INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MÎINE, “SFERTURI” » PORTUGALIA - GERMANIA (21:45, TVR 1 ÎN DIRECT)

Nemţii văd negru în faţa ochilor

Articol de - Publicat miercuri, 18 iunie 2008 00:00

Neconvingători şi cu Austria, germanii îşi fac griji în privinţa accederii în semifinale

Modul în care “naţionala” s-a prezentat la meciul cu Austria, decisiv pentru calificarea în “sferturi”, nu i-a mul­ţu­mit pe germani. “Singurul lucru po­zitiv e că, după 8 ani, am reuşit să depăşim din nou faza grupelor”, a concluzionat ieri cotidianul Bild.

În schimb, lista aspectelor ne­ga­tive e lungă. “Faptul că ne-am chi­nuit cu o echipă din lumea a treia, locul 92 în ierarhia FIFA, tre­buie să ne dea de gîndit. Pînă la go­lul lui Ballack, am asistat la o luptă a nervilor presărată cu numeroase gre­şeli individuale. Cum să treci joi, în aşa formă, de Cristiano Ronaldo, Deco şi Nuno Gomez?”, s-a la­men­tat tabloidul german.

Iar selecţionerului Joachim Low, Bild i-a reproşat teama de a lua decizii radicale după 1-2 cu Cro­­a­ţia: “Anunţase mai multe schim­­bări pentru meciul cu Austria. Pînă la urmă n-a făcut decît una: Frie­drich în locul accidentatului Jansen. A insistat în schimb cu Gomez în atac, ceea ce s-a dovedit din nou o mare greşeală”.

Low, suspendat?

Eliminat în minutul 40 al partidei cu Austria, după ce s-a certat cu arbi­trul de rezervă, Joachim Low e în mod normal suspendat pentru con­frun­tarea de mîine cu Portugalia. Dacă UEFA va confirma astăzi mă­su­ra, selecţionerul german nu va avea dreptul de a merge la ves­ti­ar şi nici nu va putea comunica cu ju­că­­to­rii şi cu stafful tehnic de la in­tra­rea şi pînă la ieşirea din stadion.

Decepţionat

În editorialul său din Bild, Franz Bec­kenbauer susţine că nemţii n-au nici o şansă cu lusitanii dacă evo­lu­ea­ză tot aşa cum au făcut-o cu Aus­tria. “Ne-au lipsit ideile, ne-au lipsit combi­na­ţiile. Tre­bu­ie să creş­tem în joc, altfel nu-i văd bine pe băieţi. Portughezii ard să-şi ia revanşa după ce i-am bătut cu 3-1 la CM 2006, în me­ciul pentru locul 3”, a avertizat Kaiser Franz.

38 de şuturi au trimis nemţii în total spre porţile adverse în 3 meciuri, dar n-au înscris decît 4 goluri. La posesie sînt pe locul trei, după Portugalia şi Spania, cu 53,6 la sută.

“Tensiunea a fost imensă, puteam pierde totul. De aceea nici n-am strălucit cu Austria. Ne vom reveni însă, sîntem capabili de mai mult”
Michael Ballack căpitan Germania

“Dacă vrem să ne atingem obiectivul trebuie să revenim rapid la nivelul Mondialului de acum doi ani, cînd am cucerit bronzul”
Joachim Low selecţioner Germania

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează