INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FOSTELE GLORII SPUN CĂ ACTUALILOR “TRICOLORI” LE LIPSEŞTE VALOAREA ŞI MENTALITATEA DE ÎNVINGĂTORI

“Treziţi-vă!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 iunie 2008 00:00

Dorinel Munteanu crede că viitorul “naţionalei” stă în schimbările pe care le va face Piţurcă şi felul în care va modifica mentalitatea jucătorilor.

Dorinel Munteanu critică felul în care “tricolorii” au abor­dat partidele de la Cam­pio­natul European. Recordmenul selecţiilor spune că jucătorii lui Piţurcă ar fi trebuit să creadă în şansele lor pînă la capăt, aşa cum au făcut şi cei din generaţia de la Euro 2000, aceasta fiind în opinia sa reţeta succesului. “M-a de­za­mă­git foarte tare atitudinea unora dintre jucătorii «naţionalei». Se tot văitau, ba că e prea cald, ba că sînt obosiţi şi nu mai pot alerga sau cine mai ştie ce alte bazaconii! Au avut la dispoziţie patru zile între meciuri pentru a se recupera. Să ne uităm la celelalte echipe, sîntem singurii care ne-am văitat că sîn­tem vlăguiţi, pe vremea mea nu exis­ta aşa ceva!”, mai spune Mun­teanu aproape furios.

Au clacat cînd era mai uşor

Oful cel mare e comportarea apatică de la meciul cu Olanda: “Noi am crezut în şansele noastre pînă la capăt şi cînd am pierdut nu ne-am căutat scuze”. Ce trebuie făcut? “Viitorul nostru de­pin­de de felul în care Piţurcă va face schimbările în lot, urmînd ca astfel să schimbe şi mentalitatea pur românească a unora dintre jucători”, a mai spus fostul “tricolor”.

134 de selecţii are Dorinel Munteanu la echipa naţională, fiind pe primul loc, înaintea lui Gică Hagi şi Gheorghe Popescu.

Cămătaru: “N-avem vîrfuri”

Rodion Cămătaru (foto) este şi el dezamăgit de “tricolori”, în special de randamentul ofensiv al lor la Euro. El crede că trebuie să mai aş­teptăm pînă cînd o să mai vedem supervîrfuri la “naţională”. “E sim­plu, România nu are în acest mo­ment o echipă pregătită să evolueze ofensiv, din cauza lipsei de valoa­re. Am jucat în faţă cu nişte travallori, nişte fotbalişti muncitori care aleargă doar ca să i-o dea lui Mutu. E o diferenţă uriaşă între lotul din 1990 şi cel de-acum. Pe-atunci puteai selecta cîte doi fotbalişti cu adevărat valoroşi pe fiecare post.

“Degeaba se plîng jucătorii că nu i-a lăsat Piţurcă să atace. Dacă simţeau că îi ţin picioarele s-o facă, cu siguranţă atacau”.
Jean Vlădoiu fost internaţional

Jucătorii îl apără pe Piţurcă
“Nea Piţi este cel mai bun!”

Titular în toate cele trei partide la Euro, Bogdan Lobonţ (foto) vrea ca Victor Piţurcă să continue la cîrma echipei naţionale. “Nu mi se pare normal ca un antrenor care a avut şi are performanţe la echipa naţio­nală să fie atacat! Ştiu că România are 22 de milioane de antrenori, dar Victor Piţurcă a de­monstrat că este cel mai bun”, a declarat Lobby pe site-ul său personal, www.bogdanlobont.ro.

Acesta a mărturisit că după tur­neul final se simte obosit psihic şi fizic. “Ne-am dorit mult, din păcate am întîlnit echipe foarte puternice. După pă­rerea mea, Olanda este cea mai bu­nă echipă de la Euro!”, a înche­iat goal-ke­epe­rul “naţionalei”. El a mărturisit că nu este supărat pe Adrian Mutu pentru ratarea penalty-ului cu Ita­lia: “Nu trebuie să uităm cîte lu­cruri bune a făcut Adi pentru noi!”.

Pro şi contra selecţionerului

După ce fanii “naţionalei” au iniţiat un protest pe site-ul petitieonline.ro pentru demiterea selecţionerului, susţinătorii lui Piţurcă au replicat cu o cerere prin care doresc menţinerea sa pe banca tehnică. “Nu Piţurcă e vinovat. A fost antrenorul care ne-a calificat de două ori şi a făcut două jocuri bune la Euro. Păcat de ultimul meci, dar de vină sînt şi jucătorii, care nu au avut deloc ambiţie să lupte”, susţin fanii lui Piţi. Pînă la închiderea ediţiei, protestul contra lui Piţurcă a strîns 1.942 de semnături, în timp ce petiţia pro a acestuia avea doar 143 de adepţi.

Liţă Dumitru: “Nu au valoare”

Pentru Liţă Dumitru actuala echipă naţională înseamnă doi-trei jucători de valoare şi restul, fotbalişti me­diocri. Din această cauză crede fos­tul internaţional că nu puteam spe­ra mai mult de la acest Euro, iar viitorul depinde în mare măsură de conjunctură. “Îi avem pe Mutu şi Chivu, mai apar Lobonţ şi Raţ, iar restul ce au ară­tat? Cociş ăla era alb ca varul îna­inte de meciuri, Codrea face două par­tide bune, una catas­tro­fă”, spu­ne Liţă. “Atît putem, să ne calificăm la turneele finale, iar apoi să ne rugăm să picăm cu echipe uşoare.”

“Diferenţa dintre echipa din 2000 şi cea de acum este de rezultate. De aici, fiecare înţelege ce vrea!”
Emeric Ienei fost selecţioner

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
 •  23 Iunie 2008, 11:29

Mama,ce de sfatuitori are Piturca?! Ascundeti-va,frustratilor,"vitejilor"de dupa razboi!Ca echipa,nu o vor face in nici un caz:Jenei,Iordanescu,Camataru,Dorinel Munteanu,Viorel Moldovan,Hagi si alti jucatorii ai"Generatiei de...FIS","sau ziaristii...Iluzii,taica,iluzii! Nu va agitati,TOT PITI VA FACE ECHIPA!

 •  22 Iunie 2008, 01:21

Draga Piti, Ia-ti echipa de gnomi liliputani, du-i la gradina zoologica si ramaneti acolo, ne vom uita la voi ca la niste curiozitati, cam ca la monstrii de pe la balciuri, gen Ionica-Gura-De-Iepure sau Gica-Cap-Turtit. Invatati de la Rusia cum se joaca fotbal, sunteti patetici!

 •  22 Iunie 2008, 00:31

Viitorul nationalei nu mai sta in NIMIC, baieti ! Veniti-va in fire ! El a fost distrus de un antrenor incapabil sa gandeasca. Gata ! S-a terminat ! Piturca, demisia , baiete ! Preferam sa plecam cu 0 puncte dar sa fi JUCAT CEVA la acest campionat, nu sa fim rusinea turneului si bataia de joc a tuturor, nu sa ne fie rusine pentru jocul echipei nationale care a fost clasificat ca cel mai urat de presa internationala, toate din vina unui antrenor incompetent si arogant...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează