INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CEHIA - PORTUGALIA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ghepardul şi etiopianul » Duelul inedit al primul sfert de finală va fi cel dintre Ronaldo şi Gebre Selassie

Gebre Selassie l-a marcat foarte bine şi pe Robert Lewandowski în meciul cu Polonia
Gebre Selassie l-a marcat foarte bine şi pe Robert Lewandowski în meciul cu Polonia

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 21 iunie 2012 01:43

Cu doi ani mai tînăr, cehul de origine africană valorează 1,5 milioane euro, de 60 de ori mai puţin decît CR7, şi a luat ochii la Euro cu sprinturile sale. Portughezul a reuşit însă în 2010 un şut cu doar 10km/h mai lent decît viteza ghepardului!

Arşavin, fără gol, deşi Rusia a învins cu 4-1. Fortunonis şi Mitroglou, inexistenţi. Obraniak, redus la tăcere şi Polonia out. Acesta e deznodămîntul duelurilor lui Selassie cu adversarii direcţi la acest Euro. Astăzi însă urmează testul vieţii: maşinăria cu driblinguri şi şut ameţitor, Cristiano Ronaldo.

Revelaţia din flanc
Gebre Selassie, în traducere "Slujitorul Treimii", a impresionat în meciurile din faza grupelor: potrivit InStat, e pe locul 7 dintre toţi fotbaliştii turneului în privinţa duelurilor cîştigate şi, la o înălţime de 1,83, are un procentaj de 97% la capitolul dueluri aeriene cîştigate.

Cu cifre dezamăgitoare contra Germaniei şi Danemarcei, Ronaldo s-a trezit împotriva Olandei, cînd a reuşit o "dublă", şi nu concepe să nu înscrie şi împotriva Cehiei.

Rădăcini africane în arena Euro
Ţintă a atacurilor rasiste din partea fanilor ruşi la Euro, Selassie s-a născut în Cehia şi a jucat numai aici, în prezent pentru Slovan Liberec. Doar tatăl său este etiopian, parte din grupul etnic Amhara, medic stabilit în Cehoslovacia comunistă. Sora lui, Anna, are 20 de ani şi este handbalistă în prima ligă cehă, la Olomouc. Dar nici Cristiano nu e lusitan pursînge: străbunica lui, Isabel, e originară din Insulele Capului Verde.

"Sînt bucuros că sînt diferit, măcar sînt mai vizibil! Pe de altă parte, e un dezavantaj cînd joc prost", glumeşte Theodor evitînd problemele rasiste. După scandările ruşilor, a replicat: "Un bărbat de culoare conduce cea mai puternică ţară din lume, iar oamenii vorbesc atît că eu joc pentru Cehia!"

"Nu ne este deloc teamă de Ronaldo sau de Portugalia. Dacă sîntem în «sferturi», înseamnă că ştim fotbal" (Theodor Gebre Selassie, fundaş Cehia)

496410-caseta-cehia-portugalia.jpg

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
tzusti
tzusti  •  21 Iunie 2012, 21:45

IN MOD NORMAL AR TREBUI SA CASTIGE PORTUGALIA DAR CRED CA VOR CASTIGA CEHII CU 1 0

xstream
xstream  •  21 Iunie 2012, 21:05

desi nu sunt fan al portughezilor cred ca in seara asta vor bate cu 2-1

biancorossi
biancorossi  •  21 Iunie 2012, 19:11
Postat de neaga1900 pe 21 Iunie 2012, 13:52

As dori sa castige Portugalia ! Are un joc mult mai frumos!

mi-e greu sa cred ca va fi altfel.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează