INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANGLIA - UCRAINA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Nemţi, cuvioşi şi abstinenţi » Curiozităţile Angliei: fotbalişti crescuţi fără fotbal, cu examene luate pe blat şi care nu consumă alcool

Oxlade-Chamberlain, revelaţia cu educaţie rigidă
Oxlade-Chamberlain, revelaţia cu educaţie rigidă

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 18 iunie 2012 20:52

Între cearcănele lui Terry şi viaţa de tabloid a lui Ashley Cole, în lotul lui Hodgson se află şi cîteva poveşti inedite pe care jurnaliştii de la Mirror pe pun pe tapet.

Titular cu Franţa la doar 18 ani şi 10 luni, Alex Oxlade-Chamberlain este fiul fostului internaţional englez din anii '80, Mark Chamberlain, şi nepotul lui Neville, fotbalist în ligile inferioare din Albion.

Cu toate astea, puştiul Alex a fost îndreptat spre St. John's College din Southsea, şcoală romano-catolică unde elevilor le este interzis fotbalul! Iar înainte să ajungă star la Arsenal, puştiul a practicat cu succes cricket-ul şi rugby-ul.

Fanul ceaiului
Deşi născut la Leeds, în patria fanaticilor suporteri prieteni cu berea, James Milner dă peste cap prejudecăţile legate de englezi: nu consumă niciodată alcool şi adoră ceaiurile! După ce a luat titlul cu Manchester City Milner a refuzat chiar şi paharul de şampanie: "Nu beau deloc alcool. În plus, cred că eram deja mai euforic decît colegii, la cît energizant şi cîtă cafeină băgasem!"

Prin şcoală, ca gîsca prin apă
Jamaican din partea tatălui, Ashley Young bătea mingea în şcoală cu viitorul pilot de formula 1 Lewis Hamilton! Talentul lui Young l-a propulsat spre gloria fotbalistică dar aceasta nu i-a furat minţile. Într-un interviu, Young a admis franc: n-a fost un studios. Ba din contră, a absolvit testul GCSE, un echivalent britanic ale examenului de capacitate, alegînd ca probă "Limba germană" şi reuşind cu brio. Young recunoaşte: "Nu ştiu o boabă nemţeşte, recunosc!"

495607-caseta-anglia-ucraina.jpg

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează