INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MICHEL PLATINI

Michel Platini dă startul la Euro 2012 : "Am riscat, dar ne-a ieşit. Va fi o atmosferă excepţională!"

Michel Platini vorbește despre organizarea acestui Campionat European
Michel Platini vorbește despre organizarea acestui Campionat European

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 08 iunie 2012 11:17

Astăzi începe cel mai aşteptat eveniment fotbalistic al acestui an. Polonia şi Ucraina şi-au deschis porţile pentru a primi oaspeţii care vor face spectacol timp de aproximativ o lună. Preşedintele UEFA, Michel Platini, a acordat un interviu pentru site-ul UEFA în care vorbeşte despre ce ne aşteaptă la acest Campionat European.

"Fotbalul nu înseamnă numai să ataci. Este o echipă care se apără, una care joacă bine din punct de vedere strategic, există o echipă care se aprără frumos, o echipă care ştie să atace frumos, dar peste toate acestea este emoţia de a trăi fotbalul. Emoţiile pe care jucătorii le transmit oamenilor fac parte din fotbal şi formează un întreg", a spus Michel Platini pentru site-ul UEFA.

Preşedintele UEFA crede că echipele naţionale sînt mai importante şi mai cunoscute ca cele de club. Acesta spune despre Euro că este cea mai puternică competiţie din lume şi este cu atît mai frumoasă cu cît apar surprize ca cele de 1992 şi 2004.

"Suporterii sînt mai interesaţi de echipa naţională. Aceasta uneşte o întreagă naţiune. Echipele de la Euro sînt foarte puternice, de aceea este o competiţie extrem de dificilă. Este cu atît mai dificil încît mai avem şi surprize. Să nu uităm de Danemarca în 1992 şi Grecia în 2004, în Portugalia", a adăugat Michel Platini.

Platini vorbeşte şi despre tările organizatoare ale acestui Campionat European şi spune că UEFA şi-a asumat un risc mare, dar se pare că a cîştigat, cele două ţări fiind pregătite să organizeze Euro 2012, fiind gata de o atmosferă incendiară.

"Decizia de a deschide uşile Europei de est a creat o mulţime de controvrese. A fost o mare provocare, dar s-a dovedit a fi de succes. Polonia şi Ucraina sînt mîndre că pot găzdui o asfel de competiie şi promit o atmosferă incredibilă", a declarat Michel Platini.

Chiar şi după fluierul final cele două ţări vor rămîne cu o moştenire foarte mare. Au cîştigat infrastructură, stadioane şi foarte multe alte lucruri. Cele două ţări au avansat cu 30 de ani în toate acestea. Sper să fie emoţii şi meciuri memorabile. Sînt sigur că va fi un Euro excepţional", a încheiat Michel Platini.

Vezi aici colectia celor mai atractive cote la Euro! Citesti, pariezi si faci bani. Simplu, nu?

AICI GĂSEŞTI TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE EURO 2012, ÎNTR-UN SPECTACULOS MODUL OFERIT DE GSP.RO ÎN PARTENERIAT CU AFP. PROGRAM, LOTURI, CV-URILE TUTUROR JUCĂTORILOR, STATISTICI COMPLETE, TOTUL ÎNTR-O PREZENTARE DE EXCEPŢIE, ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU CITITORII GSP.RO!

Citește și:

Ilie Dumitrescu, savuros după meciul Generației de Aur: „Petrescu s-a chinuit și el puțin”
Nationala
Ilie Dumitrescu, savuros după meciul Generației de Aur: „Petrescu s-a chinuit și el puțin”
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nationala
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
Superliga
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (2)
plischi
plischi  •  08 Iunie 2012, 11:01

acest comentariu este pentru tolontan, la al carui blog nu am acces. nu-i plac contrele.

plischi
plischi  •  08 Iunie 2012, 11:00

pai ai ARD si ZDF (tevereunu si teveredoi la nemtzi) au impartit juma-juma partidele. ce conteaza ca le baga in direct, este mai sanatos cu reluari, nu mai ai emotii, stii si daca ai prins solistul, dubla sau total goluri.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează