INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA B » SECRETUL TRECERII CROAŢILOR ÎN “SFERTURI”

Prieteni la cataramă

Articol de - Publicat sambata, 14 iunie 2008 00:00

“Băieţii mei stau împreună 24 de ore din 24”, a dezvăluit selecţionerul Slaven Bilici.

Mai întîi Anglia, în pre­li­mi­narii, acum Germania. Croa­ţii şi-au făcut un obicei din a le da granzilor planurile peste cap, deşi nu au în rîndurile lor un Cris­tiano Ronaldo, un Ibrahimovici sau un Torres, oamenii care pot de­cide singuri un meci. Secretul lor? Se­lecţionerul Slaven Bilici l-a dez­văluit chiar în ziua meciului cu ne­m­ţii bisăptămînalului Kicker.

“Alţii se închid în camere. Noi, nu”
“Spiritul de echipă e ma­re­le nos­tru atu. E şi cel mai important într-un grup. Cînd ieşi cu prietenii la restaurant, contează foarte mult atmosfera. Abia apoi vine masa. Eu am auzit că la unele echipe repre­zen­tative, jucătorii se închid în ca­mere după antrenament. Băieţii mei, în schimb, stau 24 de ore îm­pre­u­nă în fiecare zi din săptămînă”, a povestit Bilici.

“Nu mă bag între jucători”
El şi recunoaşte că, tocmai din acest motiv, în afara şedinţelor de pregătire cam şomează. “Şi asta pentru că, la noi, atmosfera în echipă o poţi influenţa doar într-un singur sens. O poţi înrăutăţi dacă nu eşti înţelept şi te bagi între ju­cători”, susţine selecţionerul croat.

“Naşii” nemţilor
Croaţii au devenit spaima Germaniei. Victoria de joi e a doua consecutivă la un turneu final. În “sferturile” Mondialului francez (1998), Slaven Bilici, jucător activ în acea perioadă, îi elimina pe nemţi din competiţie cu un scor răsunător: 3-0. Ultimul succes al Manns­chaftului în faţa Croaţiei într-o confruntare oficială? Un 2-1 înregistrat în “sferturile” Euro ‘96, cînd Germania a şi cîştigat trofeul.

Suporter mort
Un fan croat de 22 de ani n-a mai apucat să vadă triumful favoriţilor în faţa Germaniei. Aflat în zona de vizionare publică, el a suferit o criză cardiacă şi şi-a pierdut cunoştinţa chiar înaintea fluierului de start. Un poliţist a încercat să-l resusciteze, dar suporterul a decedat după scurt timp la spital. “N-a fost vorba despre violenţă. E moarte naturală”, a zis purtătorul de cuvînt al poliţiei locale, Gottlieb Turk.

“I-am bătut pe germani cu armele lor. Am avut un plus de voinţă, de com­bativitate şi o inimă mare. Această victorie e mai mare decît cea cu Anglia de pe Wembley”
Niko Kovaci căpitanul Croaţiei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  14 Iunie 2008, 11:57

O nationala foarte frumoasa care mie mi-a placut inca din calificari. Au meritat sa ajunga aici pentru ca sunt buni. Bilic e cel mai tare selectioner. A facut selectia perfect, rade la conferinte de presa, e tonic, e tanar, stie fotbal, e baiat de gasca si jucatorii il rasplatesc. Pacat ca nu este si eduardo la euro ca era belea mare pentru multe echipe cu croatia. oricum noi si croatii suntem surprizele de la euro.

 •  14 Iunie 2008, 08:17

ne rupe croatia la orice ora:-j

Vezi toate comentariile (2)
Comentează