INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  OLANDA

Fără Van Persie

Articol de - Publicat miercuri, 28 mai 2008 00:00

Veste bună pentru noi: atacantul ar putea rata şi ultimele două amicale.

Olandezii mai au un singur ju­că­tor incert. Robin van Persie. Mario Melchiot, refăcut după acci­dentarea de la adductori, a reluat pregătirea alături de restul lo­tului, dar nu şi atacantul lui Ar­senal. “Nu va fi cu Danemarca, joi. Are încă o mi­că problemă la coapsă”, a decla­rat Van Basten. “E posibil să lipsească şi cu galezii, duminică. Îl vreau pe gazon în faţa Italiei”, a com­pletat selecţionerul, dez­vă­luind: “Robin vrea să se antreneze nor­mal, să joace, dar trebuie frînat. Nu risc nimic”.

Şedinţa de luni, prima la Hoen­derloo, s-a încheiat cu penaltyuri. La prima serie au ratat Van Nis­telrooy, Huntelaar, Vennegoor, Ba­bel şi Melchiot. Apoi, de încă trei ori, numai Vennegoor. “Vîrful lui Celtic a fost mereu ocupat. Trăgea, rata şi mai făcea o tură de teren, ca pe­deapsă”, a comentat De Tele­graaf. Ste­kelenburg a apărat două lovituri, Timmer şi Van der Sar cîte una. Ultimul, căpitanul, a con­firmat: “E al şaptelea meu turneu final. După, mă retrag. Cum sîntem noi în grupă? Outsideri!”.

“Nu bem un pahar împreună”
Care e relaţia dintre Van Nistelrooy şi Van Basten? “Ne înţelegem ca doi profesionişti”, a afirmat atacantul. “Nu mîncăm împreună, nu bem un pahar împreună, dar lucrăm împreună. E cel mai important. Amîndoi avem acelaşi obiectiv: să facem un bun Euro. Colaborăm ca să ne atingem scopul”. Cei doi s-au certat la CM 2006, Van Nistelrooy revenind la lot în august 2007: “În urmă cu un an nu-mi imaginam că voi fi la Euro. Poate fi ultima mea competiţie”.

Au probat costumele!

Portocaliii au avut luni o oră specială. Proba la costume. Van Basten şi jucătorii lui s-au amuzat, păstrînd atmosfera destinsă de la Hoenderloo. “N-am mai fost manechin pînă acum, dar nu-mi stă rău”, a spus Babel, în timp ce Mathijsen a remarcat: “Parcă arătăm mai bine decît în 2006, la Mondial”. Cel mai ocupat a fost Van der Sar (foto), sufocat de designerii şi croitorii de la “Piet Zomers”, compania care îmbracă “naţionala” Olandei la Euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  28 Mai 2008, 08:55

Accidentarea unui jucator valoros este o veste buna? Domnule Th. Jumatate, considerati ca trebuie sa ne bucuram de prezenta unor jucatori importanti la EURO 2008, sau este mai important sa avem "sansa" si echipa Romaniei sa castige turneul jucand cu echipe decimate de accidentari si indisponibilitati, formate din jucatori de liga secunda?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează