INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  EURO

Se suspendă Euro? » Liderii Europei ameninţă Ucraina că vor bulversa C.E. din cauza scandalului "Timoşenko"

Angela Merkel (stînga), la o vizită în Ucraina în 2008, alături de Iulia Timoşenko
Angela Merkel (stînga), la o vizită în Ucraina în 2008, alături de Iulia Timoşenko

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 aprilie 2012 20:48

UEFA anunţă că, în caz extrem, "turneul final nu se va muta în Germania. Va fi amînat!". Totul din cauza violenţei cu care e tratat la închisoare fostul premier ucrainean.

Europa e neliniştită de situaţia din Ucraina. Şi de cele patru atentate cu bombă care au făcut vineri 29 de răniţi la Dnepropetrovsk, dar mai ales de violenţa cu care este tratat fostul premier Iulia Timoşenko în închisoare. Iar liderii politici vestici ameninţă că vor boicota turneul final!

După ce Uli Hoeness, preşedintele lui Bayern şi sfătuitorul secret al cancelarului Germaniei, a cerut o poziţie oficială împotriva Ucrainei, Angela Merkel intenţionează să nu mai onoreze invitaţia de a asista la Euro dacă Timoşenko nu va fi eliberată.

Merkel nu e singura. Preşedintele Cehiei, Vaclav Klaus, n-ar veni nici el la întrecerea organizată între 8 iunie şi 1 iulie de Ucraina şi Polonia. Iar preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, şi comisarul european Vivianne Reding au anunţat deja că nu vor fi prezenţi la Euro.

Reacţia ucrainenilor? "Nu dorim să ne gîndim că politicienii nemţi sînt capabili să reînvie metodele Războiului Rece şi că vor încerca să transforme sportul în ostatic politic".

Totuşi, UEFA a dezvăluit că, într-un caz extrem, "Euro nu va fi mutat din Ucraina în Germania. E prea puţin timp. Turneul va fi amînat pentru un alt an". Anunţul a fost făcut de Martin Kallen, director al forului continental.

7 ani de închisoare
Iulia Timoşenko (51 de ani), unul dintre liderii "revoluţiei portocalii" din 2004, a fost de două ori prim-ministrul Ucrainei (în 2005 şi în perioada 2007-2010), pierzînd apoi alegerile prezidenţiale în faţa lui Ianukovici. În octombrie trecut, a fost condamnată la 7 ani de închisoare sub acuzaţia de "abuz de putere" pentru un acord încheiat cu Rusia în 2009 în domeniul gazelor.

Din 20 aprilie, este în greva foamei. Ea protestează împotriva modului în care e tratată în spatele gratiilor. S-a speculat că Timoşenko ar fi victima războiului cu Ianukovici, preşedintele încercînd să o înlăture din lupta politică.

38 de zile au mai rămas pînă la startul Euro 2012, găzduit de Ucraina şi Polonia

9 miliarde de dolari a investit Ucraina pentru stadioane, terminale de aeroport şi trenuri rapide

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
flo_ax
flo_ax  •  01 Mai 2012, 19:09
Postat de sylar_1923 pe 01 Mai 2012, 02:51

Eu ma aflu in Italia si pot sa iti spun ca la modul cum se prezinta stadioanele aici, nu s-ar preta pentru un Euro. Da, sunt mult peste ce avem noi, dar stadioanele din Polonia si Ucraina sunt mai moderne decat cele ale italienilor. Desigur sunt si exceptii, cum ar fi noul stadion al Juventusului.

Pai asta e smecheria! Daca primesti un turneu final, e ocazia perfecta sa primesti fonduri sa modernizezi toate arenele... Tocmai de aceea in fiecare tara organizatoare, exista lucrari si termene aferente... Italienii saliveaza dupa un turneu, tocmai pentru a primi bani de la stat si uefa pt modernizari, au mare nevoie, fiind la pamant! Un turneu din acesta inseamna o groaza de bani si publicitate, investitiile fiind obligatorii

flaviulucianr
flaviulucianr  •  01 Mai 2012, 10:34

presiunea mediatica internationala, relatarea relelor tratamente la care e supusa, exprimata chiar prin boicotul competitiilor de orice natura (cu care sunt de acord) sper sa aiba o finalitate fericita, iar Iulia Timosenko sa fie eliberat...sper ca marea doamna a Ucrainei, Iulia Timosenko sa treaca peste toate aceste presiuni, rele tratamente si persecutii la care e supusa, sa reziste, sunt sigur ca o va face pentru ca e o doamna puternica, dovedind-o de-a lungul anilor, sper sa nu i se intample ceva rau in inchisoare - DOAMNE FERESTE! si la viitoarele alegeri din Ucraina sa devina presedintele Ucrainei pentru ca Europenii si poporul Ucrainean o sustine

flaviulucianr
flaviulucianr  •  01 Mai 2012, 10:33

Cu toate acestea, după cum se ştie, UE s-a răzgândit şi a parafat la 30 martie Acordul de Asociere şi a Zonei de Liber Schimb cu Ucraina, după aproape cinci ani de negocieri. Potrivit ministrului ucrainean de externe, Konstantin Grişcenko, în cel mai bun caz acordul de asociere va fi semnat în 6-12 luni, deşi unele surse de la Bruxelles au sugerat că semnarea ar putea fi tărăgănată de afacerea Timoşenko...asa ca la timpuri noi, aceleasi metode sovietice santaj si detentie (cu infometare, batai si rele tratamente) politica, asasinate etc....asa ca tarile Uniunii Europene nu pot fi santajate, iar presiunea politica de la nivel european care se pune pentru eliberarea Iuliei Timosenko

Vezi toate comentariile (24)
Comentează