INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPECIAL GSP

Gazeta vă prezintă culisele cedării lui Răzvan în faţa jucătorilor » Prietenie speculată

Articol de - Publicat vineri, 10 septembrie 2010 00:00

Fete în cantonament şi şpriţuri lungi după meciuri. Amiciţia lui Răzvan cu jucătorii s-a întors împotriva sa.

Atmosfera de la echipa naţională e mai mult decît încordată. Rezultatele slabe din ultima vreme ar putea avea şi o explicaţie în afara jocului făcut de "tricolori". Răzvan nu mai are nici o autoritatea în faţa jucătorilor, lăsînd senzaţia că i-a scăpîndu-i de sub control pe aceştia.

"Nu voi fi dictator!"
Aşa şi-a început discursul Lucescu la prima sa convocare, imediat după instalarea lui la echipa naţională. Răzvan Lucescu a încercat să se apropie de jucători şi le-a transmis de la început. "Am încredere în voi, sînteţi profesionişti. Veţi avea libertate din partea mea, nu voi fi un dictator!", le-a spus Luce junior jucătorilor. Acest lucru s-a întors însă împotriva lui ca un bumerang, fotbaliştii ajungînd să facă nazuri la orice cerere a selecţionerului.

Episodul 1
"Mai vrem o sticlă de vin!"
Meci pierdut de echipa naţională. După sosirea la hotel şi după masa de seară, mai mulţi jucători rămîn în restaurantul hotelului. Printre ei, nume grele ale echipei: Lobonţ, Tamaş, Chivu şi Rădoi. Deşi erau după o înfrîngere, şederea se prelungeşte. Totul se petrece cu mai multe sticle de vin pe masă. Discuţii aprinse ca între vechi prieteni. În acelaşi restaurant, dar într-un separeu, Lucescu stă şi el alături de staff. Şi acolo se consumă o sticlă de vin alb. E ora 3:00 dimineaţă, iar unul dintre jucători se apropie de selecţioner: "«Căpitanul» mai vrea o sticlă!", cu referire clară la Chivu. Răzvan se uită la jucătorul care l-a abordat: "Numai, gata, e tîrziu!". Răspunsul său însă nu-l convinge pe chefliu: "Hai, mă Răzvane, începi cu d-astea! Mai luăm şi noi o sticlă!". Tehnicianul tace preţ de cîteva secunde şi îşi dă acceptul: "Bine, dar să fie ultima!". Cu toate acestea, chelnerul localului a mai adus cîteva sticle pînă ca jucătorii să urce în camerele lor.

Epidosul 2
Fete în cameră
În jurul echipei roiesc personaje dubioase. Cei din anturaj le spun suporteri de lux, pentru că stau cu echipa, călătoresc cu jucătorii şi au acces la orice acţiune a "naţionalei". În schimbul acestor favoruri, ei le fac, la rîndul lor, servicii jucătorilor. Un asemenea personaj a adus prostituate în hotelul echipei. Profitînd de faptul că Răzvan şi staff-ul său discutau într-o cameră separată, acest personaj a urcat cu o fată în camerele ocupate de jucători. Unul dintre "tricolorii" care au beneficiat de serviciile fetei a fost dinamovistul Andrei Cristea. Vîrful "cîinilor" a petrecut cîteva zeci de minute cu aceasta, la fel ca şi alţi jucători. Povestea a ajuns în cele din urmă şi la urechile selecţionerului, care nu l-a mai convocat pe Cristea la acţiunile "naţionalei", chiar dacă el a fost golgeterul campionatului trecut, cu 16 reuşite.

Episodul 3
"Dă-ne mai multe libere!"
Cantonamentul echipei de la Mogoşoaia. "Tricolorii" revin de la masa de prînz şi merg la odihnă. Seara au antrenament, apoi rămîn cazaţi în hotelul echipei. Lucescu e pe holul din stabiliment, plimbîndu-se printre jucători. Unul dintre ei se apropie de el şi îi spune pe un ton serios: "Am vorbit cu mai mulţi băieţi, am vrea să ne dai şi noua seara liberă!". Selecţionerul rămîne perplex: "Nu se poate, avem un program de respectat!". "Tricolorul" nu se lasă însă cu una, cu două: "Hai, Răzvane, ce dracu'! Bărbaţi sîntem, mai avem şi noi nevoie să ieşim!". Lucescu a rămas însă ferm şi l-a refuzat pe jucătorul său.

Episodul 4
Răzvan nu e Mister, e Başcanu'
Apropierea de jucători i-a făcut pe aceştia să fie per tu cu selecţionerul. Astfel, lui Lucescu nu i se spune Mister sau domnule antrenor, ci fotbaliştii îl strigă simplu, Răzvane. Cei mai apropiaţi însă nu-i spun aşa, ci îl strigă Başcanu'. În plus, "tricolorii" nu se feresc să-şi contrazică antrenorul. Ultimul episod de acest gen s-a consumat chiar în Belarus: la un antrenament, Răzvan Raţ l-a contrazis la un exerciţiu. Reacţia lui Răzvan? A aruncat fluierul: "Bine, băi, ia tu fluierul şi condu, dacă le ştii pe toate!". Raţ a cedat, a ridicat fluierul din iarbă şi i l-a dat. "Păi ce facem aici?" i-a reproşat supărat Lucescu. Ulterior, cei doi s-au împăcat.

Topul celor mai severi selecţioneri
Ladislau Boloni - nu l-a lăsat pe Gîlcă la botezul tripleţilor săi înaintea unui meci din debutul campaniei preliminariilor CM 2002
- l-a suspendat două partide pe Ionel Ganea, după ce acesta a sărit săl bată că l-a băgat prea tîrziu în meciul cu Italia din 2001

Victor Piţurcă - exigent în general, dar extrem de indulgent cu Mutu, acceptînd, de exemplu, să întîrzie la convcocări
- a trecut cu vederea şi epidodul în care Mutu l-a bătut, în hotelul "naţionaei", la Constanţa, pe un ospătar

Iordănescu - mai dur în primul mandat ('93-'98), cînd a şi reuşit performanţa de la CM din SUA
- a coborît ştacheta în al doilea mandat (2002-2004), cu jucătorii mai vechi, Mutu, Chivu, Lobonţ, sau cu cei implicaţi în cazul "Flora"

Răzvan Lucescu - le acceptă fotbaliştilor unele toane
-extrem de intransigent cu Mutu, Săpunaru, Andrei Cristea şi Adrian Cristea

Emerich Ienei - jucătorii îl considerau "pîinea lui Dumnezeu", îi certa doar părinteşte

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (20)
laur_theman
laur_theman  •  28 Septembrie 2010, 11:38

ALA NEGRU,CU RESPIRATIA GREA,ERA TASU MAH! maine avem in scena "O Calificare Pierduta" d-ale lu'nea Sandu

danny_florea
danny_florea  •  10 Septembrie 2010, 15:39

@alex_ciinele: da' el ce are,mah,e g.a.y? se arde cu moti?

marius_fabian
marius_fabian  •  10 Septembrie 2010, 13:51

avem o presa in romania de toata jena fac ei dialogul care nu a existat ca si meciu dintre craiova si panduri titluri mari prin gsp asta craiova a castigat la masa verde bai nene invatativa sa nu mai scoateti fum daca nu este foc iar de lucescu sa isi dea dreaku demisia ca e praf e vai de steaua lui

Vezi toate comentariile (20)
Comentează