INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CEHIA - POLONIA 1-0

VIDEO Curajul de a învia » După 1-4 la debut cu Rusia, cehii ajung în "sferturi" de pe primul loc

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 17 iunie 2012 00:37

Gazdele au repetat reţeta păguboasă: euforie sterilă în prima repriză, mai nimic după pauză. Şi au adăugat o teamă inexplicabilă, deşi doar victoria îi salva! Cehia s-a stăpînit şi a jucat fotbal. Exact ce trebuia


Cu 4-2-3-1 identic, visul "sferturilor" se agaţă de Lewandowski şi Baros. Bilek stăruitor cu Cech şi ezitările sale, Smuda corect cu Tyton deşi Szczesny e apt. "Foarfecă" periculoasă Lewandowski (2), luft la 11 metri Pilar (4). Şi istoria e gata să-i primească pe polonezi, dar e pregătită şi pentru biruinţa rezistenţei cehe.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Matematică hîdă vs euforie stearpă
Blaszczykowski scapă cu Cech, dar unghiul îl obligă să tragă mai mult la alibi (8), piticul Pilar e iute pe flanc prin ploaia deasă,însă tot polonezii sînt fierbinţi: Lewandowski bubuie din alergare la o palmă de gol (11)! După ocazii, leşii împing şi liniile. Polanski şutează prea sus de la marginea careului (15), cehii ţin de şubredul 0-0 sperînd că Rusia nu pierde cu bătrînii eleni. Şi blochează jocul zece minute, cu închizătorii la 16 metri şi nonşalanţă riscantă.

Citeşte şi: VIDEO Lada şi Elada » Karagounis continuă visul elen şi îi trimite acasă pe estici

Fricoşi în ploaie
La Wroclaw nu sînt ocazii şi plouă nebuneşte: oare se opresc ambele partide, deşi la Varşovia e 0-0 şi senin? Dudka şi Polanski răzbat spre ofensivă, dar polonezii tînjesc după contraatacuri, se împotmolesc în construcţie. Viteza etiopianului Selassie e prima escapadă din baricade a cehilor. Urmează Plasil, şut de la 30 de metri, din cădere, slab şi deviat (38). Şi Pilar, mai chinuit (41). Euforia Poloniei durează jumătate de repriză, ca la debut.

Inexplicabilă, Polonia
În prelungiri, grecii sparg clasamentul la Varşovia: 1-0! Sentinţă că egalul e otravă pentru cehi şi polonezi. De la vestiare însă numai oaspeţii ies cutezători, bifînd trei cornere între faulturile precaute ale Poloniei. Inexplicabilă inerţia gazdelor! Iese Polanski, intră extrema Grosicki (56): trezeşte-i, Smuda! Cehii obţin trei lovituri libere cît trei cornere mici, la ultima Tyton scoate "capul" lui Sivok din doi metri (64). O oră pentru o ocazie adevărată.

Fotbalul jucat bate calificarea visată
Iar curajoşii primesc dreptul la vis pentru fotbal: Jiracek îl trînteşte din preluare pe Wasilewski şi trage din 9 metri pe lîngă Tyton (72). Cehia în "sferturi", Grecia pe doi! Reacţia Poloniei nu există, în tribune e aproape linişte şi în teren o zbatere gîfîită pe flancuri. "Kuba" centrează tot mai disperat, dar nu e nici pe departe un asediu polonez: Kadlec scoate de pe linia porţii cu "capul", dar parcă mingea n-ar fi ajuns în plasă, atît de uşor plutea. Şi Cehia temerară se califică!

CLASAMENT FINAL GRUPA A
1. CEHIA 3 2 0 1 4-5 6p
2. GRECIA 3 1 1 1 3-3 4p
3. Rusia 3 1 1 1 5-3 4p
4. Polonia 3 0 2 1 2-3 2p

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
submarina
submarina  •  17 Iunie 2012, 17:23
Postat de maistor_kokir pe 17 Iunie 2012, 04:41

Intr-adevar grupa ciudata, cine credea ca rusii ies atat de repede, ori si-au atins forma maxima prea devreme,ori au vrut sa fie odihniti pt meciul din sferturi,inexplicabil, legat de cehi,ei au jucat bine chiar si cu rusii, au castigat grupa cu un golaveraj negativ, paradoxu ... e prima astfel de echipa in istoria europenelor, la mondiale s-a intamplat o singura data(camerun in 90, a castigat grupa romaniei,desi a terminat cu golaveraj 3-5)

nu sunt de acord ca cehii au jucat bine cu rusii, in rest ai scris totul perfect

texaskid
texaskid  •  17 Iunie 2012, 08:03

Justice for Craiova! ://www.facebook.com/JusticeForCraiova

maistor_kokir
maistor_kokir  •  17 Iunie 2012, 04:41

Intr-adevar grupa ciudata, cine credea ca rusii ies atat de repede, ori si-au atins forma maxima prea devreme,ori au vrut sa fie odihniti pt meciul din sferturi,inexplicabil, legat de cehi,ei au jucat bine chiar si cu rusii, au castigat grupa cu un golaveraj negativ, paradoxu ... e prima astfel de echipa in istoria europenelor, la mondiale s-a intamplat o singura data(camerun in 90, a castigat grupa romaniei,desi a terminat cu golaveraj 3-5)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează