INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANDREI VOCHIN A URMĂRIT ANTRENAMENTELE OLANDEZILOR: “NU NE VA FI UŞOR MARŢI”

Marco, bagă-l pe Timmer!

Articol de - Publicat luni, 16 iunie 2008 00:00

Cu excepţia celui de-al treilea portar şi a fundaşului stînga, rezervele lui Van Basten nu trebuie să ne relaxeze, ci să ne dea fiori.

Un singur lucru e clar după vi­zi­onarea antrenamentului deschis al olandezilor de pe stadionul din Lausanne. Anume că Van Basten le-a dat două-trei zile de vacanţă activă “greilor” care au calificat echipa după numai două meciuri. Meciuri în care finalistele ultimului Mondial au luat, îm­pre­u­nă, de la premianţii lui Marco nu mai puţin de 7 “ştiuci”.

Cine crede că păstrarea pe ban­­­că la jocul cu noi a vedetelor e un mare avantaj pen­tru “tri­co­lori” s-ar putea să se pă­că­­lească . Hai­deţi să aliniem un prim “11”, aşa cum îl vedea du­mi­­nică Van Basten, şi să-l dis­cu­tăm.

Portar: Ste­kelenburg. E ur­­­­ma­şul de drept al ve­teranului Van der Sar. Joacă la Ajax de cînd a­veam noi im­­pre­sia că e fa­vo­rizat de an­tre­nori în duelul cu Lobonţ. Vrea un con­­tract “afară”. S-a pre­gătit ca un ne­­bun la antre­na­men­tul des­chis.

Linia de fund: Melchiot - Hei­tinga - Bouma - De Cler. Aici pot interveni probleme. Mel­chiot apa­re într-un meci oficial du­pă o pauză destul de lungă, cau­za­tă de o accidentare, Heitinga şi Bou­ma for­mează un cuplu per­mi­siv, iar De Cler, fără piciorul stîng, ar merge în mîini. Gheata de la drep­tul e mereu la fel de cu­rată ca a­tunci cînd a fost scoasă din de­po­zit.

Mijlocaşii centrali: Pro­­­ba­bil că Engelaar, monstrul de 1,97m / 91kg, care a făcut sen­za­ţie în Olanda - Italia, va fi sin­gu­rul titular păstrat. Joacă acum la Twente. Vrea şi el un contract, da­că nu “afară”, măcar la “granzii” Ajax, Feyenoord, Eindhoven . Ală­turi de el, De Zeeuw, care a fost titular în preliminarii.

Careul de atac: Van Per­­­­­sie, Robben, pe margini, Hun­­­­telaar vîrf, Afellay în spa­te­le lui. Mai e nevoie de alte pre­zen­­­tări? Doar două detalii. Klaas Jan e urmărit de Real Madrid şi al­­te 20 de echipe, iar Afel­lay e so­cotit viitorul Van der Vaart sau Sneij­der.

Amîn­doi, aceşti puş­ti-mi­nu­ne, mi s-au pă­­rut atît de mo­ti­­­vaţi la an­tre­­­na­ment încît pri­mul a fost la un pas să sară la bătaie cu Mel­chiot de la un ba­­nal duel.

4 meciuri oficiale are Stekelenburg în “naţionala” Olandei, din care două cu România, în preliminariile Euro 2008: 0-0 la Rotterdam şi 0-1 la Constanţa

40 de goluri a marcat Huntelaar în cele 47 de meciuri jucate în sezonul 2007-2008

10 meciuri a jucat România împotriva Olandei, obţinînd o victorie şi trei remize, în timp ce batavii au 6 succese

Ce ne pregătesc

Aceasta fiind probabila dis­tri­bu­ţie, e de discutat şi modul în care Van Basten, extrem de aproape şi de atent la tot ce au făcut ai lui cu se­cunzii şi preparatorii fizici cu echi­pa secundă, a gîndit filosofia me­ciului. Presiune pe fundaşii noştri şi pe mijlocaşii centrali, certificată de pre­lungirea unui joc de 4 contra 6 într-un careu cu latura de ma­xi­mum 15 metri. Apoi, accent pe due­lu­rile unu contra unu, parte din fel­ul de a fi al fotbalistului olandez. Iar în final, o sesiune de finalizare, du­pă sprint de 10 metri, ocolirea u­nor obstacole şi şuturi de la 16-20 de metri cu ambele picioare.

Cum ne-ar putea ajuta

Se vehiculează ideea ca Olanda să ne fie nouă mumă, după ce Fran­ţei şi Italiei le-a fost ciumă. În ho­te­lul în care locuim, Morten Olsen, da­­ne­zul, îl ştiţi, nu crede decît în odih­nirea titularilor şi nimic mai mult. Din Austria, Donadoni ga­ran­tează că atît timp cît în vestiarul batav e fos­tul său coleg de la Milan, Van Bas­ten, onestitatea e asi­gu­rată. Mar­­co e, la rîndul lui, convins că, vor­ba proverbului, dacă nu laşi acum Franţa şi Italia să moară, s-ar pu­tea în semifinale să nu te lase ele să trăieşti . Dar cum s-o facă? Pe vremuri, înainte de un blat, Anescu de la Vîlcea îi punea pe ju­că­tori să urce scările stadionului pî­nă sco­teau limba. A doua zi, la meci, erau laţi. Din punctul ăsta de ve­­dere, la cît i-a întins sîmbătă pe “re­zervişti”, seamănă un pic cu fos­tul subaltern al lui Dumitru Dra­go­mir . Evident, glu­mesc. Însă, dacă ar vrea să ne facă un bine, Van Bas­ten ar putea reveni la modulul 4-3-3 în care i-am bă­tut la Con­stan­­ţa şi l-ar putea titulariza pe Tim­­mer. Cu el în poar­tă, la forma pe care a arătat-o în amicalul cu Austria (0-3 la pauză pe ieşirile lui, 4-3 la final), şi da­că şutează Mir­­cea Badea avem peste 90% şan­se să marcăm . Hai, Ro­mâ­nia!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (12)
 •  16 Iunie 2008, 13:21

@king Crezi ca Eminescu, atunci cand a scris versul "Tu te-ntreaba si socoate", se referea la ceva calcule matematice? La critici, suntem primii, cand vine timpul sa laudam pe cineva, "chiulim". Dl.Vochin e de departe cel mai bun analist in materie de fotbal, din presa actuala, si se descurca si cu gramatica, nu cred ca are nevoie de sfaturi de la noi astia de scriem p'aici.

 •  16 Iunie 2008, 11:37

Vochine: 1.Engelaar a semnat deja cu Schalke 2. La matematica ai sa socoti, aici ai sa consideri. ("Afellay e socotit viitorul")

 •  16 Iunie 2008, 11:21

autorul uita sa precizeze golaverajul Olandei cu Romania din cele 10 partide: 22-2 in favoarea "portocalei". Sa tinem punmii tricolorilor !!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează