INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  EURO 2012

S.O.S. gol! » Italienii bombardează porţile, dar înscriu extrem de greu

Cassano își pune mîinile în cap după ce Balotelli mai irosește o ocazie cu Anglia, lovind nervos bara // Foto: Reuters
Cassano își pune mîinile în cap după ce Balotelli mai irosește o ocazie cu Anglia, lovind nervos bara // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 27 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 26 iunie 2012 19:31

Din careul de aşi ai turneului, squadra lui Prandelli suferă cel mai mult în ofensivă. A dat doar 4 goluri din 87 de şuturi la poartă.

A abandonat catenaccio, îmbrăţişînd stilul ofensiv, de posesie şi a dominat, cu excepţia Spaniei, toate adversarele de la Euro. Italia a sufocat chiar Anglia în "sferturi", însă a avut nevoie de penaltyuri să-l bată pe Hart.

Bombardamentul de două ore, cu 20 de şuturi cadrate, a fost cu gloanţe oarbe. Punctul nevralgic rămîne golul. Squadra azzurra e prima la acţiuni finalizate, dar şi ultima la capitolul eficienţă!

În patru meciuri are o medie de 12,5 şuturi pe poartă, cu 50% mai mult decît Germania şi Portugalia. Problema e că mingea a intrat în plasă numai de patru ori în 6 ore şi jumătate!

Italienii concretizează pe tabelă de peste trei ori mai puţin ca nemţii, adversarii de mîine, şi de 2,5 ori mai puţin ca spaniolii. În plus, din cele 4 goluri, trei au venit după faze fixe: lovitura liberă a lui Pirlo şi două cornere finalizate de Cassano şi Balotelli. Unica reuşită din acţiune îi aparţine lui Di Natale, cel mai eficient vîrf (11,1%).

"Italia m-a entuziasmat, însă îi lipseşte omul de gol, care să bage mingea în poartă. Pentru că echipa îşi creează foarte multe ocazii" (Fabio Capello, fost selecţioner Anglia)

1 gol din 21 de şuturi la poartă (12 cadrate) a dat Balotelli în 275 de minute la Euro. Eficienţă: 4,76%

498164-caseta-eficienta.jpg

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
grande.balaci
grande.balaci  •  27 Iunie 2012, 12:33

pirlo este peste mesut in schimb, atacul nemtilor este naucitor.forza italia,forza azzurii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează