INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  BELARUS - ROMÂNIA, MÎINE, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Răzvan Lucescu pleacă dacă nu cîştigă în Belarus: "Fraţii Becali m-au învins!"

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2010 00:00

În discuţiile cu colaboratorii săi, Răzvan Lucescu s-a recunoscut învins: "Planul fraţilor Becali a reuşit! Au pus presiune, iar jucătorii, fără experienţă, au cedat".

Răzvan Lucescu este vizibil afectat de rezultatul meciului cu Albania şi tot ceea  ce s-a întîmplat de atunci. E negru de supărare. Refuză să discute despre subiectul cel mai încins: "Demisionezi dacă nu cîştigi la Minsk?", chiar dacă toate semnele duc către acest deznodămînt.  "Cum naiba să gîndesc aşa? Cum să mă montez eu şi ce idei, ce moral să transmit echipei dacă iau în calcul un rezultat prost împotriva Belarusului?, le-ar fi spus selecţionerul celor din jurul său.

"Planul fraţior Becali a reuşit"
În spatele cuvintelor, oficiale sau nu, se ascunde o mare doză de frustrare şi dezamăgire din partea lui Lucescu. "De mult nu l-am văzut atît de supărat", spune o persoană din staff. 

Răzvan le-a spus colaboratorilor că are senzaţia că toţi cei care au dorit să-i destabilizeze echipa, în frunte cu fraţii Becali, au reuşit: "Presiunea şi lucrurile negative s-au regăsit in fiecare pasă greşită sau eroare tactică de la Piatra-Neamţ. Oamenii ăştia, jucătorii, nu sînt suficient  de puternici să gestioneze toate lucrurile negative, toate influenţele, nu au experienţa asta. De aceea vine precipitarea, greşeala".

"Monedă" pentru Mutu
Surse din lumea fotbalului susţin că Ioan şi Victor Becali n-ar urmări în special să-l aducă pe Gică Hagi la "naţională", cît să i-o plătească lui Răzvan pentru că a rămas ferm pe poziţii în scandalul cu Mutu. În discuţiile cu colaboratorii săi, selecţionerul explica: "Pînă la urmă, în privinţa lui Mutu, ce-am vrut eu? Să învăţăm să ne respectăm unii pe alţii! E chiar atît de greu să ne raportăm la nişte lucruri de bun-simţ? Dacă îşi pun selecţionerul lor preferat, vor amenda actele de indisciplină. Acum însă le încurajează, atacîndu-ne pe noi!".

Discuţia cu Raţ la Minsk
Chiar după sosirea la Minsk, pe aeroport, Răzvan a avut o discuţie de cîteva minute cu Raţ. Gesticula intens, explica, parcă îi reproşază ceva internaţionalului, care asculta atent. Apropiaţi ai "naţionalei" au devăluit că Răzvan îi spunea cum ar fi trebuit să reacţioneze defensiva la 1-0: "Cînd e finalul meciului, aveam avantaj. Adversarul venea peste noi. Nu mai riscăm, dăm minge lungă, nu-i mai aducem în careul nostru".

"Nu stau acum să comentez toate imbecilităţile în legătură cu Răzvan, pe care le aruncă unul şi altul prin ţară"
Mircea Lucescu, preşedinte FRF

Nu are clauză de reziliere
Contractul lui Răzvan Lucescu cu FRF nu prevede nici o clauză specială în cazul unei despărţiri înainte de expirarea întelegerii, prevăzută pentru finalul lui 2011. "Părţile pot întrerupe acordul unilateral în orice moment. Oricum, între partida cu Albania şi cea cu Belarus nu se putea face nimic. În funcţie de rezultatul de la Minsk, nu este exclusă o despărţire de Răzvan", a dezvăluit un federal.

"Eu aş fi luat măsuri după acel meci din Serbia, nu acum. Dar poate Lucescu are o clauză de rezilere mare, ca a lui Caro de la Vaslui"
Victor Becali, impresar

Rapid îl aşteaptă ca director tehnic
Dacă pierde în Belarus, Răzvan Lucescu e aşteptat să revină în staff-ul tehnic al Rapidului, club unde ar putea lucra din nou cu Dinu Gheorghe. Oficialii giuleşteni l-au anunţat că i-au pregătit postul de director tehnic. Mai mulţi oameni de fotbal, inclusiv Dănuţ Lupu, au vehiculat încă de-acum două luni varianta că Lucescu jr. va reveni în Grant.

"Nu cred că Răzvan va pleca dacă nu învingem la Minsk. Va rămîne alături de noi. Logic, dacă nu cîştigăm, şansele se diminuiează cu 50 la sută, dar eu cred că putem bate"
Bogdan Stancu, atacant România

"Sper să  nu îi dăm motiv lui Răzvan să se gîndească la plecare, sîntem motivaţi"
Gabi Mureşan, mijlocaş România

Sondaj GSP
Ar trebui să-şi dea demisia Răzvan Lucescu?

Da    76,35%    22.822 voturi
NU    23,65%    7.068
Total voturi 29.890

Sondaj GSP
Credeţi că "naţionala" va învinge în Belarus?
Da    30,7%    4.045 voturi
Nu    69,3%    9.169 voturi
Total voturi 13.214

Lupescu trage de el
Situaţia lui Răzvan este foarte bulversată. Lucescu jr. ar renunţa dacă pierde şi meciul de mîine, numai că directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, trage de el să nu plece. Principalul motiv ar fi faptul că Lupescu a girat pentru Răzvan şi a convins Comitetul Executiv să-l valideze în detrimentul lui Hagi. "Kaiserul" este conştient că instalarea "Regelui" sau a lui Boloni i-ar periclita poziţia de la Federaţie. 

250.000 de euro este salariul anual al selecţionerului Lucescu jr., care are promis un bonus de 500.000 de euro pentru calificarea la Euro 2012

REACŢII PE GSP.RO

"Primul meci al campaniei trecute l-am pierdut cu 3-0 în faţa Lituaniei, deci egalul cu Albania e un pas înainte"
dameel

"Răzvan să renunţe la putorile de fotbalişti români care au numai pretenţii şi aere de vedetă, dar nu-i nimic de capul lor ! Nu le place să pună osul"
sherlock1

"Nu vreau să renunţe doar Răzvan Lucescu, ci şi Ionuţ Lupescu şi Mircea Sandu"
kidusteaua

"Cel care va veni după Lucescu ar trebui să fie un străin, cu coloană vertebrală, care să nu facă selecţia după cumetrii sau după spusele becalioţilor"
forza.otelul

"Selecţionerul nu are nici o vină, ci nemernicii ăia de jucători care intră pe teren şi se cred mari vedete, dar sînt vai de capul lor"
claudiano

"Hai să lăsăm deoparte răutatea asta care persistă la noi. Credeţi că dacă era alt antrenor făceam mai mult?"
catarapid

"Nu mai daţi vina pe Lucescu, Piţurcă, Hagi şi alţii. Problema e la şefii fotbalului, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir"
doris2001

"Să plece şi la victorie! Oricum, jocul nu va fi unul strălucitor şi decît să prelungim agonia...."
alin.tat

"Eu propun să fie adus selecţioner: marele Victor Becali"
antreprenor

"Propun să aranjăm un amical, iar jucătorii convocaţi să fie cei pe care îi vor suporterii, după o tactică a fanilor. O să vedeţi că vor juca mai bine"
szistike

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (106)
gogu70
gogu70  •  08 Septembrie 2010, 17:36

la 250 000 de euro pe an nici eu nu mi-as da demisia!Nu te lasa Razvane!Ia banii si fa-i juma-juma cu cine te tine in brate la federatie!De noi , ceilalti, oricum nu-i pasa nimanui!Si ce daca nu ne calificam!Banii sa mearga! Si fam. Lucescu sa traiasca!

fotbalvvv
fotbalvvv  •  07 Septembrie 2010, 00:32

Acesti Becali aduc mult rau fotbalului romanesc - sunt mult prea implicati in tot ce se intimpla si mult prea mediatizati in presa sportiva. E rusinos sa ne uitam in gura unora ca ei si sa mai si comentam ce spun. Jurnalul de Fotbal

chris_gali
chris_gali  •  06 Septembrie 2010, 23:46

GSP publica numai stiri MINCINOASE !!!...cum e posibil ca in aceeasi editie radu oprisan are 2 articole care se contrazic si se anuleaza unul pe celalalt !!!...titlul unia e: - "Răzvan Lucescu pleacă dacă nu cîştigă în Belarus: "Fraţii Becali m-au învins!" - , iar al celui de-al doilea e: - "Răzvan Lucescu:"Nu demisionez.Mircea Sandu și Ionuț Lupescu pot deschide discuția"!!! - GSP nu mai e de mult o gazeta de sport ci una de...MINCIUNA,BARFA si SKAND

Vezi toate comentariile (106)
Comentează