INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CALCULELE SÎNT CLARE: AVEM NEVOIE DE CEL PUŢIN UN PUNCT ASTĂZI PENTRU A RĂMÎNE ÎN CĂRŢI

Ne calificăm şi cu două puncte!

Articol de - Publicat vineri, 13 iunie 2008 00:00

România are şanse să ajungă în “sferturi” şi cu două remize. Important e să nu piardă azi cu Italia!

Meciul cu “macaronarii” e cru­­cial pentru elevii lui Pi­ţur­că. Trei puncte ar fi de aur, în timp ce o remiză ar păstra Ro­­mâ­nia cu şanse reale pentru a merge mai de­parte. O înfrîngere ne-ar obliga să în­vin­gem marţi Olanda, dar nici aşa nu am fi siguri de calificare.

In­te­re­sant este că ne putem califica şi cu două puncte . Va­ri­a­nta este posibilă dacă Olanda ba­te tot, iar România, Italia şi Franţa fac egal în meciurile directe. În această situaţie, toate cele trei for­maţii fac două puncte, “tricolorii” mergînd mai departe dacă Olanda o va în­vin­ge pe Franţa la o di­fe­ren­ţă mai mare decît pe România.

La fel de adevărat este că pu­tem rata “sferturile” cu 5 puncte . Dacă România şi Franţa în­ving Ita­lia şi remizează cu Olanda, atunci toate trei acumulează 5 puncte, de­partajarea făcîndu-se la golaveraj. Iar dacă elevii lui Domenech bat Ita­lia la o diferenţă mai mare decît o facem noi, atunci în “sferturi” vor merge Franţa şi Olanda!

Ar fi o premieră la europene!

Dacă România s-ar califica în “sferturile” Euro cu doar două remize, ar fi prima formaţie din istoria de 48 de ani a competiţiei ce reuşeşte acest lucru. La ultimele trei turnee finale ale CE, au mers mai departe doar echipele ce au acumulat cel puţin 4 puncte.

4 calificări are România la turneele finale ale CE, reuşind o singură dată să mergem în “sferturi”, la Euro 2000.

6 turnee finale ale CE au bifat italienii, fiind eliminaţi din grupe de 3 ori. O singură dată au cîştigat trofeul, în 1968.

“Să-i batem cu armele lor!”

Ovidiu Sabău a adus ultima victorie a României împotriva Italiei, 1-0 în martie ‘89, într-un “amical” dis­pu­tat la Sibiu: “A fost un gol im­por­tant pentru mine şi pentru «na­ţio­nală». Lucrurile s-au schimbat însă mult de atunci, fiindcă sînt alt nivel şi alt ritm”. “Moţul” crede că squa­dra de azi a lui Donadoni are, în primul rînd, probleme de motivaţie: “Au cîştigat titlul mondial, iar acum e dificil să găsească noi resorturi du­pă o asemenea perfor­man­ţă. Probabil că vom juca împo­tri­va lor cum am făcut-o cu Franţa, fiindcă asta ştie cel mai bine reprezentativa noastră. Iar italienilor nu le place să-i blochezi exact cu armele lor: să aştepţi, să provoci greşeala, să-i prinzi pe contraatac”.

“Ovrebo e corect”

UEFA l-a desemnat la centru pentru partida de astăzi cu Italia pe Tom Henning Ovrebo (foto, 42 ani). Arbitru FIFA din 1994, norvegianul a arbitrat în trei rînduri echipe româneşti, fără ca acestea să fie învinse. În 2005 a condus meciul “tricolorilor” din Macedonia (2-1) şi derby-ul Steaua - Dinamo (0-0), iar anul trecut a fluierat la partida Lazio - Dinamo (1-1), din turul III preliminar al Ligii Campionilor. “E un arbitru care lasă jocul mai liber, dar e corect. Ca dovadă, atunci a eliminat doi jucători laziali”, a spus fostul dinamovist Claudiu Niculescu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
 •  13 Iunie 2008, 14:48

Cu calculele cei de la gazeta stau mai greu. Ne calificam cu 2 puncte doar daca Franta si Italia fac meci null (0-0) in ultimul meci. Nu conteaza cu cat invinge Olanda pe Franta. Golaverajul care conteaza este intre echipele implicate (cu acelasi nr. de puncte). Victoria Olandei cu noi sa nu fie cu mai mult de 2 goluri si pe francezi poata sa-i bata si doar la diferenta de 1.

 •  13 Iunie 2008, 12:49

ptr rasboy ratacit prin presa citeste coreect e vorba de echipele care au trecut in sferturi cu cele mai putine puncte doar nu crezi ca toatye au facut 4sau 5 punte!!!! trezeste-te

 •  13 Iunie 2008, 12:24

TABELUL ESTE INCOMPLET , TREBUIA SA CONTINA 24 DE ECHIPE NU 14!!!!!!! NR DE EDITII (3) * NR ECHIPE CALIFICATE IN SFERTURI (8)!!!!!! Cum e posibil ca in 1996 si 2000 sa se califice 5 CINCI echipe in sferturi?!?!?!? IAR IN 2004 , 4 ECHIPE? Ma la mureste si pe mine cineva sau e vorba de incompetenta de a furniza informatii cititorilor? MS.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close