INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA A » GERMANIA - BELGIA 3-1

Realism 100% » Nemţii au bătut Belgia şi i-au ajutat pe turci să prindă barajul

Gomez (în alb) i-a făcut aseară clipe grele belgianului Lombaerts. FOTO Reuters
Gomez (în alb) i-a făcut aseară clipe grele belgianului Lombaerts. FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 11 octombrie 2011 23:10

Nemţii i-au pedepsit cu sînge rece pe ”diavoli”, curajoşi, dar a căror ineficienţă i-a eliminat


Obligaţi ca măcar să nu piardă în Germania, ca să prindă barajul în faţa turcilor, belgienii şi-au făcut singuri curaj. "Se poate. N-ar fi chiar un miracol să cîştigăm la Dusseldorf", au zis toţi, de la jucători, antrenori la fani. Şi mass-media, care a găsit iute "10 motive pentru care să credem în victorie".

Susţinuţi de 5.000 de fani, elevii lui Leekens au pornit încrezători. Joc curajos, "seducător" pentru "La Derniere Heure", posesie superioară. S-au îmbătat însă cu apă rece. Fiindcă, în timp ce ei se chinuiau să-şi creeze ocazii, realismul pur german i-a "electrocutat". La un corner executat de Khedira, Mesut Ozil a tras sub bară din afara careului, 1-0 (30). Mijlocaşul Realului se ţinea de cuvînt: el tocmai promisese că va ajuta Turcia, ţara natală a părinţilor săi.

Acelaşi sînge rece nemţesc a fost evidenţiat iar repede. Neuer a respins cu pumnii un corner, contră rapidă, la finalul căreia Schurrle a plasat din 8 metri (33).

Belgienii n-au cedat. Au privit numai înainte. "Toţi împreună!", au strigat suporterii. Fiecare era conştient că trebuia să rişte, că un 0-2 ori un 0-5 e acelaşi lucru. Din nou "Come on Belgium!". Degeaba. Imperturbabili, nemţii n-au iertat, prin Gomez, servit de Ozil. Abia pe final au izbutit, în sfîrşit, să înscrie şi oaspeţii (Fellaini 86). Insuficient. 1-3, încă un Euro, al 3-lea la rînd, ratat.

101 ani au trecut de la unicul succes belgian în Germania, 3-0 într-un "amical" la Duisburg

4 ani sînt de la ultima înfrîngere suferită acasă de nemţi, 0-3 cu Cehia

7 meciuri consecutive fără eşec aveau belgienii înaintea partidei de aseară

10 victorii din 10 au înregistrat germanii în eliminatoriile Euro 2012

TURCIA - AZERBAIDJAN 1-0 » "Ienicerii" au profitat
Turcii n-au ratat ocazia oferită de înfrîngerea belgienilor şi i-au devansat, prinzînd locul de baraj. Nu le-a fost deloc simplu, deoarece Azerbaidjan s-a dovedit a fi o nucă mai tare decît credeau. În prima parte, oamenii lui Guus Hiddink cu greu s-au putut apropia de poarta vizitatorilor. De aceea, singurele oportunităţi au venit în urma şuturilor de la distanţă, expediate mai ales de Hamit Altintop. Salvarea a sosit de la Burak Yilmaz (1-0, min. 60), atacantul lui Trabzon fructificînd o minge trimisă peste defensiva adversă.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
gag1u
gag1u  •  12 Octombrie 2011, 11:16

VIVA DEUTSCHLAND!!!!!!!!

gery76
gery76  •  12 Octombrie 2011, 03:16

DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează