INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ELVEȚIA - MOLDOVA 2-1

Atenție la Dzemaili! Mijlocașul e remarcatul presei din Țara Cantoanelor după meciul cu Moldova, 2-1

Dzemaili trimite un nou trasor spre poarta moldovenilor, în ciuda opoziției lui Cașcaval // 
Foto: Reuters
Dzemaili trimite un nou trasor spre poarta moldovenilor, în ciuda opoziției lui Cașcaval // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 05 iunie 2016 00:00

Mijlocașul de 30 de ani a fost remarcatul presei din Țara Cantoanelor. E singurul marcator al naționalei pregătite de Vladimir Petkovici în 2016 (2 goluri).

Elvețienii au bifat vineri prima victorie din 2016, 2-1 în testul cu Moldova, după 3 eșecuri la rând. Calitatea jocului n-a fost substanțial mai bună decât la 0-1 cu Irlanda, contra Bosniei (0-2) sau la 1-2 cu Belgia. Dar există și un câștig: Blerim Dzemaili.

Mijlocașul în vârstă de 30 de ani traversează o perioadă remarcabilă, favorizat și de faptul că selecționerul Vladimir Petkovici pare să-i fi găsit locul ideal în linia mediană, postându-l în fața "închizătorilor".

Contra Moldovei, jucătorul lui Genoa a repetat isprava din amicalul cu Belgia, înscriind cu o lovitură de cap (12), iar presa e la picioarele sale.

Pentru tabloidul Blick, "Blerim nu-i regizor, nici golgeter sau posesorul vreunui picior magic. E câte un pic din toate. Cu Moldova a avut ocazii cât pentru cinci goluri". Replica lui Dzemaili: "Pe acelea le păstrez pentru Euro".

Pînă la 150.000€ pentru "optimi"

Același Blick a aflat că elvețienii vor primi niște sume modice din partea Federației dacă nu trec de faza grupelor. Dar în cazul unei calificări în "optimi", ei vor fi răsplătiți cu prime cuprinse între 100.000 și 150.000 de euro, funcție de minutele jucate în competiție.

"Vin după un sezon bun cu Genoa și mă simt mai pregătit ca niciodată pentru acest turneu final"
Blerim Dzemaili, mijlocaș Elveția

7 goluria dat Dzemaili în 48 de meciuri pentru naționala Elveției
15 iunie de data la care "tricolorii" vor întâlni Elveția la Euro 2016

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
zidane92
zidane92  •  05 Iunie 2016, 10:07

Daca si-ar lua kosovarii si albanezii jucatorii inapoi elvetia nu strange nici o echipa de polo!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează