INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA - IRLANDA 4-0

VIDEO Corida în trifoi » Spania a reuşit cea mai clară victorie la Euro: 4-0 cu Irlanda

Cei trei adversari nu l-au speriat pe Silva, care a reuşit un gol magnific
Cei trei adversari nu l-au speriat pe Silva, care a reuşit un gol magnific

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 15 iunie 2012 00:31

90 de minute de pase a la Barca, o oră şi jumătate de zădărnicie pentru irlandezi. Avem prima eliminată, dar încă nu ştim cît de sus poate, de fapt, Spania.

Del Bosque şi Trapattoni. Primul, cu alură de măcelar încăpăţînat, se înduplecă totuşi: Torres, vîrf autentic. Al doilea, cu îndărătnicie de senior, păstrează pensionarii: în atac, iese Doyle, intră Cox. Are curaj, trage tare, respinge Casillas (2). Foc de paie şi trifoi: Torres preia din împleticeala moşului Dunne şi aruncă furibund balonul sub bară (4)!

VIDEO: Vezi aici rezumatul partidei!

Golgota fotbalului pentru "verzi"
Spania porneşte caravana paselor, insularii fac presing vînjos şi inutil. Previzibil. Real Barcelona vs Wolverhampton Bromwich. Ajunge şi Pique să tragă din 16 metri (17), se joacă pe semicerc irlandez: la zece secunde de posesie se jubilează barbar la Dublin!

Mai vine şi statistica: 50 de pase Irlanda, 160 Spania. Dar şi ibericii îşi cultivă metehnele: Silva şi Xavi vor să intre cu mingea-n poartă, noroc cu şutul dezgheţat, dar respins al lui Iniesta (23).

391 de pase iberice: una la 7,6 secunde!
Jordi Alba trece umilitor de doi anonimi în flancul stîng, centrează şi "capul" lui Silva e deviat în corner (25). Şut Xabi Alonso, alt corner. Cine trînteşte grămada, senior Trap? Ibericii încă au condescendenţă, se distrează în glezne fine de-a latul terenului şi cu pase filtrante. Minutul 40, harta zonelor de joc arată ca locul unei crime: o baltă vînătă în faţa lui Given, trei stropi în jurul lui Sergio Ramos. Trag Xavi (42, 44), Iniesta (46), a mai rămas Messi! Pauză.

Masacru cu zîmbetul pe buze
Lui Silva îi e milă totuşi de tensiunea lui Del Bosque şi la reluare înscrie (49). Fireşte, după trei driblinguri în 6 metri, să fie şi el fericit! Pînă la al doilea corner al irlandezilor din meci (68), pe facebook apar glume: mai există Casillas?

Dar Torres are de confirmat şi face 3-0 (70), ca să şteargă tiptilele încercări de desant irlandez. Marchează şi Fabregas (83), ca în curtea celei mai mici şcoli din ultimul cartier sărac al capitalei Mongoliei.

860 de pase a dat Spania în cele 94 de minute împotriva Irlandei, doborînd recordul cu Italia (758). Furia Roja a avut un procentaj formidabil de precizie (92%)

494483-caseta-spania-irlanda-4-0.jpg

CALCULE:

Nebunie: Croaţia-Spania 2-2 şi Italia out!
Irlanda nu mai are şanse la calificare, iar Italia trebuie neapărat să învingă "verzii" pentru a spera la "sferturi". În cazul în care obţin victoria, italienii ajung la 5 puncte, iar meciul Croaţia-Spania devine decisiv pentru ierarhie: cine învinge aici termină pe primul loc, cu 7 puncte, iar Italia se clasează pe doi.

În cazul în care Croaţia şi Spania remizează, Italia, Croaţia şi Spania ajung la egalitate, cu cîte 5 puncte. În această situaţie, criteriul meciurilor directe nu face lumină (Spania-Italia 1-1, Croaţia-Italia 1-1, Spania-Croaţia remiză ipotetică).

Dacă Spania-Croaţia se termină 0-0, se califică Italia şi Spania:
1. Italia    2-2    3p (cel mai mare număr de goluri marcate în meciurile directe)
2. Spania    1-1    3p (Spania golaveraj general 4-1, Croaţia doar 4-2)
3. Croaţia    1-1    3p

Dacă Spania-Croaţia se termină 1-1, se califică Spania şi Italia, dacă bate Irlanda la trei goluri diferenţă
1. Spania    2-2    3p  - golaveraj general 5-2
2. Croaţia    2-2    3p - golaveraj general 5-3
3. Italia    2-2    3p - are golaveraj general 2-2, se califică dacă învinge Irlanda la diferenţă de trei goluri

Dacă Spania-Croaţia se termină 2-2 sau o remiză cu mai multe goluri, Italia e acasă:
1. Spania    3-3    3p (Spania golaveraj general 6-3, Croaţia doar 6-4)
2. Croaţia    3-3    3p
3. Italia    2-1    3p

ALTE ŞTIRI:

2 spanioli şi 2 ruşi arestaţi
Procuratura poloneză a luat măsuri drastice după bătăile de stradă de marţi de la Varşovia. Doi fani ruşi şi doi spanioli au fost condamnaţi ieri la închisoare cu executare. Miercuri fuseseră aplicate pedepse similare pentru cel puţin 4 huligani polonezi.

Coşmarul lui 2-2!
Italia se teme să nu păţească exact ca la turneul final din 2004. Squadra azzurra a învins Bulgaria în ultimul meci, însă degeaba! Nu s-a calificat, cu 5 puncte, cu 0-0 şi 1-1 în primele meciuri. Pentru că Suedia şi Danemarca s-au "înţeles" în teren în aşa-numitul acord scandinav: 2-2. Italienii au terminat pe locul 3, avînd mai puţine goluri marcate în topul rezultatelor directe, iar nordicii au mers la braţ în "sferturi".

Faultat de Proenca!
După ce că şi aşa aveau rar mingea, pasînd de 143 de ori pînă la pauză, irlandezii n-au luptat numai cu tiki-taka spaniolă, ci şi cu Proenca. Arbitrul portughez l-a doborît în minutul 35 pe Edwards, care tocmai reuşise intercepţia, la 35 de metri de poarta lui Given. Fault clar de "galben"! Dunne a respins cu capul, dar faza a continuat cu avertismentul primit de Keane pentru tacklingul asupra lui Busquets.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
cristiantello
cristiantello  •  15 Iunie 2012, 10:38
Postat de lupis pe 15 Iunie 2012, 05:36

Acel 2-2 între Suedia și Danemarca din 2004 nu a fost un blat. Partida s-a jucat pe bune cu multe ocazii, bare, etc. Jocul Spaniei este încântător, fanii Irlandei sunt superlativi.

Jocul Spaniei e incantator contra unei echipe slabe de la Euro, cert printre cele mai slabe. Am vazut ca n-a zburdat cu Italia si mai ales ca Torres chiar daca a dat gol e tare probabil sa joace la fel de prost contra echipelor mari precum a facut-o contra Italiei. Sper sa o vad pe Spania pana in finala dar mi-e teama ca n-o sa mearga la infinit experimentele cu Torres sau chiar Silva...

unmaker
unmaker  •  15 Iunie 2012, 08:45

impresionanti suporterii irlandezi...de spania nu am ce sa zic...cred ca ramane favorita la castigarea CE...doar germania ar putea sa-i opreasca ...dar totusi e greu

viorescu
viorescu  •  15 Iunie 2012, 08:14

Impresionanta manifestarea "derbedeilor" irlandezi de la finalul meciului. Aveai impresia ca tot stadionul cinta (si cum cinta!) si totul la 0-4! Un lucru deosebit de frumos. Aplauze!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează