INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA - ROMÂNIA, SÎMBĂTĂ, 22:00, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

George Florescu rămîne cu numărul 10 şi la Paris

Articol de - Publicat joi, 07 octombrie 2010 00:00

Deranjat de polemica stîrnită în jurul "decarului", selecţionerul i-a dat respectivul număr tot mijlocaşului Alaniei Vladikavkaz.

Anticipata noutate legată de purtătorul tricoului cu numărul 10 în meciul cu Franţa nu va mai avea loc. Surpriza e una veche. Răzvan Lucescu a decis: "decarul" va fi îmbrăcat tot de George Florescu, cel care l-a purtat şi în precedentele partide din preliminarii, cu Albania (1-1) şi în Belarus (0-0).

Selecţionerul a luat foc cînd a văzut ce polemică s-a stîrnit în jurul celui care ar urma să îmbrace respectivul tricou. "Avem un dar, noi românii, să găsim o problemă şi acolo unde nu este. O să ia numărul 10 tot Florescu şi am terminat discuţia!", a decis Răzvan, pentru a pune capăt oricăror controverse. Chiar şi Gabi Tamaş, cel care intenţiona să preia acest număr, a anunţat că a renunţat. "Nu contează cine o să poarte numărul 10. Joacă omul, nu tricoul". 

Zicu va avea numărul 20
Cel care părea principalul favorit să primească "decarul" pentru partida de la Paris, Ianis Zicu, a trebuit să se mulţumească pînă la urmă cu numărul 20. Jucătorul lui Poli Timişoara are însă mari şanse să se numere printre titulari împotriva francezilor.

UEFA a sugerat "galbenul", FRF a acceptat
Înainte de începerea preliminariilor, fiecare federaţie naţională a trimis la UEFA variantele de echipament pentru respectiva competiţie. Forul continental le analizează şi, la fiecare partidă, recomandă celor două adversare în ce culori să evolueze. Pentru că Franţa are în echipamentul de bază şi roşu, UEFA a sugerat conducerii FRF ca "tricolorii" să îmbrace echipamentul galben pentru întîlnirea de la Paris. Răspunsul părţii române a fost afirmativ.

De ce jucăm sîmbătă
În februarie, reprezentanţii echipelor repartizate în grupa D preliminară pentru calificarea la CE 2012 s-au întîlnit în Luxemburg pentru a conveni asupra "tintarului" de disputare a partidelor. Încă de atunci, România şi Franţa au convenit să joace sîmbătă, chiar dacă din această campanie majoritatea jocurilor se dispută marţi sau vineri. "Nouă ne-a convenit pentru că e ultimul joc oficial din acest an, iar francezilor pentru că marţi au un joc uşor, cu Luxemburg, tot acasă, la Metz. În plus, televiziunea franceză a preferat o zi în acre audienţa este mai mare", a spus un federal. 

Culorile folosite de "tricolori" în 2010
Meciul    Scor    Echipament
Belarus - România    0-0     Roşu
România - Albania    1-1    Roşu
România - Honduras    3-0    Galben
România - Macedonia    0-1    Galben
Ucraina - România    3-2    Roşu
Turcia - România    2-0    Roşu
România - Israel    0-2    Roşu

10.000 de euro la victorie
Mircea Sandu le-a promis "tricolorilor" o primă de 10.000 de euro dacă înving pe Stade de France. Preşedintele FRF a anunţat la Fanatik Show că şi egalul se premiază cu 5.000 de euro. "Aceste sume se vor scădea din prima de 130.000 de euro pentru calificare. În schimb, dacă se ratează obiectivul, jucătorii rămîn cu banii obţinuţi pe parcurs", a spus Naşu'. (Ioana Mihalcea)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
argus112
argus112  •  07 Octombrie 2010, 13:05

gen-mitza.....eşti depăşită Miţo.Toată această gâlceavă pe tema jucătorului cu nr. 10 este o porcărie a celor care caută scandalul cu orice preţ. În acest moment nicio echipă serioasă nu mai joacă cu un unic conducător de joc ! Faza este depăşită de mult. Nr 10 este posesorul balonului. Jucând cu clasicul conducător de joc nr 10, rişti ca acesta să fie anihilat şi tot jocul echipei se blochează !!!!

star01
star01  •  07 Octombrie 2010, 11:25

@iulybalog:am un prieten care a antrenat la nivel judetean,facem pariu ca pana si el POATE CONVOCA JUCATORI MAI IN FORMA DIN CAMPIONATUL INTERN DECAT MUC CEL MIC?....SPUI CA NU AVEM JUCATORI ...AVEM DAR INCAPABILUL MUC NU STIE SAU NU VREA SA-=I CONVOACE(MAI DEGRABA NU STIE,RAMANE DOAR"PRIETEN CU SELECTIONERII" NU SELECTIONER!!!

spectatorul
spectatorul  •  07 Octombrie 2010, 10:09

Cum de nu suntem numarul 1 mondial, campioni mondiali si europeni daca ultima noastra problema este cine poarta numarul 10? Daca stam sa ne cramponam atat in legatura cu numarul 10 doar pentru ca a fost purtat de fosti mari jucatori, eu propun sa-l retragem, pentru ca Florescu, Zicu, Sanmartean sau Mutu (si ar mai fi si altii) nici impreuna nu ajung la nivelul lui Hagi. Mergand pe aceeasi linie, propun retragerea tuturor numerelor de la 1 la 11, eventual putem extinde pana la 20.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează