INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CROAŢIA - OLANDA 0-3

Noua Olandă

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2008 00:00

În Ţara Lalelelor, ziariştii sînt impresionaţi de noul sistem al lui Van Basten, 4-2-3-1. "Start. Acesta este fotbalul spectacol"

Criticaţi meci de meci, lună de lună în preliminarii, olandezii au schimbat. Acum, cu 120 de zile înainte de Euro. Van Basten a fost inspirat cînd şi-a ascultat jucătorii, renunţînd la legendarul 4-3-3 şi alegînd 4-2-3-1. În noul sistem, rivalii noştri au fost extraordinari la Split (3-0), mai ales în prima repriză. Şi locul cuvintelor dure a fost luat de elogii.

Jurnaliştilor batavi nu le vine să creadă. "În sfîrşit, avem ce ne-am dorit. Acesta este fotbalul spectacol de care vorbea Van Basten în 2004, aşteptat însă atît de mult", a scris Het Parool, în timp ce Algemeen Dagblad a completat: "Anul trecut lăsam o impresie dezolantă. Contra croaţilor, am fost proaspeţi şi ne-am surprins adversarii cu un tempo ridicat". Iar De Volkskrant a exclamat: "Putem merge la turneul final cu încredere! Europa ne va respecta!".

Toţi sînt de acord că "nu facem revoluţie cu acest sistem, dar ni se potriveşte mai mult. În 4-2-3-1, linia mediană a crescut, a dat forţă echipei. Pentru că De Zeeuw şi Van Bronckhorst, <închizătorii>, au oferit siguranţă, iar Sneijder şi Van der Vaart, mai puţin Babel, în spatele lui Huntelaar, au creat showul din atac", crede De Telegraaf, completat de AD: "Ceea ce ne-a plăcut nu a fost atît scorul, ci jocul Olandei. Vom avea o vară frumoasă".

"În sfîrşit am jucat bine cu adevărat. Sînt încrezător acum. Mergem la Euro să cîştigăm titlul, nu să participăm"
Marco van Basten,
selecţioner Olanda

"Slăbiciunile şi aroganţa din 2007 au dispărut. Olanda s-a schimbat, e puternică. Putem privi spre Euro, să avem curaj!"
De Volkskrant,
cotidian olandez

Supărat pe Babel
Chiar şi după 3-0, Van Basten l-a pus pe Babel la zid. "A început prost meciul, a pierdut atît de uşor patru mingi una după alta. Aşa nu se joacă fotbal. Am fost foarte supărat pe el", a declarat selecţionerul. Babel, folosit mijlocaş stînga, n-a terminat meciul pe gazon, fiind înlocuit în minutul 55 cu Afellay.

"Batavii muşcă"

Italienii au intrat în panică. "Atenţie, azzurri, Olanda muşcă!", a titrat Gazzetta dello Sport. "La mijloc sînt tari batavii. Aleargă bine, dar, ce contează mai mult, ştiu cu mingea. Să le faci în acelaşi timp e lucru rar". Cotidianul peninsular, care a remarcat că Portocala a administrat Croaţiei cea mai severă înfrîngere de acasă, l-a evidenţiat pe Sneijder: "Ţine sub presiune apărarea adversă pînă în ultima clipă şi e ucigător la lovituri libere".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează