INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA

Fractura de Euro » David Villa, golgeterul Furiei Roja, nu joacă la turneul final

Articol de - Publicat joi, 24 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 23 mai 2012 21:22

Grav accidentat în decembrie, atacantul Barcelonei nu s-a putut reface şi l-a anunţat pe selecţionerul Del Bosque că îi este imposibil să participe la Euro


Pe 15 decembrie, în semifinala Mondialului cluburilor cu Al Sadd, David Villa (30 de ani) s-a autoaccidentat cînd a vrut să tragă la poartă. O întîmplare stupidă şi nefericită care i-a provocat o fractură de tibie şi care i-a interzis să joace la Euro, poate ultimul său turneu final de CE din carieră! Oricît a dorit el, campion continental şi mondial cu Furia Roja, oricît l-a aşteptat Vicente del Bosque (foto).

Selecţionerul i-a promis un loc în grupul de 23 dacă se reface şi a întîrziat oficializarea lotului pînă în ultima zi, 27 mai. Dar marţi seară, a primit un telefon. Era Villa: "Mister, îmi pare rău. Ştiţi cît aş vrea să merg la Euro, însă nu pot da sută la sută. Mai bine rămîn acasă". Puţin mai tîrziu, Del Bosque a discutat şi cu Ramon Cugat, chirurgul catalan care l-a operat în iarnă pe David: "Doar din «sferturi» l-aţi putea folosi pe Villa". Şi Mister s-a decis.

În locul lui, va apela la Muniain, Pedro sau Navas. Iar titular va fi Torres ori Llorente.

"Am încercat pînă la capăt, dar nu pot. L-am anunţat pe selecţioner, a fost mai corect aşa"
David Villa, atacant Spania

51 de goluri a marcat Villa în 82 de meciuri la "naţională"; golgeterul all-time al Spaniei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
deejay86
deejay86  •  24 Mai 2012, 10:58

Pacat! Spania o sa sufere fara el. Are jucatori de geniu pe toate posturile ... insa cei mai buni oameni de gol din La Liga nu sunt spanioli... Messi, Ronaldo, Benzema sau Falcao. Sunt tare curios ce ar face Llorente la nationala!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează