INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIA - IRLANDA 2-0

VIDEO Merge şi la Trap! » Italia s-a calificat în sferturi după 2-0 cu Irlanda

Cassano a marcat al zecelea gol în 32 de jocuri la
Cassano a marcat al zecelea gol în 32 de jocuri la "națională", din cornerul bătut de Pirlo // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 19 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 19 iunie 2012 00:09

Trupa lui Prandelli a bătut cu emoţii Irlanda lui Trapattoni la a patra încercare, concretizînd două faze fixe, una pe repriză, prin perechea ofensivă Cassano - Balotelli.

Împins să facă scor, Prandelli a schimbat sistemul şi 4 titulari. L-a avansat pe De Rossi la mijloc şi a pariat pe Di Natale, unicul marcator italian din fază de joc. Trap, doar o mutare: Doyle la Cox. În tribune acelaşi fond sonor dominat de fanii frunzei de trifoi, irevocabil entuziaşti şi detaşaţi de miză.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

Debut încîlcit, cu italienii incomodaţi de presingul irlandez, plimbînd mult mingea, însă puţin lucizi în careul advers. Pirlo distribuie calm baloane şi caută soluţii, de pe flancuri nu vin centrări utile, iar ocaziile se nasc greu.

Irlandezilor le convine jocul aglomerat pe centru. Aşteaptă fazele fixe, ce se termină doar cu faulturi în atac. Se vede şi Di Natale, dar trage în blocajul verde sau în umărul lui St Ledger. Toto e cel mai aproape de gol.

Lansat pe extrema dreaptă, îl driblează pe Given şi trage din unghi mort. Periculos. Tot St Ledger apare însă pe linie şi scoate salvator! E ultimul avertisment.

Filiera Pirlo- Cassano
La cornerul oferit de respingerea stîngace a lui Shay, Pirlo bate perfect pe scurt. Cassano găseşte breşa cu capul, printre mîinile portarul lui Villa, şi mingea intră sub transversală. Cade dincolo de linie, iar efortul lui Duff este chiar inutil.

Prima reuşită a lui FantAntonio după opt luni la "naţională". 1-0 rămîne scorul pauzei. La Gdansk e tot 0-0, iar "azzurrii" sînt în "sferturi" şi cu o victorie scurtă.

Joc de şah la aşteptare
Italia nu vrea să rişte, păţind ca în actul doi cu croaţii, şi insistă. Di Natale şi Cassano îi chinuiesc pe verzi, care reuşesc să blocheze. Raportul şuturilor pe poartă creşte continuu: 11-1 după o oră de joc. Posesia ajunge la 70 la sută. Irlandezii nu renunţă la luptă şi aruncă baloane înalte profitînd că s-a accidentat Chiellini. Gaferului cu croaţii are întindere, intră Bonucci, colegul său de la Juve.

"Azzurrii" intră treptat în jocul fizic al insularilor. Devin nervoşi şi colecţionează avertismente. Simte Prandelli că are nevoie de un vîrf de gabarit şi face rocada Di Natale - Balotelli. Mario nu era chiar atît de accidentat! Italia suferă, respiră greu şi sub presiunea fanilor verzi. Noroc cu Buffon, care scoate lovitura liberă executată tare şi pe centru de Andrews.

Joacă şi Balotelli! Mario se face util şi obţine o "directă" din marginea careului, irosită de rezerva Diamanti. E bun şi 1-0. Numai că dă gol şi Spania şi emoţiile cresc. Andrews ia al doilea "galben" şi imediat Balotelli, tot din corner, reia din voleu imparabil din 7 metri şi se răzbună pentru toate criticile: 2-0. Suficient însă pentru "sferturi", croaţii nu au putut egala.

495698-caseta-italia-irlanda-2-0.jpg
ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Debut oficial cu 5 copci!
Maggio a fost înlocuit pe flancul drept de Abate, care ieri a debutat într-un meci oficial. Fundaşul de 25 de ani a jucat cu cinci copci la cap, după ce s-a ciocnit vineri la antrenament cu colegul său de la AC Milan, Nocerino. Aflat abia la a treia selecţie în "squadra azzurra", Abate a mai fost titular doar în amicalul cu Polonia, din noiembrie 2011.

Doliu după atentatul din 1994
Elevii lui Trap au jucat cu banderole negre pe braţ. Irlandezii au obţinut acordul UEFA de a purta doliu şi a comemora cele 6 victime ale atentatului din oraşul Loughinisland, din Irlanda de Nord, petrecut fix acum 18 ani. Aceştia urmăreau la televizor tot un duel între Italia şi Irlanda, disputat la Cupa Mondială din SUA şi cîştigat de verzi cu 1-0.

Mereu în deplasare!
Nici la al treilea meci din grupă, federaţia italiană n-a reuşit să vîndă cele 6.000 de bilete alocate de UEFA. Aseară, squadra lui Prandelli a fost susţinută numai de 4.000 de tifosi, de cinci ori mai puţin decît a avut ieri Irlanda, deja eliminată după două partide. "N-are legătură cu criză. Fanii preferă să meargă în vacanţă decît să facă o călătorie pînă în Polonia, la Euro", susţine Gazzetta dello Sport.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
lebateauivre
lebateauivre  •  19 Iunie 2012, 09:04

tot asa chinuit or sa-i scoata si pe englezi... apoi pe nemti, chinuit...

imperator
imperator  •  19 Iunie 2012, 08:32
Postat de the_cezar pe 19 Iunie 2012, 05:46

artimoane va elimina grecoteii

Facem meci de pregätire cu ei , bägam toate rezervele iar in poartä va sta Kahn ! :)

alin899
alin899  •  19 Iunie 2012, 06:59

Nasol sa fi suporter al Italiei, stai cu morcovul la fiecare meci al ei :))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează