INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  BELARUS - ROMANIA 0-0

Răzvan a atins 14 meciuri la naţională, dar palmaresul său e dezamăgitor » În coada istoriei

Articol de - Publicat miercuri, 08 septembrie 2010 00:00

Într-un clasament al primelor 14 jocuri pe banca "naţionalei", Răzvan Lucescu este printre ultimii.

Răzvan Lucescu a bifat aseară al 14-lea meci pe banca "naţionalei". El i-a depăşit astfel pe Ladislau Boloni şi pe Cornel Dinu, fiecare cu cîte 13 jocuri, şi a devenit al 13-lea selecţioner care a atins această cotă.

Palmaresul lui Lucescu jr. nu este însă deloc strălucit, 6 victorii, 3 egaluri şi 5 înfrîngeri, şi îl plasează la "retrogradare" în acest clasament. Sub el mai sînt doar Angelo Niculescu şi Virgil Economu! Un alt record negativ al actualului selecţioner: se află printre cei patru tehnicieni cu golaverajul pe minus, alături de Gheorghe Popescu I, Teofil Morariu şi Virgil Economu.

Iordănescu, cel mai bun. Piţurcă, cel mai defensiv
Deloc surprinzător, selecţionerul cu cele mai bune rezultate în primele 14 meciuri este şi cel care are cele mai multe jocuri pe banca primei reprezentative: Anghel Iordănescu. Al 14-lea său joc a fost chiar întîlnirea cu SUA (1-0), din grupele World Cup '94, în urma căreia "tricolorii" au obţinut calificarea în "optimi".

Dacă "Generalul" are linia de clasament cea mai bună, Victor Piţurcă a avut cea mai bună apărare: doar 7 goluri încasate, adică o medie de 0,5 goluri pe meci. Piţi este doar al 3-lea în aceeaşi ierarhie, între el şi Iordănescu găsindu-se Costel Rădulescu, selecţionerul României în finalul anilor '20.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
larisa_i
larisa_i  •  08 Septembrie 2010, 12:27

ma miram ce proast joaca nationala la europene cu piti, da acum pot sa zic ca in viata mea n-am vazut echipa Romaniei mai bezmetica ca acum, cand e condusa de swingerul asta imfatuat.

fcuniversitatea.tk
fcuniversitatea.tk  •  08 Septembrie 2010, 12:20

Piturca era un "Mourinho" pt nationala pe langa tzig@nul asta nesimtit.Iordanescu si Ienei sunt deja "zei" pe langa acest pur@del.

vali12
vali12  •  08 Septembrie 2010, 10:45

fiul de antrenor este cel mai slab selectioner pe care l-a avut Romania in toata istoria sa.DEMISIAAAAAAAAAAAA!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează