INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA D » GRECIA NU-ŞI MAI POATE APĂRA TITLUL CUCERIT ÎN 2004

Maziliti

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iunie 2008 00:00

Învinşi şi de Rusia (0-1), elenii ies pe uşa din dos. Campioana nu are nici un punct şi nici un gol înscris după două meciuri.

Grecia trebuie să coboare din tronul în care s-a urcat acum 4 ani, în Portugalia. Sentinţa au semnat-o jocul mediocru, foarte limitat, şi rezultatele pe mă­sură. Nu numai că nu au nici un punct după două meciuri, dar elenii au rămas şi singurii care încă n-au reuşit să marcheze la acest turneu final. E vorba de neputinţă, de ne­siguranţă, dar într-o oarecare pro­porţie şi de şansă, care i-a pă­răsit după ce contribuise substan­ţi­al la triumful din 2004. Faza go­lului primit cu Rusia (0-1), cînd portarul Nikopolidis a ieşit ha­zar­dat, poate fi un exemplu.

Principalul acuzat rămîne Otto Rehhagel. “Degradat” din rangul de “Rege”, germanului i se impută strategia prea defensivă, un stil “meschin” care a produs inhibare. “Am uitat să atacăm”, a în­fierat presa elenă. “Marcăm foarte greu şi foarte puţin”, a recunoscut tehnicianul de 69 de ani.

El a susţinut, surprinzător, că se aş­tepta la o campanie ratată. “Ştiam la ce nivel ne aflăm şi că nu putem obţine prea mult”, a indicat Rehhagel, care a precizat: “Un miracol, cum a fost cel din 2004, nu se repetă decît o dată la 30 de ani. Nu se putea să fim chiar noi excep­ţia”.

Rehhagel rămîne condiţionat
Deşi are contract pînă în 2010, Rehhagel a pus problema unei despărţiri încă de la eşecul cu Suedia (0-2). Federaţia greacă doreşte însă să continue, dar condiţionat: să restructureze masiv echipa şi să pună accent pe tineri cu care să pregătească CM 2010.

Presa greacă “Tragedie”
Iritaţi de parcursul sub aşteptări al Greciei, jurnaliştii eleni critică aspru prestaţia elevilor lui Otto Rehhagel. Părere generală: “Frica ne-a adus un traseu ruşinos”.

“Dezamăgire. Grecia nu merită lacrimi vărsate. Parcursul excelent din preliminarii a fost întîmplător”
(Nova SportFM)

“Tragedie elenă. Minunea din 2004 nu se mai repetă. De acum ne îndreptăm atenţia spre Mondialul din Africa de Sud”
(Supersport.gr)

“S-a tras cortina. Schimbarea sistemului de joc s-a dovedit a fi inutilă, iar elevii lui Rehhagel pleacă acasă”
(Sport.gr)

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
 •  16 Iunie 2008, 11:56

am spus ca grecii sunt niste poponauti care nu au nici o tangenta cu fotbalul, dar ca au avut un noroc chior acum 4 ani . am spus asta si pe gsp acum 4 ani si toti sclavii romtelecomului mi-au sarit in cap . se stia de pe atunci ca grecia nu va mai pupa la cupa mondiala , si de atunci i-am anuntzat pe iubitorii de oi , ca nu vor da nici un gol la 2008 . era foarte clar , dupa norocul chior avut, toate echipele le vor da multa atentie , si in felul asta ii vor bate si d-al de Albania ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează