INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA - FRANȚA, AZI, 22:00, DOLCE 1, PROTV, GSP.RO

"Cocoșii" nu schimbă. Lusitanii, alți 2! Ce echipe vor alinia Deschamps și Fernando Santos în marea finală

Duel Matuidi - Joao Mario (dreapta), la ultimul meci Portugalia - Franța. 0-1, amical, pe 4 septembrie // FOTO Guliver/GettyImages
Duel Matuidi - Joao Mario (dreapta), la ultimul meci Portugalia - Franța. 0-1, amical, pe 4 septembrie // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 10 iulie 2016 00:00

Francezii au același sistem, 4-2-3-1, și Umtiti rămâne stoper-stânga. Rivalii l-au recuperat pe Pepe, iar William revine după suspendare.

În istoria Euro, Franța nu jucase niciodată cu același "11" de start două meciuri consecutive! Până la acest turneu final. Didier Deschamps a aliniat o echipă identică și în "sferturi", și în semifinale. Și nu a schimbat nici sistemul.

Ceea, aproape sigur, va face și astăzi, pe Stade de France. 4-2-3-1, cu două nume neașteptate la începutul competiției.

Sissoko 4X4

Umtiti, care nu debutase încă la "națională" înainte de CE 2016, a evoluat prima oară la 5-2 cu Islanda și l-a convins pe selecționer. El va fi stoper-stânga, împingându-l pe Koscielny în dreapta.

Moussa Sissoko nu va lipsi nici el. În faza de atac, oferă un plus de forță pe aripa dreaptă, iar în defensivă coboară alături de Pogba și Matuidi, formând o linie de 3 foarte puternică.

Un singur detaliu îl îngrijorează puțin pe Deschamps: Payet i s-a părut epuizat spre sfârșitul meciului cu Germania. Însă e greu de crezut că DD îl va înlocui tocmai acum.

4-4-2 cu mijloc în romb

În tabăra cealaltă, Fernando Santos va aplica probabil aceeași strategie tactică. Un 4-4-2 cu linie mediană în romb, William Carvalho securizând apărarea și Renato Sanches susținând avangarda Nani - Ronaldo.

Carvalho, suspendat în semifinala împotriva galezilor, va reveni pe teren. La fel și Pepe. Accidentat la Lyon, miercuri, liderul defensivei s-a refăcut după leziunea suferită la coapsă și 99% va juca din primul minut.

"Nimeni n-a descoperit încă un plan anti-Ronaldo. Pătrățelele de ciocolată îl ajută să zboare. Ar fi perfect să-l neutralizăm, dar și să-i limităm influența în joc ar fi deja un mare pas înainte"
Didier Deschamps, selecționer Franța

"Cu această echipă nu mi-e frică de nimeni. Spiritul lusitan ne va aduce victoria, trofeul. Nu am venit la Euro să impresionăm cu jocul nostru, nu am avut decât un singur scop aici: să câștigăm"
Fernando Santos, selecționer Portugalia

CIFRELE MECIULUI:

  • 10 înfrângeri consecutive are Portugalia în ultimele sale meciuri cu Franța
  • 1975 e anul în care lusitanii i-au învins ultima oară pe francezi (2-0, amical)
  • 600 de minute au jucat Ronaldo și Rui Patricio, cele mai multe adunate la Euro
  • 18 meciuri la rând fără eșec au "cocoșii" acasă la turneele finale (16 victorii)
  • 4 partide arbitrează englezul Clattenburg la Euro: două în grupe, o "optime" și finala
  • 13 goluri a marcat Franța în această competiție, cu 5 mai multe decât Portugalia

portugalia franta

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Save

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
submarina
submarina  •  10 Iulie 2016, 12:57

Doamne Ajuta pentru Portugaliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

nope
nope  •  10 Iulie 2016, 12:15

Franta , daca joaca defensiv la fel de atent precum au facut-o cu Germania , va castiga .Pericolele din partea portugaliei vin de la nani, ronaldo , renato sanchez si pepe la fazele fixe. Daca ii bocheaza pe astia ,nu au cum sa nu castige.

nope
nope  •  10 Iulie 2016, 12:11
Postat de zidane92 pe 10 Iulie 2016, 08:57

Deutschland ueber alles!!!!!!! Restul? au decis arbitrii frantei!

da, au decis arbitri ca schweinsteiger sa joace handbal in careu, foarte corect.... Cam toata lumea fotbalului a considerat penalty-ul ala corect. amuzant e ca si cu italia au facut la fel nemtii, handbal in propriul careu, or sa fi fost volei ?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează