INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI / BELARUS - ALBANIA, AZI, 20:30

Superbonus » Albanezii au promişi 350.000 de euro dacă bat în Belarus

Articol de - Publicat marti, 12 octombrie 2010 00:00

Trupa lui Kuze are promisă din partea Uniunii Albanezilor o primă totală de 350.000 de euro dacă va învinge diseară, la Minsk.

Albania a început grupa în glumă, cu remiza albă de la Piatra Neamţ, dar acum chiar ia lucrurile în serios după ce a repetat scorul (1-1) cu Bosnia. Deşi obiectivul lui Josip Kuze, selecţionerul internat în spital în urma unei comoţii cerebrale, e locul 4, la Tirana se visează şi mai sus. Actuala poziţie secundă din clasament nu mai pare imposibil de atins la finalul calificărilor. Şi de aceea, jucătorii au fost motivaţi financiar la "dubla" cu Bosnia şi Belarus.

Potrivit ziarului bosniac Dnevni Avaz, preşedintele Uniunii Albanezilor, asociaţie cu sedii în multe ţări, ar fi promis echipei o primă de 350.000 de euro dacă ia 4 puncte în cele două dueluri. Primul pas s-a făcut vineri, iar diseară Albania ar trebui să cîştige unde noi nu am făcut decît 0-0. "Văzînd cum se prezintă adversarii şi că împărţim cu Belarus locul de baraj, se poate zice fără teamă că jocul de la Minsk e unul cheie. Înainte, ne-am fi mulţumit cu o remiză, însă acum sîntem în faţa unei mari provocări", a declarat căpitanul Lorik Cana.

FRANŢA - LUXEMBURG (22:00, DigiSport)
Un francez în calea Les Bleus

Francezii ar trebui să aibă o misiune facilă diseară, cu Luxemburg. Principala piedică în calea lor va fi Jonathan Joubert, portarul ce a făcut minuni vineri, la 0-0 cu Belarus. Curios, acesta ar fi putut evolua chiar pentru Les Bleus. Totul a început la Metz, oraşul natal unde se şi joacă diseară. Joubert (31 de ani) s-a format la clubul local. Nu s-a descurcat rău, ajungînd la "naţionala" Under 15, apoi şi la Under 17, alături de Reveillere ori Escude. Seniorii nu erau departe. Dar brusc, în '99, a fost rugat inexplicabil să plece. A făcut-o, sperînd să găsească repede altă formaţie. N-a avut şansă şi, dezamăgit, s-a dus în Luxemburg să se recupereze psihic. S-a stabilit însă acolo. A ales să semneze cu Grevenmacher, din 2004 e la Dudelange, iar în trupa Marelui Ducat a intrat în 2006, după ce primise cetăţenia. Acum, la 11 ani distanţă, Joubert revine "acolo unde totul a început" să înfrunte echipa în care s-ar fi putut integra. (Constantin Popescu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
putregaiu
putregaiu  •  12 Octombrie 2010, 04:47

1-1 remiza alba? mai danutz scorpie o fi fost alba la pauza

Vezi toate comentariile (1)
Comentează