INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MAI SÎNT 2 ZILE PÎNĂ LA EURO

“În 2004 erau dezbinaţi!”

Articol de GSP - Publicat joi, 05 iunie 2008 00:00

Piţurcă acuză că lotul de acum patru ani era împărţit în “bisericuţe”, iar despre echipa din 2000 spune, voalat, că era alcătuită din jucători mai puţin talentaţi decît cea de acum.

Victor Piţurcă a acordat ieri un interviu pentru site-ul UEFA, în care a vorbit despre cum a regăsit “naţionala” în anul 2004, cînd s-a întors ca selecţioner. Piţi a insistat pe două idei: lotul din 2004 era dezbinat, iar actuala echipă e mai talentată decît cea din 2000, în care legea o făceau “greii” Hagi, Popescu, Petrescu ori Stelea!

– Domnule Piţurcă, puteţi compara echipa României de la Euro 2000 cu cea de anul acesta?
– Pentru mine nu există nici o comparaţie între lotul României din 2000 şi cel de acum, de aceea nu pot spune nimic exact. De atunci au trecut opt ani, fotbalul a mai evoluat. Singurul lucru ar fi acela că echipa de acum are jucători ta­len­taţi şi, cel mai important, sînt foar­te uniţi faţă de ceea ce era în 2000 şi în 2004.

– Mai concret, cu ce aţi venit nou pentru echipa României faţă de ceea ce era înainte?
– Spusele mele pot fi con­fir­mate prin rezultatele im­por­tan­te pe care le-am avut în cam­pa­nia de calificare pentru acest Cam­pionat European. În 2004, cînd am revenit la “naţională”, spiritul de grup nu exis­ta deloc sau era foarte puţin pre­zent, iar jucătorii erau con­şti­enţi de acest fapt. Lucrurile erau destul de complicate.

– Cum aţi reuşit să readuceţi “naţionala” pe linia de plutire?
– La început a fost greu, mi-a luat ceva timp să-i fac pe toţi să înţeleagă cît de im­por­tan­­tă este această unitate de grup. Într-un final, datorită fap­tu­lui că sînt băieţi inteligenţi, au în­ţe­les că tre­bu­ie să se adapteze la noi­le re­guli oa­recum stricte pe care le-am impus la echipa naţională. Acum nu mai există astfel de probleme.

“E normal ca Piţi să-i laude pe băieţii care l-au dus la Euro. Şi pe vremea noastră erau două-trei grupuleţe, la fel cum sînt sigur că există şi acum. Eu am avut mulţi colegi, dar nu cu toţi am fost prieteni. E imposibil asta! Sînt convins că acest lucru e valabil şi acum”
Viorel Moldovan fost atacant România

“Eu veneam la echipa naţională cu plăcere şi nu puteam să apreciez că nu sîntem uniţi. În opt ani de zile nu am sesizat acest lucru! Probabil cei de acum, calificîndu-se la un turneu final, stau mai mult timp împreună”
Adrian Iencsi fost fundaş România

“Şi eu ce să fac acum, să îmi stric vacanţa pentru declaraţiile lui Piţurcă?! Important e să aibă rezultate, nu contează cît sînt de uniţi!”
Dan Petrescu fost fundaş România

“Este doar o părere, dar trebuie amintit că în echipa din 2000 erau jucători unici ca Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu, Moldovan. Dacă Piţi gîndeşte altfel, este treaba lui! Eu îi urez succes!”
Emeric Ienei fost selecţioner România

“Nu ştiu cum e acum atmosfera la «naţională». Pot spune doar că, după ratarea calificării în urma meciului de la Copenhaga, în 2003, am simţit că s-a rupt ceva. Alte comentarii nu vreau să fac”
Daniel Pancu fost atacant România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
 •  05 Iunie 2008, 16:09

Nu va mai agitati. Daca dau un gol e frumos ... daca fac 1 p e miracol ... Hai sa fim seriosi ...

 •  05 Iunie 2008, 15:37

pai se vede motivul pentru care am ratat calificarea in 2004.... jucam la mijloc cu un singur jucator defensiv... radoi... in rest dica pancu fl.petre mutu si danciulescu erau ofensivi....

 •  05 Iunie 2008, 12:44

unde n.aiba mai a zis ca generatia asta e mai talentata??? ziaristi de nimic, asta sunteti... trebuie musai sa scormoniti si sa puneti de un scandal, ceva, acum inaintea marilor meciuri. ba cu cearta lui Mutu cu fratii Becali, ba acum asta... LASATI-I SA JOACE FOTBAL, pentru numele lui Dumnezeu!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează