INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GERMANIA - PORTUGALIA 1-0

VIDEO Dor de ruşi cu Ronaldo pe teren » Germania e în grafic după o victorie chinuită în cel mai plictisitor meci de la acest Euro

Moment artistic cu Bastuber în duel pentru balon cu Cristiano Ronaldo +1   FOTO
Moment artistic cu Bastuber în duel pentru balon cu Cristiano Ronaldo

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 10 iunie 2012 13:21

CR7 a fost emblema ştearsă a unor lusitani incoerenţi, nemţii au dominat steril şi au părut un motor înfundat. I-a salvat Mario Gomez, înscriind tocmai cînd Klose se pregătea să-l înlocuiască.

Dacă Rusia a zdrobit Cehia cu 7 titulari de la Zenit, Low începe cu 7 de la Bayern, în frunte cu Schweinsteiger revenit după accidentare. Iar Portugalia, cu "zeul" Ronaldo păzit din tribune de Mourinho. Ambele temătoare, în aşteptarea Olandei disperate după puncte.

VIDEO: Aici ai rezumatul!

CR Zero şi nemţii fără vîrf
Germania ştie că n-a pierdut în cele zece debuturi la Euro: Boateng centrează, cap Gomez, prinde Rui Patricio (2). Şi gata! Se trece la "minutul şi faultul" în zone sterile ale terenului. Nemţii croşetează mocnit, Podolski trage năprasnic, dar central (10), Portugalia încearcă în van lansări pe Postiga, direct de la Pepe şi Bruno Alves.

În minutul 18, aflăm că Ronaldo e titular: "bicicletă" în flancul stîng, centrare în forţă în buza porţii, atît. Meciul cade în tiparul Germania-tanc ruginit, Portugalia-arbaletă fricoasă: nemţii dominatori şi seci, lusitanii arţăgoşi, iuţi, subţiri.

Dacă Pepe are ocazia reprizei...
Elevii lui Low mai au două tentative de şansă: Podolski, liber la 13 metri, trage din prima la cinci metri "peste" (31). Apogeul, în minutul 40: biliard halucinant Ozil-Muller-Podolski, din şuturi în forţă, paralele cu poarta! Klose e rezervă chiar în ziua în care împlineşte 34 de ani, Gomez e titular. Oare?

În ultimul minut al celei mai slabe repriză la Euro de pînă acum, Pepe se trezeşte în careul advers cu mingea, după un corner: trage furibund cu latul în transversală, balonul sare neastîmpărat pe linie şi iese afară!

Fantoma lui Messi, la 8.000 de kilometri
Dacă lui Ronaldo nu i-a ieşit nimic, în pauza de la Lvov marchează Messi! În "amicalul" Argentina-Brazilia disputat în SUA, "piticul" întoarce de la 0-1 cu o "dublă" aspră. În vestiarul Portugaliei, internetul a căzut pentru CR7. Şi tot nemţii încep furioşi, cu trei şuturi consecutive blocate şi un corner fără rezultat (46). Nani scoate şi el un corner după o cursă impetuoasă (47). Se joacă pe cornere?
Viteza există, traseele se zăresc prin negura pripelii, dar mingea e ghidată spre cer şi reclamele de pe margine. Sentinţa pentru haos: se trece la faulturi. Temeinice, pe flancuri, cu talpa, să fie! Deja 22, în minutul 66.

Gomez, ce face frica!
Aniversatul Klose se apropie de margine şi de debutul la acest Euro. E minutul 72, dar Low îi spune să mai aştepte faza asta: deviată, centrarea lui Khedira pluteşte prin careul lusitan, iar uriaşul Gomez, cu ochii la Klose, pune capul de la 11 metri. Balonul se înfige în plasa laterală şi fanii germani zduguie arena (73)!

Schimbarea se face pînă la urmă, în minutul 80: Gomez radios, Klose surîzînd. Lusitanii atacă disperat, nemţii nu mai trec de jumătate, centrarea lui Nani cade pe bară (84). Varela trage în Neuer din 5 metri (88). Dar parcă deja ne e dor de Rusia-Cehia.

"Am jucat excelent, am avut atitudine, dar ne-a lipsit şansa la cele două ocazii din final, dar mai ales la bara lui Pepe" (Nani, mijlocaş Portugalia)

"Rezultatu-i nedrept. Germania a dominat în prima parte, noi am controlat repriza secundă, dar am luat un gol întîmplător" (Paulo Bento, selecţioner Portugalia)

56 de goluri are Germania cu cel înscris aseară. E echipa cu cele mai multe reuşite la turneele finale, depăşind Olanda (55)

492734-caseta-germania-porugalia-1-0.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

Neuer "cosit" de Postiga
Portarul Manuel Neuer a scăpat ca prin minune de o gravă accidentare. Şi Helder Postiga de eliminare. În minutul 13, Hummels a trimis o pasă înapoi, Neuer a ieşit la 20 de metri şi a degajat, dar, în tentativa de a-l bloca, Postiga a intrat periculos, cu talpa înainte, lovindu-l pe tibie. Neamţul a avut nevoie de îngrijiri medicale, portughezul a primit doar "galben".

Ploaie de avioane
Suporterii germani n-au avut deloc astîmpăr. Cînd nu şi-au încurajat echipa, au lansat spre teren ghemotoace sau chiar avioane de hîrtie. Şi mai ales atunci cînd portughezii executau cîte-un corner. Oficialii UEFA s-au sesizat şi i-au cerut în mai multe rînduri crainicului stadionului să intervină, ceea ce a şi făcut. Dar fără prea mare succes.

Trebuia acordat avantaj
Proteste justificate ale nemţilor în minutul 23 al partidei. Khedira e faultat de Raul Meireles la 20 de metri de poarta lui Rui Patricio, reuşeşte totuşi să-i paseze lui Mario Gomez, care marchează. 1-0? Nu, pentru că arbitrul Lannoy fluierase deja fault, în loc să lase cuvenitul avantaj. "Centralul" francez şi-a adus aminte de regulament mai tîrziu, cînd la un fault al lui Badstuber asupra lui Nani a lăsat mai întîi avantaj şi apoi a fluierat, văzînd că portughezul a căzut.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
jalemare
jalemare  •  10 Iunie 2012, 11:08

Germania a jucat atat cat a avut nevoie. inca nu s-au incalzit. ii bat pe olandezi si se vor odihni in ultima etapa cu Danemarca. deci care vor fi calificatele?

fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  10 Iunie 2012, 10:59

Mulțumim TVR, transmisie ireproșabilă. Târâimiaș cooooooaiele prin coliva voastră fomiștilor.

flo_ax
flo_ax  •  10 Iunie 2012, 10:55
Postat de flo_ax pe 10 Iunie 2012, 08:38

Ronaldo e stors, l-a epuizat sezonul infernal avut la Real, Mourinho e recunoscut ca foloseste 101% din potentialul fotbalistilor! Am ramas absolut socat sa observ Olanda ieri, cum nu facea un amarat de pressing, mijlocasii si atacantii MERGEAU, erau la pas, pe teren, in conditiile in care trebuiau sa faca push pe final! Indolenta+epuizare fizica si psihica! Tare am o senzatie ca si Spania e pe low battery, loturile Barcei si Realului fiind muci! Doar ceva jucatori de la alte echipe, dornici de afirmare, sa vina cu un plus

si totusi, vazand meciul Brazilia 3:4 Argentina, ipoteza mea nu sta in picioare, au jucat f bine si alert, fiind multi jucatori de la cei 2 granzi din Spania... Cred ca e vorba aici de blazare si de placerea de a juca fotbal

Vezi toate comentariile (11)
Comentează