INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA - ROMÂNIA, AZI, 22:00, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

"Urşii" lui Răzvan Lucescu îşi joacă destinul azi, la Paris, contra "cocoşilor" » Aşa să fie!

Articol de - Publicat sambata, 09 octombrie 2010 00:00

Selecţionerul a precizat că "nu există un caz Marica". Victor Becali a explodat: "Am zis eu ceva de titulari? Lăsaţi-mă dracu' cu el! Vă tot uitaţi în gura  acestui copil care spune lucruri trăsnite".

Nici un meci al "naţionalei" fără scandal. Înaintea partidei cu Franţa, dinspre "naţională" a răsuflat conflictul dintre selecţioner şi Marica.

Atacantul şi-a sunat impresarul, pe Victor Becali, anunţîndu-l că se gîndeşte să se retragă de la echipa naţională, după ce a aflat că nu va fi titular la Paris. "Cred că cineva din vestiar mă lucrează. Să mi se spună în faţă dacă nu mai sînt dorit", ar fi spus jucătorul. 

Ieri, la conferinţa de presă, Răzvan Lucescu a venit cu zîmbetul pe buze, vorbind despre teribila confruntare cu Franţa ca despre o plimbare pe Champs Elysee. Chiar şi tensionatul "dosar Marica" l-a tratat cu un aer calm. A fost însă ferm: "Nu ştiu ca federaţia să aibă vreun contract cu un jucător care trebuie să joace 90 de minute la echipa naţională".

"Titularii nu se stabilesc de la Bucureşti"
Şi a continuat: "Eu sînt cel care face echipa, nu impresarii de la Bucureşti, nu presa, nu alte interese. Nimeni nu are dreptul să se folosească de reprezentativă pentru anumite chestiuni personale. Ar trebui să se înţeleagă că o victorie la Paris ne-ar ajuta să scoatem mai repede fotbalul românesc din mocirlă. Am venit aici cu 23 de jucători, fiecare ştie că are un rol important în grup şi echipa se bazează pe aportul tuturor, în egală măsură. Obligaţia lor e doar să se pregătească foarte bine. Pentru mine, nu există nici un caz Marica".

Chivu: "Nu l-am simţit izolat pe Ciprian"
Ziua de ieri a oferit şi certitudinea absenţei din formula de start a atacantului de la Stuttgart, pe care căpitanul Chivu a simţit nevoia să-l protejeze: "Nu l-am simţit deloc izolat de grup. Din contră, l-am văzut sociabil". La plimbarea făcută dimineaţa în centrul Parisului, Marica şi-a petrecut timpul alături de amicul său Ianis Zicu. Au colindat împreună în cele două ore libere oferite de antrenori şi s-au oprit la un moment dat la un restaurant de pe Champs Elysee pentru a lua un suc şi a mai schimba cîteva vorbe.

Discuţie cu Răducioiu
Încă din prima zi petrecută la Paris, cu Marica a discutat şi Florin Răducioiu, invitat special al FRF la partida de pe Stade de France. Cei doi s-au întîlnit chiar în holul hotelului "Renaissance", unde s-au îmbrăţişat, iar Marele Blond i-a adresat cîteva încurajări lui Ciprian.

Victor Becali: "Măcar de-ar face el echipa, dar nu e capabil"
Ieri, la GSPTV, Victor Becali a răbufnit, auzind despre delclaraţiile lui Răzvan: "Dacă asta a înţeles el, că-i fac eu echipa, înseamnă că atîta minte are.  Normal că meciul n-are miză pentru noi, doar avem 10 puncte. E treaba lui Răzvan dacă îl bagă sau nu pe Marica. El decide, măcar de-ar face el echipa! Nu e capabil, înainte de meci, în loc să aleagă titularii, bate cîmpii la conferinţe".

Marica pe chat: "Răzvan are jucători preferaţi"
Joi seară, Marica a devenit primul jucător al "naţionalei" care dialoghează pe chat cu fanii, din cantonament. O oră şi 21 de minute a discutat cu aceştia. "N-am nici un conflict cu nimeni, dar poate cineva are cu mine şi eu nu ştiu", a explicat cu el. Un fan l-a întrebat: "Se simte că Răzvan are jucători preferaţi în echipă?". "Răspunsul pentru tine este DA", a venit replica internaţionalului. Şi a adăugat: "Nu mă simt împlinit, pentru că mi-am propus foarte multe. Poate şi d-aia sînt mai mereu supărat". (Cristian Otopeanu)

Marica, mai activ cînd e rezervă
Parametru    Israel (0-2)    Turcia (0-2)    Albania (1-1)    Belarus (0-0)
Minute jucate    57(titular)    39    90    7
Baloane jucate    26    10    24    10
Acţiuni utile    0    4    1    0
Şuturi la poartă    1    0    1    2
Şuturi pe poartă    1    0    1    2

Pilotul Loeb dă startul
Lovitura de început a întîlnirii de la Paris va fi dată de Sebastien Loeb. Celebrul pilot francez va celebra astfel în faţa suporterilor cel de-al şaptelea titlu mondial la raliuri cîştigat în Alsacia săptămîna trecută. Loeb a primit invitaţia pe "Stade de France" de la federaţia de fotbal (FFF), în virtutea noului parteneriat pe care l-a încheiat cu producătorul auto Citroen.

I se spune Mutu II şi se visează căpitan
Ciprian Marica  speră ca după retragerea lui Chivu, Rădoi şi Raţ să devină liderul "naţionalei". Atacantului de 25 de ani i se spune în vestiar Mutu II, aluzie la faptul că încearcă să copieze în aproape tot ce face vedeta Fiorentinei. Cel mai elocvent episod în acest sens s-a petrecut în finalul amicalului Ungaria - România 0-1, disputat pe 12 august 2009. Marica a vociferat nervos că Răzvan Lucescu nu i-a dat banderola de căpitan şi l-a preferat pe Goian după ce a ieşit Chivu, iar pe teren nu se mai afla nici Rădoi.

"Dacă România bate în Franţa, eu mă duc la aeroport şi, vrea nu vrea, îi pup mîna lui Răzvan Lucescu"
Ioan Becali, fost impresar

"Franţa rămîne marea favorită a grupei. E un meci cu miză pentru ei, iar pentru România nu are caracter decisiv"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Poate că atmosfera la noi pare din afară un vulcan, dar în interior e calm. Sînt mulţumit de grupul pe care îl am. Aş fi aşteptat mai multă susţinere din ţară"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Dacă Franţa a jucat în ultimii 12 ani două finale mondiale, a cîştigat una şi a luat şi un European, înseamnă că nu poate fi decît favorită contra României"
Cristi Chivu, căpitanul României

"Sîntem imuni la toate lucrurile negative care se discută în jurul echipei naţionale. Încercăm să ne vedem de joc şi de cantonament"
Cristi Chivu, căpitanul României

"Marica nu se va retrage. A fost un moment de supărare şi atît. E temporară situaţia asta. Toţi avem supărări, bucurii, slăbiciuni. Îşi va schimba părerea"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

Salutări pentru Blanc
Gest de colegialitate din partea lui Răzvan Lucescu la conferinţa de presă de ieri: "Aş vrea să salut prezenţa pe banca tehnică a Franţei a lui Laurent Blanc, un adevărat domn al fotbalului şi un profesionist care ştie să construiască echipe".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (62)
eu_baiatul_yo
eu_baiatul_yo  •  09 Octombrie 2010, 14:19

W WW.SEXYME TRU.C OM !!!!! AFLA CAT DE SEXY ESTI!!! FATI UN TEST DE FRUMUSETZE! CEL MAI tare site din romania . . .. . ww w.sexymetr u.co m . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . .. . .

sied
sied  •  09 Octombrie 2010, 11:02

Florescu, Deac, Cocis.. penibil 3-0 pt franta

star01
star01  •  09 Octombrie 2010, 10:37

...hamsteri condusi de o zburatoare afona in ale fotbalului!!!

Vezi toate comentariile (62)
Comentează