INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI EURO 2008 » FRANŢA

“Îi dau secretul!”

Articol de - Publicat duminica, 08 iunie 2008 00:00

Frey, coleg cu Mutu la Fiorentina, îi dezvăluie trucurile decarului nostru lui Coupet, portarul titular al Franţei.

Sebastien Frey, al doilea goalkeeper al Franţei, îl cunoaşte bine pe Mutu. Au jucat împreună la Parma, în se­zo­nul 2002-2003, şi sînt coechipieri la Fiorentina din 2006.

“Mutu e un mare fotbalist. La el nu vorbim doar de talent, ci de cla­să. El face diferenţa la club şi, sînt sigur, şi la «naţionala» Româ­ni­ei”, l-a descris portarul în vîrstă de 28 de ani ieri, la conferinţa de presă.

Acesta i-a promis lui Coupet, ti­tu­larul albaştrilor, că îi dă secretul “tri­­colorului”. “Îi voi spune cel puţin trei trucuri pe care le ştiu des­pre Mutu. Le-am aflat în atîtea an­tre­­na­mente şi meciuri alături de el”.

Frey le-a dezvăluit jurnaliştilor francezi şi defectul lui Adrian. “Ca toţi marii atacanţi, e egoist uneori, iar dacă nu-i iese jocul, se supără şi devine mai uşor de anihilat”. Cum “Mutu e decisiv la români, dacă-l blo­căm pe el, atunci putem rezolva me­ciul. Fără el, adversarii au dificultăţi”.

“Cocoşul” a fost coleg şi cu Lo­bonţ, dar “băieţii noştri din ofensivă sînt prea valoroşi, nu le zic eu ce să facă în faţa porţii”.

3 sezoane au evoluat împreună Sebastien Frey şi Adrian Mutu la Parma (2002-2003) şi la Fiorentina (din 2006).

“România vrea să facă o impresie bună, dar noi sîntem Franţa şi trebuie să cîştigăm primul nostru meci de la Euro. I-am studiat pe români şi ştim cum să le contracarăm punctele forte”
Sebastien Frey portar Franţa

“Mutu e un mare fotbalist, are clasă. Dar dacă nu-i iese jocul, se supără şi îşi iese din ritm. Din acel moment e mai uşor de anihilat”
“Chivu e un jucător polivalent, performant. Un om pe care trebuie să-l blocăm în linia mediană”
Sebastien Frey portar Franţa

Becali: “Aroganţi”

Le Figaro a realizat un interviu cu Gi­gi Becali. Subiectul: meciul cu Fran­ţa. “Nu beau nicio­dată, dar dacă ba­tem mă îmbăt. Avem şanse, echipa voastră e bă­trînă. O victorie cu voi ar fi specială, doar ne consi­de­raţi ţi­gani”, le-a zis patronul Ste­lei. Becali a adă­u­gat: “Ca român, am fost mai fru­mos primit în Italia decît în Franţa. Voi sînteţi reci şi a­ro­ganţi”. “Dar Aulas, preşedintele lui Lyon, v-a fost gazdă bună, nu?”. Răs­punsul: “Nu mă putea ignora, căci sînt de cinci ori mai bogat ca el”.

Thuram se retrage

La 36 de ani, pregătindu-se de cea de-a 141-a selecţie, luni, contra “tri­co­lorilor”, Lilian Thuram (foto) se gîndeşte la retragere. “M-am mai oprit o dată de la «naţională», după Euro 2004. Acum, logic, va fi sfîrşitul aventurii mele în albastru”, a declarat apărătorul pe care nu-l vom mai avea adversar şi în preliminariile CM 2010. Chestionat dacă a fost consultat de Domenech asupra lotului de 23, Thuram a negat: “Fiecare are rolul său, iar un jucător trebuie să joace, atît!”.

Vine Jacquet

Pentru a-i motiva pe albaştri, Do­me­nech l-a invitat în canto­na­men­tul elveţian pe Aime Jacquet, selec­ţi­onerul campion mondial în 1998. “Raymond m-a rugat să le vorbesc băieţilor lui. Mi-a spus să vin la Claire­fontaine, dar nu voiam să de­ran­jez. Numai că m-a sunat din nou şi i-am zis că voi fi acolo. Şi la meciul contra României”, a declarat Jac­quet. În aşteptarea sa, Dome­nech îşi petrece timpul liber “citind, cîn­tînd la pian şi scriindu-mi me­mo­riile. Nu le veţi afla. Le las copiilor!”.

Ce e cu Vieira?

Ciudat, deşi un apropiat al selec­ţionerului a mărturisit că “Vieira poa­te juca ori­cînd”, Domenech a sus­ţinut că “Pa­trick nu va fi pe teren îm­potriva României”. Şi că va lua luni dimineaţă decizia dacă îl va păs­­­tra în lot. Numai că în urmă cu o săp­tămînă spusese că nu se pot fa­ce modificări în grup decît pînă pe 8 iu­nie. Iar luni e 9. Vieira va ră­mî­ne. Dar va juca şi cu noi? Căpi­ta­nul e re­fă­cut, însă “cocoşii” au fost loviţi de gri­pă. Unul dintre ei es­te Nasri, care n-a mai apărut ieri la conferinţă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
 •  08 Iunie 2008, 11:22

ce draq mah...voi credeatzi k unguroiu ala imputit de boloni o sa ne ridice in slavi in fatza jurnalistilor francezi?...bravo gigi ...le-a dat omu replica scurta si la obiect..genial..FORZA ROMANIA...putem sa i batem p negroteii aia obositi(Franta africana)

 •  08 Iunie 2008, 10:06

S,esti un cretin batut in cap,cred k a dat foarte bine declaratiile lui becali,isi are temele facute de acasa,bravo lui

 •  08 Iunie 2008, 08:19

pentru astia de mai jos: usor sinteti de cumparat....d'aia reuseste o caricatura ca Becali sa fie ce este in tara asta.....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează