INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA - FRANŢA 2-0

VIDEO Ciocu' mic! » Furia Roja a depăşit complexul francez, scor 2-0. Semifinală Portugalia - Spania!

Fabregas şi Xabi exultă: Spania e în semifinale!
Fabregas şi Xabi exultă: Spania e în semifinale!

Articol de - Publicat duminica, 24 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 24 iunie 2012 00:23

Armada lui Del Bosque le-a închis gura ”cocoşilor” în premieră într-un meci oficial, forţînd doar cît şi cînd a trebuit, şi se pregăteşte de duelul iberic cu Portugalia lui Ronaldo.

Războiul latin al "sferturilor" de la Doneţk a început în culise. Dacă Del Bosque a rezolvat iute singura sa dilemă, cu sau fără vîrf?, şi a revenit la soluţia Cesc din debutul turneului, Blanc a amestecat teribil cărţile. Koscielny în locul suspendatului Mexes era logic.

VIDEO: Vezi AICI golurile marcate!

L-a titularizat însă pe Reveillere pe dreapta, avansîndu-l pe Debuchy. Dintr-un foc au sărit din schemă Nasri şi Menez! Surpriză şi la mijloc: fără trivot, fără Diarra. A mizat pe M'Vila unic închizător şi l-a pus pe Malouda în faţă, lîngă Cabaye.

Flancuri vulnerabile
Francezii acoperă bine propria jumătate şi tiki-taka se leagă anevoie. Lloris n-are emoţii decît la lobul lui Xabi Alonso şi la plonjonul în careu ajutat puţin de Clichy. Arbitrul Rizzoli nu cade însă în capcană. "Atom" Iniesta simte că flancul drept e vulnerabil. Îl deschide pe Alba, care-l face "avion" pe Debuchy şi centrează perfect la Xabi Alonso: "cap" de unde vine mingea şi Lloris se predă!

"Cocoşii" ajung rar în careul lui Casillas. O lovitură liberă ar fi aur curat. O scoate Benzema, faultat de colegul de la Real, Ramos, dar Cabaye nu-l poate păcăli din 25 de metri pe San Iker. Spaniolii revin la putere. Şi Clichy e depăşit pe stînga. Noroc c-apare Koscielny şi Iniesta e blocat la ţanc. Rămîne 1-0, din două ocazii.

A revenit la Torres
Francezii revin mai motivaţi după odihnă. Dar greşesc exasperant şi nonşalant pasele. Ribery scapă greu de marcaj, dar cînd îl pierde pe Alba şi reuşeşte să centreze bine, Debuchy trimite puţin "peste" cu capul. Meciul se încinge. Vine riposta iberică. Cesc e blocat însă la 15 metri de ieşirea lui Lloris. Blanc înţelege c-a greşit echipa şi mută succesiv, cu fanteziştii Nasri şi Menez. Del Bosque răspunde imediat, cu aceeaşi monedă ofensivă. Intră Pedro şi schimbă decarul cu nouarul. Spania are iar vîrf!

Blanc a riscat tîrziu
Aşteaptă contra decisivă şi-i lasă pe francezi să construiască. Grea povară. Atacă haotic. Nervi mulţi. Reveillere îl ciocneşte pe Ribery. Blanc riscă totul. Renunţă la închizătorul M'Vila şi adaugă al doilea vîrf, Giroud, lîngă invizibilul Benzema. Torres stă la pîndă, dar e mai mereu prins în ofsaid. A obosit şi Iniesta, iar Del Bosque îşi permite să-l menajeze pentru semifinale.

Franţa n-are vlagă, idei şi nici din faze fixe nu obţine nimic. E şi greu să-i dai gol lui Casillas, bătut la acest Euro doar de Di Natale. Şi ca să nu mai fie emoţii, Reveillere îl doboară în careu pe Pedro şi tot Xabi Alonso încheie discuţia: 2-0. Campioana bate Franţa în premieră la un turneu final şi aşteaptă Portugalia în semifinale.

"Am controlat meciul în fiecare moment al său" (Xabi Alonso, mijlocaş Spania)

"Urmează duelul dificil cu Portugalia, dar cu stilul nostru avem mari şanse să cîştigăm" (Jordi Alba, fundaş Spania)

734 de pase a reuşit Xavi în patru meciuri la acest Euro, depăşind recordul francezului Zidane, 707 într-un întreg turneu final

3 şuturi pe poartă a avut Spania, toate trimise de Xabi Alonso, care, cu 14 reuşite, e al doilea marcator în era Del Bosque, la egalitate cu Silva

497282-caseta-spania-franta-2-0.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

"Final logic" vs "Păpuşă în mîinile noastre"
Francezii de la L'Equipe au primit cu demnitate eliminarea "naţionalei" lor, admiţînd că Spania "a fost mult prea puternică şi a controlat tot jocul". Deznodămîntul e rezumat chiar în titrare: "Final logic". În schimb, spaniolii triumfători exultă şi ironizează adversarul: "O păpuşă în mîinile Spaniei" e titlul cu care Marca deschide cronica partidei, apreciind că fotbaliştii iberici "şi-au regăsit calea, s-au întors la drumul cel bun".

Invincibilul Casillas
Portarul Spaniei a stabilit aseară un nou record mondial de invincibilitate. Casillas şi-a păstrat poarta închisă şi cu Franţa şi a ajuns la 780 de minute (13 ore de joc!) fără gol primit în fazele eliminatorii la turneele finale ale Cupei Mondiale şi Euro. Ultimul gol l-a încasat chiar de la francezi (Zidane) în faza "optimilor" CM 2006, unde Furia Roja a pierdut cu 3-1.

"Cocoşi" impotenţi
Deşi a terminat partida cu 6 jucători ofensivi, atacanţii Menez, Giroud şi Benzema, sprijiniţi de Ribery, Cabaye şi Nasri, Franţa nu a reuşit decît un singur şut pe poartă în 90 de minute! Neputinţa "cocoşilor" a fost cauzată atît de lipsa ideilor cît şi de jocul perfect reuşit la mijlocul terenului de spanioli: doar 3 şuturi au expediat elevii lui Blanc pe lîngă poartă!

Ironii la doping
"Francezilor, noi n-avem nevoie de doping pentru că pur şi simplu sîntem bine hrăniţi", aşa au replicat fanii spanioli acuzelor de doping care circulă în jurul fotbaliştilor iberici. Mesajul a fost scris chiar pe drapelul Spaniei iar fotografia a fost postată pe twitter înainte de începutul partidei de la Kiev.

Xabi Alonso, 100 de imnuri
Pentru madrilenul Xabi Alonso, marcator aseară, jocul cu Franţa a reprezentat selecţia cu numărul 100 la "naţională". Mijlocaşul a intrat astfel în galeria celor mai folosiţi 5 fotbalişti iberici, top condus de portarul Casillas (135 selecţii) şi în care se mai află Zubizarreta, Xavi Hernandez şi Raul.

Fără Abidal în tribune
Deşi invitat special al "cocoşilor" la partida cu Anglia din grupe, Abidal nu a putut fi prezent în Ucraina din motive medicale. Şi la "sfertul" Spania-Franţa fotbalistul a primit invitaţie, ba chiar din partea ambelor reprezentantive, însă medicii i-au interzis şi de această dată deplasarea: zborul îndelungat cu avionul nu este recomandat după transplantul de ficat.

Ribery fără tricou
Francezul s-a ales cu tricoul rupt încă din primele 30 de minute ale partidei, astfel că a fost nevoit să apeleze din mers la o soluţie de compromis. Abia în minutul 42 însă, un membru al staff-ului francez a ocolit terenul cu un nou echipament şi l-a aşteptat pe mijlocaş în dreptul liniei mediane. Jucătorul lui Bayern a reuşit astfel să trezească din amorţeală spectatorii care s-au amuzat teribil.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (66)
biancorossi
biancorossi  •  27 Iunie 2012, 02:25
Postat de xstream pe 24 Iunie 2012, 21:26

probabil , dar asa era vorba si de spania ca ar avea probleme cu franta.. si s a trecut peste "Complexul" ala, sper ca nemtii sa nu treaca peste el :))

portugalia e mai periculoasa decat franta.

xstream
xstream  •  24 Iunie 2012, 21:26
Postat de cristiano9ron pe 24 Iunie 2012, 19:41

Germania a fost eliminata la ultimele 2 turnee finale de Spania ... poate sa fie un complex ... dar sigur nemtii sunt super motivati, mai ales cand aud de Spania... cred ca au in minte doar acest mecii ....

probabil , dar asa era vorba si de spania ca ar avea probleme cu franta.. si s a trecut peste "Complexul" ala, sper ca nemtii sa nu treaca peste el :))

cristiano9ron
cristiano9ron  •  24 Iunie 2012, 19:41
Postat de xstream pe 24 Iunie 2012, 18:37

totul e posibil :) si ai dreptate, germania e in forma, spania e mai eficienta... ce ciudat < parca rolurile sunt inversate

Germania a fost eliminata la ultimele 2 turnee finale de Spania ... poate sa fie un complex ... dar sigur nemtii sunt super motivati, mai ales cand aud de Spania... cred ca au in minte doar acest mecii ....

Vezi toate comentariile (66)
Comentează