INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GERMANIA - GRECIA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

"Sfertul" filozofilor » Scenariul unui meci imaginar între gînditorii nemţi şi cei greci :)

În acest meci, elenii s-au impus cu 1-0, gol Socrate, assist Arhimede
În acest meci, elenii s-au impus cu 1-0, gol Socrate, assist Arhimede

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 21 iunie 2012 21:14

La JO 1972 de la Munchen, grupul umoristic britanic Monty Python a interpretat un scheci inedit: Germania-Grecia cu Heidegger sau Platon pe teren, arbitru Confucius şi proteste argumentate!

Celebrul grup de comedie britanic Monty Python, în vogă la BBC în anii '70, a devenit pentru umor ceea ce Beatles înseamnă în muzică. Ideea unui meci de fotbal suprarealist, în care Germania filozofilor e învinsă de Grecia lui Aristotel, a fost primită extraordinar.

Scheciul a fost interpretat chiar pe un stadion, arena Grunwald (Munchen), cu ocazia Olimpiadei din '72. Azi, pe Grunwald joacă echipele secunde ale celor de la TSV Munchen şi Bayern.

Bătrînii greci şi inovaţiile lui Martin Luther
În togă şi fără selecţioner, aşa apăreau grecii pe teren în scenariul britanicilor. Cu o echipă mai bătrînă şi mai defensivă decît nemţii, aşa cum se vor prezenta colegii lui Karagounis şi în "sfertul" de astăzi! Un 4-4-1-1 cu Platon între buturi, Socrate căpitan şi vîrf unic.

De partea celalaltă, nemţii cu Martin Luther pe bancă şi o echipă chinuită de indisponibilităţi: austriacul Wittgenstein naturalizat pe ultima sută de metri (culmea, Germania de azi are fotbalişti cu origini străine ca Boateng, Podolski sau Gomez!) şi "plomba" Beckenbauer într-o postură neobişnuită, de mijlocaş!

Nietzsche, "galben" pentru proteste!
Arbitrii întîlnirii: marele Confucius, cu o clepsidră în loc de cronometru, şi doi sfinţi filozofi, Toma d'Aquino şi Augustin, pe post de asistenţi cu nimburile de rigoare! "Centralul" chinez şi-a verificat... nisipul (!) şi a pornit partida cu un gest larg.

Prima repriză a fost una plictisitoare, cu nemţii mai mult în contemplare, cu mîinile la bărbie încă din primul sfert de oră. După pauză însă, atmosfera s-a încins, iar Nietzsche a primit "galben" pentru proteste: i-a reproşat arbitrului Confucius că nu are liberul arbitru!

Evrika! Socrate, man of the match!
În minutul 88, Karl Marx a intrat în locul lui Wittgenstein, dar singurul gol al partidei avea să fie marcat de greci, chiar în minutul următor: Arhimede are o idee şi strigă, fireşte, "Evrika!". Reuşeşte un un-doi cu Socrate, îi pasează lui Heraclit, care trece uşor de Hegel şi centrează ideal pentru plonjonul lui Socrate: 1-0, minutul 89, va fi şi scorul final.

În zadar a încercat Kant prin imperativul categoric să demonstreze că scorul, din punct de vedere ontologic, există doar în imaginaţie. Confucius a fost ferm chiar şi cînd Marx a invocat ofsaidul!

GERMANIA 4-2-4
"Iluministul" Leibniz - "Imperativul" Kant, "Idealistul" Hegel, "Voinţă" Schopenhauer, "Identitate" Schelling - "Kaiserul" Beckenbauer, "Pshiatrul" Jaspers - "Romanticul" Schlegel, "Austriacul" Wittgenstein ("Stîngaciul" Marx, 88), "Nihilistul" Nietzsche, "Fenomenologul" Heidegger
Antrenor: Martin "Reformatorul" Luther

GRECIA 4-4-1-1
"Părintele "Platon - "Stoicul" Epictet, "Logicul" Aristotel, "Tragicul" Sofocle, "Necesarul" Empedocle - "Noul Platon" Plotin, "Atomistul" Epicur, "Obscurul" Heraclit, "Presocraticul" Democrit - "Creatorul" Arhimede - "Geniul" Socrate

Arbitru: Confucius (China). Asistenţi: Sf. Toma D'Aquino (Italia), Sf. Augustin (Algeria)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
zidane92
zidane92  •  22 Iunie 2012, 10:43

nu bat grecii azi nici daca stau nemtii nemiscati ca in filmuletul acesta

dondiego
dondiego  •  22 Iunie 2012, 10:15

Vedeți aici meciul :) ://www.youtube.com/watch?v=ur5fGSBsfq8

had3s89
had3s89  •  22 Iunie 2012, 09:06

la capitolul filozofi, grecia castiga detasat!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează