ia faţa “spa­niolului”, care nici el nu a rupt gura tîrgului la Barcelona.

Cu buza spartă
Dacă Perrotta a scăpat de durerile musculare şi De Rossi e aproape refăcut după pro­blema la metatarsiene, joi s-a lovit Chiellini. El a păţit-o după un cot aplicat în gură de Gattuso în timpul miuţei. Fundaşul lui Ju­ven­tus s-a ales cu buza superioară spar­tă în partea dreaptă şi a avut nevoie de cinci puncte de sutură.

Distracţie
Joi seară, italienii au mers în grup la cinema şi au ales să vizioneze “Go­mor­ra”. Peliculă distinsă cu premiul special la Cannes şi al cărei subiect e legat de Mafie . N-au lipsit dintre cinefili căpitanul Can­navaro, Toni, Perrotta şi Bortolazzi, secund al lui Donadoni. De altfel, “azzurrii” vor lua la Baden cel puţin 30 de DVD-uri cu ultimele titluri.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează