INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA

Huliganul Samir » Înfrîngerea cu Spania i-a tulburat mintea lui Nasri: s-a răzbunat pe un reporter AFP!

Samir Nasri, imediat după golul cu Anglia, cînd i-a făcut semn jurnalistului de la L'Equipe să-şi ţină gura închisă // Foto: Reuters
Samir Nasri, imediat după golul cu Anglia, cînd i-a făcut semn jurnalistului de la L'Equipe să-şi ţină gura închisă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 25 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 24 iunie 2012 21:51

O simplă întrebare pusă la zona mixtă l-a înfuriat pe mijlocaşul albaştrilor. A urmat o avalanşă de insulte şi ameninţări.

Franţa la Euro 2012. Fotbal, puţin. În schimb, multă frustrare şi explozii de furie. Ultima, după 0-2 în "sferturi" cu Spania, al doilea eşec identic la turneul final, l-a avut în rol negativ pe Samir Nasri.

A vrut să treacă prin zona mixtă fără să discute cu nici un ziarist, dar un reporter al agenţiei France Presse l-a rugat să comenteze jocul "cocoşilor" la CE.

În clipa aceea, mijlocaşul în vîrstă de 24 de ani, campion al Angliei cu Man. City sezonul trecut, a devenit nervos:

- Nu! Nu-ţi spun nimic! Oricum, voi căutaţi doar rahaturi, nu scrieţi decît rahaturi în ziarele voastre!
- Ai uitat de interviul din 28 februarie? Atunci, ai apreciat ce am scris!

- Nici nu mă gîndesc să-ţi dau ceva acum!
- Perfect, dacă n-ai nimic de zis, vezi-ţi de drum!

Atunci s-a dezlănţuit Nasri:

- Îmi spui tu mie să-mi văd de drum? Hai cu mine să rezolvăm afară situaţia ca nişte bărbaţi!
- Da, sigur...

Jucătorul a văzut roşu în faţa ochilor, înjurîndu-l pe reporter:

- Trageţi-o singur! Du-te-n p... mă-tii, fiu de curvă ce eşti! Vrei să-ţi explic totul? Trageţi-o singur! Şi uite, nenorocitule! Acum ai ocazia să scrii despre mine că sînt needucat!".

Apoi a dispărut roşu de furie în autocarul Franţei. Aceasta a fost imaginea albaştrilor la Euro.

De ce a ratat Nasri CM 2010
Înaintea ultimului Mondial, Raymond Domenech, atunci selecţionerul albaştrilor, a explicat de ce nu i-a convocat pe Nasri şi pe Benzema: "În urmă cu doi ani, la Euro, au provocat un conflict cu veteranii echipei". Ulterior turneului final, în care "cocoşii" au făcut grevă după excluderea din lot a lui Anelka, Nasri a comentat ironic: "Dacă eu aş fi avut o influenţă negativă asupra coechipierilor, închipuiţi-vă ce s-ar fi întîmplat în cazul în care aş fi fost acolo!".

Cinci momente ce descriu Franţa 2012

"Taci din gură!"
În urma golului cu Anglia (1-1), la primul meci de la Euro, Samir Nasri a urlat: "Taci din gură!". Mesajul era destinat unui reporter de la L'Equipe

"Tactica nu-mi place"
După 0-2 cu Suedia, Ribery a răbufnit în vestiar la adresa selecţionerului Blanc: "Nu-mi place! Tactica noastră nu-mi place deloc!"

"Plec acasă"
În vestiar, tot după eşecul cu scandinavii, Ben Arfa a vorbit la telefon, deşi era interzis, strigîndu-i apoi lui Blanc: "Nu-ţi place de mine? Plec acasă!"

Aproape de pumni
În acele momente tensionate din cabină, Nasri a fost la un pas de bătaie cu Alou Diarra

Atac la ziarist
Nasri, oaia neagră a lotului "cocoşilor" la CE 2012, a insultat şi ameninţat un jurnalist după 0-2 cu Spania

35 de selecţii şi 4 goluri are Samir Nasri la "naţionala" Franţei

1 este cifra trofeelor cucerite pentru Hexagon: CE 2004 la U17

"Sînt nişte cuvinte extrem de violente, agresive. O mare lipsă de respect faţă de reporter. Însă nici jurnalistul nu arată respect faţă de Samir" ( Laurent Blanc, selecţioner Franţa)

"Am discutat înainte cu Nasri despre comportamentul său urît faţă de presă, dar mesajul n-a fost recepţionat. Nu e deloc bine pentru imaginea lui şi a echipei" (Laurent Blanc, selecţioner Franţa)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
deejay86
deejay86  •  25 Iunie 2012, 14:08

Valoarea lui sta in picioarele sale, nu in bunul simt. Ba mai mult, orice om ar fi instabil dupa ce pierde un sfert de finala prin propria neputinta. Cand te mai gandesti ca si ziaristul l-a intepat... chiar poti sa judeci un baiat de 24 de ani ca n-a fost diplomat?

andrei_30
andrei_30  •  25 Iunie 2012, 12:40

Nationala tarilor africii, plina de magrebieni nespalati cu nume gen Samir, Karim, Bacary, Adil, Mamadou etc. 12 jucatori din lotul largit adica peste jumatate nu sunt europeni.

dreamer123
dreamer123  •  25 Iunie 2012, 03:32

franta = o echipa de spalaturi, de indisciplinati, de oameni fara valoare...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează