INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »   BOSNIA - LUXEMBURG, AZI, 21:00, DIGISPORT 3

Ne ajută Luxemburg? Selecţionerul Holtz bagă o formulă ofensivă cu Bosnia

Ibricici, în alb, a deschis rapid scorul, minutul 6, în turul cîștigat de bosniaci cu 3-0 pe 3 septembrie 2010. FOTO Reuters
Ibricici, în alb, a deschis rapid scorul, minutul 6, în turul cîștigat de bosniaci cu 3-0 pe 3 septembrie 2010. FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 06 octombrie 2011 22:11

Ca să rămînem în cărţi pentru baraj, trebuie ca luxemburghezii să nu piardă la Zenica. Ei par însă tentaţi să rişte, testînd o formulă mai ofensivă decît de obicei


Ne place sau nu, diseară sîntem la mîna "cenuşăresei" Luxemburg. Dacă echipa lui Luc Holtz nu pierde la Zenica, iar noi batem Belarusul, atunci mai e o şansă de a ajunge la baraj. Numai că luxemburghezii par tentaţi să rişte.

Cotidianul Tageblatt a scris că Holtz a testat în ultimele zile o formulă nouă de joc, mai ofensivă, cu doar trei apărători, deşi, de regulă, foloseşte cinci. "E o opţiune în condiţiile în care am remarcat că adversarul nu prea atacă pe flancuri", a dezvăluit selecţionerul. Dac-o va pune în practică, s-ar putea transforma într-o armă cu două tăişuri. Echipa nu stăpîneşte bine un sistem exersat doar la cîteva antrenamente şi poate fi uşor surprinsă în defensivă.

Exact ce aşteaptă bosniacii. Ei n-au decît o strategie, iar selecţionerul Safet Susici a făcut-o deja publică: "Voi alcătui o echipă ofensivă. Vreau să rezolvăm jocul în favoarea noastră cît mai repede posibil pentru a nu avea apoi surprize. Dacă golul întîrzie, cu trecerea timpului apare nervozitatea. Şi în teren, şi în tribune".

Adversari şi prieteni
Refugiat în Luxemburg pe vremea războiului din ţara lui, bosniacul Miralem Pjanici a jucat pentru "naţionala" de tineret a acestei ţări. Mijlocaşul Romei a şi dezvăluit că şi-a sunat cîţiva dintre foştii colegi care acum sînt la echipa mare: "Ben Payal şi Joel Kitenge îmi sînt buni prieteni". Oaspeţii, la rîndu-le, au un bosniac în delegaţia lor: antrenorul portarilor, Senad Arnautovici.

"Îmi doresc, dar mi se pare aproape imposibil ca Luxemburg să producă o surpriză. Nici nu mă gîndesc la asta, e prea tîrziu"
Adrian Mutu, atacant România

"Nu mă aştept la o surpriză, dar sper. Am avut mare ghinion cînd Bosnia a învins Belarus în ultimul minut, sper să avem noroc acum"
Victor Piţurcă, selecţioner România

"Bosnia e în faţa unei calificări istorice şi nu cred că se poate încurca. Va face totul pentru victorie, nu aştept o minune"
Srgian Luchin, fundaş România

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
fann_liverpool
fann_liverpool  •  07 Octombrie 2011, 19:26

daca puteau sa ajute pe cineva, se ajutau pe ei si se calificau, insa sunt prea slabi sa emita pretentii

madycobra
madycobra  •  07 Octombrie 2011, 18:31

Cele mai tari ponturi FREE PICKS numai aici: ://cr7tipser.blogspot.com/ Pana acum, procentajul e de 100%!!!!!

marian79iulian
marian79iulian  •  07 Octombrie 2011, 18:11

bosnia nu e romania sa se incurce cu bucatari si paznici! sa fim seriosi, o sa fie scor!!! nu rateaza ei sansa unei calificari istorice decat daca "bucatarii" vor zidi poarta de la un capat la altul!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează