INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ITALIA

6 luni închisoare! Cu suspendare » Condamnarea a fost cerută de procuror pentru selecționerul Conte în scandalul pariurilor

Articol de - Publicat miercuri, 06 aprilie 2016 00:00

Italia poate merge la Euro 2016 având un selecționer cu cazier.

A doua zi după ce a semnat pe 3 ani cu Chelsea, Antonio Conte a aflat ce condamnare riscă în scandalul pariurilor. Procurorul din Cremona, Roberto Di Martino, a solicitat 6 luni de închisoare, cu suspendare condiționată, plus 8 mii de euro amendă pentru "fraudă sportivă la partida Albinoleffe - Siena 1-0 de pe 29 mai 2011".

Nu a denunțat blatul

Întrucât antrenorul italian a ales procedura de "judecată rapidă", pedeapsa i-a fost micșorată cu o treime. Sentința penală e prevăzută a se anunța la jumătatea lui mai, cu o lună înaintea debutului Squadrei Azzurra, și poate fi atacată cu recurs. Conte este acuzat că a omis să denunțe blatul la care echipa pe care o pregătea atunci, Siena, a participat acum 5 ani, în ultima etapă de Serie B.

Nu-l afectează în Anglia

În cazul condamnării definitive, avocații săi și cei ai clubului londonez au garantat că tehnicianul nu va suporta consecințe în Anglia. Mai mult, se speră în obținerea absolvirii lui Conte. Și pentru secundul său de la Siena, Juve și "națională", Angelo Alessio, s-au cerut 4 luni cu suspendare.

6.500.000 €e salariul anual pe care-l va primi Conte la Chelsea. Cu 2 milioane mai mult decât ia ca selecționer al Italiei

6.200.000 €este prima stipulată în acordul italianului dacă va câștiga Liga Campionilor

"Conte e acuzat acum pentru că n-a respectat obligația de a împiedica blatul, ca antrenor, în timp ce înainte i se imputase că a avut o implicare activă"
Leonardo Cammarata, avocatul lui Antonio Conte

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close