INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  PORTUGALIA - SPANIA 0-0, 2-4 LA PENALTY-URI

VIDEO Ocolul porţii în 9 săptămîni » Sergio Ramos s-a răzbunat pentru ratarea din semifinalele Ligii Campionilor

Sergio Ramos l-a fentat pe Neuer, dar a înălțat balonul peste poartă în semifinala cu Bayern (foto 2). Miercuri n-a mai ratat, reușind o execuție magică de la 11 metri (foto 1) // Foto:  Reuters +1   FOTO
Sergio Ramos l-a fentat pe Neuer, dar a înălțat balonul peste poartă în semifinala cu Bayern (foto 2). Miercuri n-a mai ratat, reușind o execuție magică de la 11 metri (foto 1) // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 28 iunie 2012 20:29

Fundaşul lui Real, care trimisese în peluză lovitura de departajare cu Bayern, şi-a descărcat frustrarea executîndu-l pe Rui Patricio cu o scăriţă. ”A fost ceva premeditat”, admite spaniolul.

A renunţat la plete chiar înaintea Euro şi a ajuns eroul Spaniei după semifinala cu Portugalia. Sergio Ramos a ieşit miercuri, la Doneţk, cîştigător la ruleta penaltyurilor, aceeaşi care-l trădase împotriva lui Bayern.

Inspirat de execuţia italianului Pirlo în meciul cu Anglia, fundaşul de 26 de ani a reuşit scăriţa ce a apropiat Furia Roja de finală, revanşîndu-se faţă de toţi cei care l-au criticat în ultimele două luni.

"Am riscat, dar am fost norocos"
"Nu pot să mint, am plănuit să bat aşa. După ultima experienţă la Real în Ligă, lumea m-a ironizat şi a spus că nu-mi voi mai putea asuma responsabilitatea unui 11 metri. Am avut însă încredere în mine şi am vrut să încerc din nou", a mărturisit Ramos.

L-a trimis în dreapta pe Rui Patricio şi a tras cu sînge rece pe centru, transformînd a treia lovitură de departajare a campionilor mondiali: "A fost riscant, dar l-am văzut pe portar că se mişcă şi eram sigur că se aruncă pe un colţ. Am avut noroc şi m-a ajutat mult şi experienţa. A ieşit perfect, sînt mîndru şi am trăit un moment unic".

Pe 25 iunie, în semifinalele Ligii, Sergio a fost tot al patrulea madrilen la punctul cu var. A bătut tare şi mult peste poartă, direct în peluză. Ratarea a cîntărit decisiv. Schweinsteiger a semnat apoi eliminarea lui Real (1-3), iar portarul Neuer l-a luat peste picior: "Nu ştiam că lui Ramos îi plac şuturile peste bară".

"În toţi aceşti ani Del Bosque şi-a făcut probabil o idee de ceea ce sînt capabil. În fond, ştia că sînt un pic nebun" (Sergio Ramos, fundaş Spania)

"O triplă Euro-Mondial-Euro ar fi benefică nu doar pentru fotbal, dar şi pentru Spania în general. Ar fi minunat ca succesul să se transmită şi societăţii" (Vicente del Bosque, selecţioner Spania)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Transversală" după scăriţă
Miercuri s-a repetat istoria "sfertului" de la Doneţk. După scăriţa lui Ramos, Bruno Alves a ratat. A şutat tare şi sus, dar a ţintit bara transversală. La fel păţise Ashley Young în jocul cu Italia succesiv execuţiei magice a lui Pirlo. Coincidenţă sau nu, episodul s-a întîmplat şi la CM 2006. Milevski a dat tot scăriţă în "optimea" cu Elveţia după care Barnetta a tras în "transversală" şi Ucraina s-a calificat.

Fabregas a vrut ultimul!
Şi Fabregas s-a răzbunat pentru frustrarea de a fi jucat doar de două ori titular la acest Euro. El a decis calificarea în finală, şi el a ţinut să fie ultimul executant din primii 5, la fel ca la CE 2008, în "sfertul" cu Italia. "Am avut o premoniţie că se ajunge la penaltyuri şi că viaţa îmi va rezerva ceva frumos", a mărturisit Cesc. Del Bosque îl trecuse al doilea pe listă, însă mijlocaşul Barcei i-a cerut să schimbe ordinea.

"Ne-am apărat cu 6 oameni"
Spania a ajuns la 15 ore fără gol primit în fazele eliminatorii la turneele finale Euro şi CM. Motiv ca selecţionerul Del Bosque să elogieze prestaţia defensivei cu Portugalia: "N-am făcut un meci foarte bun, dar ne-am apărat excelent, cu cei patru fundaşi plus doi închizători. Nu ne pretindem o echipă defensivă, dacă ţinem cont de caracteristicile jucătorilor. Mereu e bine să ai în spate însă o temelie bună.

Coentrao, gest obscen
Pauza a fost cît pe ce să genereze un scandal. Aflat spre marginea terenului, Coentrao a protestat faţă de deciziile arbitrului Cakir atingîndu-şi cu mîna organele genitale chiar în faţa băncii spaniole. Portarul Reina, rivalul său de la Barca, a sărit ca ars, dar a fost oprit la timp de colegi. Centralul turc a stins rapid conflictul şi i-a arătat "galbenul" fundaşului portughez în prelungirile primei reprize.

Prinţul şi premierul la finală
Furia Roja va avea duminică, la ultimul act, doi fani de lux. Prinţul moştenitor Felipe şi prim-ministrul Mariano Rajoy şi-au anunţat prezenţa la Kiev, după ce amîndoi lipsiseră cu Portugalia, în semn de protest faţă de maltratarea în detenţie a fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko. "Finala este un eveniment calitativ diferit", a explicat ieri Jose Manuel Garcia-Margallo, ministrul Afacerilor Externe.

 

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
bobinatul
bobinatul  •  29 Iunie 2012, 11:13

Portarul Reina joaca la Liverpool si nu cred ca este rivalul in campionat al lui Coentrao. Fie chiar era vorba despre Reina care s-a suparat ca portughezul a facut gesturi obscene, fie era vorba despre Valdes care intradevar joaca pentru Barcelona. Daniel, poate nu ar strica sa mai urmaresti niste meciuri de fotbal...

mirrorman
mirrorman  •  29 Iunie 2012, 10:58

Aflat spre marginea terenului, Coentrao a protestat faţă de deciziile arbitrului Cakir atingîndu-şi cu mîna organele genitale chiar în faţa băncii spaniole. Portarul Reina, rivalul său de la Barca, a sărit ca ars, dar a fost oprit la timp de colegi....Pt mine e o noutate postul de portar la Barça detinut de Reina.Atat de jalnici ati ajuns....

sorin_steaua
sorin_steaua  •  29 Iunie 2012, 06:15

Tare Ramos, chiar am ramas uimit. Dupa ce tragi in peluza acum 2 luni in urma si echipa e eliminata din cauza ta...apoi sa vii la euro si sa dai scaritza intr-un moment ca asta, tre' sa fii nebun,

Vezi toate comentariile (4)
Comentează