INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI CE 2012 / FRANŢA - BRAZILIA 1-0

Franţa a învins Brazilia, în timp ce România a făcut egal cu Cipru » "Cocoşii" TGV

Articol de - Publicat joi, 10 februarie 2011 00:00 / Actualizat joi, 10 februarie 2011 00:34

Francezii au profitat de eliminarea lui Hernanes, jucînd în viteză şi creîndu-şi mai multe ocazii la poarta Braziliei. 11 la 10, au făcut o repriză secundă bună

Pentru Laurent Blanc, o victorie în faţa Braziliei, chiar şi cu 1-0, n-ar trebui să fie decît un motiv de bucurie. Dar Franţa n-a avut momente de turaţie maximă aseară decît după eliminarea lui Hernanes. Pînă atunci, i-a fost teamă, a atacat speriat, fără convingere, şi a avut probleme în apărare, tehnica şi agilitatea sud-americanilor creînd pericol constant.

Apoi, a venit minutul 40. La o fază anodină, aproape de mijlocul terenului, Benzema a săltat mingea cu genunchiul peste Hernanes, care l-a izbit cu piciorul în piept (foto). Un atac de kung-fu similar celui al olandezului De Jong în finala CM 2010. Numai că, pe "Stade de France", arbitrul german Stark l-a eliminat imediat pe brazilian.

De aici, jocul s-a schimbat complet. După pauză, 11 la 10, "cocoşii" au zburdat printre adversari. Combinaţii în viteză, pătrunderi individuale decise şi multe faze de poartă. Şi doar un gol: Menez i-a lăsat pe drum pe Andre Santos şi Robinho, centrînd perfect în faţa porţii. De unde Benzema, apărut exact la timp, a împins mingea în plasă. Benzema mai putea marca măcar o dată la cîte şanse a avut. Dar n-a reuşit. Oricum, înscrisese golul victoriei. Era suficient.


Gazon făcut praf
"Stade de France" a avut un teren teribil aseară, plin de denivelări şi de zone cu iarba smulsă, jucătorii chinuindu-se să controleze mingea. Motivul: sîmbătă, pe acelaşi gazon s-a jucat meciul de rugby Franţa - Scoţia (34-21), din Turneul celor 6 Naţiuni.

FRANŢA - BRAZILIA 1-0
(Benzema 54)
FRANŢA: Lloris - Sagna, Rami, Mexes, Abidal - M'Vila (60 Diaby), D. Diarra - Menez (69 Remy), Gourcuff (86 Cabaye), Malouda - Benzema (86 Gameiro). Antr. L. Blanc
BRAZILIA: Julio Cesar - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Andre Santos - Elias (89 Andre), Lucas, Hernanes - Renato (58 Jadson), Pato (85 Hulk), Robinho (70 Sandro). Antr. M. Menezes
A arbitrat Wolfgang Stark (Germania)
Eliminare: Hernanes (40)

5 victorii consecutive are Laurent Blanc la "naţionala" Franţei după acest 1-0 cu Brazilia

650 de reporteri şi fotoreporteri au fost acreditaţi la meciul de pe Stade de France: record pentru un amical al Franţei

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
mikeytg58
mikeytg58  •  10 Februarie 2011, 11:58

Nu stiu cum naiba fac francezii astia de si-au facut echipa in 1 an si jumatate.Noi inca experimentam.Am ajuns sa traim din amintiri.Cand vad oficiali si excroci din lumea fotbalului spunand ca inca au sperante la calificare ma intreb daca internetul a ajuns in Romania?prea ai cred pe toti prosti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează