INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  RUSIA - POLONIA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

O oră şi jumătate de istorie » Rusia şi Polonia se mobilizează cu episoade naţionaliste înaintea duelului de azi

Prima pagină a cotidianului Super Express
Prima pagină a cotidianului Super Express

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 11 iunie 2012 20:58

92 de ani de la "Miracolul Vistula", 72 de ani de la "Masacrul Katyn" şi doar 14 luni de la dezastrul aviatic Smolensk: sînt reperele cu care cele două tabere încarcă meciul de diseară.

"Credinţă, Speranţă, Smuda" titrează tabloidul polonez Super Express pe prima pagină. N-ar fi mai mult de un îndemn sentimental, dacă în ilustraţie nu ar fi selecţionerul leşilor călare pe cal şi cu sabia în mînă, îmbrăcat într-o uniformă militară din 1920. Anul "Miracolului de la Vistula", cînd polonezii au înfrînt armata bolşevică şi au apărat Varşovia.

Ruşii, în asalt spre "sferturi"
Pentru gazde, amintirea Katynului, cînd NKVD-ul sovietic a executat 22.000 de polonezi, e retrezită de orice întîlnire cu ruşii. Episodul de la Smolensk, de anul trecut, cînd 96 de demnitari polonezi şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic misterios petrecut în Rusia, nu face decît să tulbure şi mai mult contextul istoric.

Cert este că Rusia e pe val după 4-1 cu Cehia şi va întîlni o Polonie fără portarul titular, suspendat. Advocaat se pregăteşte să fie primul calificat în "sferturi", iar senzaţia de subţirime a polonezilor din remiza cu Grecia e greu de şters într-un duel atît de încărcat.

493278-caseta-polonia-rusia.jpg

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
combat18
combat18  •  12 Iunie 2012, 12:10

asta il vad la televizor sau trebuie sa plec in vreo bodega ?

dreamer123
dreamer123  •  12 Iunie 2012, 03:54

sper sa fie un meci frumos...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează