INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  OLANDA

Koeman, cu noi! » Van Marwijk îşi face bagajele. Nu va fi selecţioner în preliminariile CM 2014

Opt trofee a cucerit Ronald Koeman ca antrenor, dintre care 6 în Olanda. În
Opt trofee a cucerit Ronald Koeman ca antrenor, dintre care 6 în Olanda. În "naţionala" lui, actualul căpitan, Van Bommel, 35 de ani, va dispărea // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 19 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 18 iunie 2012 21:22

La 49 de ani, "Ronald îşi va rezilia în iulie contractul cu Feyenoord şi va reface spiritul Olandei. Van Marwijk va fi despăgubit".

E posibil să nu mai ai siguranţă ca antrenor după ce tocmai ţi-ai prelungit contractul cu federaţia pînă în 2016? Da, dacă eşti Bert van Marwijk, vinovat pentru 0-1, 1-2 şi 1-2 la Euro, un dezastru naţional, şi selecţionerul neascultat de nimeni într-un vestiar exploziv, plin de conflicte!

La 60 de ani, vicecampion mondial în 2010, BvM nu mai este dorit. Şi, aproape sigur, nu va conduce Portocala şi împotriva "tricolorilor", în preliminariile CM 2014. "Meciul cu Portugalia a fost al 52-lea şi ultimul pe banca noastră", anunţă cotidianul Trouw. Iar jurnaliştii batavi apropiaţi de forul portocaliu susţin: "Dacă nu va accepta să îşi dea demisia, va fi concediat la şedinţa KNVB din iulie. Chiar dacă asta înseamnă că va fi despăgubit". Va primi maximum 4 milioane de euro, salariul său pe doi ani.

Cele 3 avantaje
Cine-l va înfrunta pe Victor Piţurcă în 16 octombrie pe Naţional Arena? Cele mai mari şanse le are Ronald Koeman, 49 de ani, campion european în 1988, care are trei mari atuuri:
- Este recunoscut drept un excelent antrenor, o mînă forte şi un adept al jocului de atac, specific Oranje
- A pregătit toate cele trei mari echipe din Eredivisie: Ajax, PSV şi Feyenoord
- La Ajax i-a promovat pe Sneijder, Heitinga, Stekelenburg şi Nigel de Jong, numindu-l căpitan pe Van der Vaart în 2004; toţi sînt titulari ai "Portocalei"

"Koeman îşi va rezilia luna viitoare contractul cu Feyenoord", speculează De Telegraaf. "El ar putea reface spiritul Olandei".

2 milioane de euro este salariul anual al lui Van Marwijk (selecţioner din 2008) la "naţională"; aceeaşi sumă ar urma să o primească şi Koeman

"Tot ce s-a întîmplat cu Olanda la acest Euro a fost scandalos! Începînd cu jocul, zero absolut, şi încheind cu conflictele interne. Cineva trebuia să facă ordine la «naţională»!" (Valentijn Driessen, jurnalist De Telegraaf)

"Gluma Europei"
De Telegraaf nu i-a iertat pe jucători şi pe selecţionerul Van Marwijk după catastrofa de la Euro. "Nimeni în fotbal", a titrat cotidianul batav pe copertă. "Olanda nu mai contează. Am fost vicecampioni mondiali, acum sîntem gluma Europei". La rîndul lor, nemţii de la Bild au comentat maliţios: "Zero puncte şi zero atmosferă. Niciodată Olanda nu a arătat atît de rău".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
johnitza
johnitza  •  19 Iunie 2012, 11:31

Koeman nu e mare antrenor, in afara de perioada PSV cu care a luat titlul prin 2006 sau 2007 (la limita, 1 gol diferenta parca de locul 2), nu prea a facut mare branza. Sper sa fie in acelasi ton cu Marwijk, un antrenor fara viziune, poate ciupim si noi niste puncte in confruntarile cu Olanda din preliminariile ce vin.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează