INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  CALCULE BULVERSATE

Culoarul iadului » Spania și-a complicat existența: prin pierderea șefiei în grupa D a nimerit pe același culoar cu patru super-puteri

Chiellini (dreapta), rupt după doar 20 de minute în finala din 2012, va suferi iar în duelul cu Fabregas // Foto Guliver/GettyImages
Chiellini (dreapta), rupt după doar 20 de minute în finala din 2012, va suferi iar în duelul cu Fabregas // Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 23 iunie 2016 00:00

Spania și-a complicat existența, pierzând șefia grupei D. Pentru a-și apăra titlul, ar trebui să treacă de campioane europene sau mondiale: Italia, Germania, Franța ori Anglia.

"Nu avem noroc nici când învingem în primele două meciuri și câștigăm grupa", se plâng italienii, după ce Spania s-a împiedicat cu croații și le iese iar în cale, reeditând finala fără istoric din 2012 și pierdută la scor, 0-4.

Acum 4 ani, șocul "optimilor" s-a jucat și-n grupe (1-1), iar destinul face ca, la acest Euro, campioana și vicecampioana en titre să nimerească pe culoarul de iad al tabloului.

Dacă rămâneau primii în grupă, spaniolii scăpau și de posibilul "sfert" cu Germania, pentru ca în semifinale să-i aștepte Franța ori Anglia, alte foste câștigătoare de titlu mondial sau/și european! Asta în timp ce pe traseul noncampioanelor ar fi întâlnit, abia în semifinale, Portugalia ori Belgia.

"Tot noi sfârșim legenda"

"Pentru noi nu sunt Furiile Roșii, ci Bestiile Negre", conchid ziariștii italieni, iar fanii se întreabă pe net dacă "nu ar fi posibilă o penalizare ca să nu mai terminăm pe primul loc?". Există și optimiști: "Legenda La Roja a început cu Italia, în «sfertul» din 2008, și va trebui să se termine tot cu noi".

Căpitanul Ramos, care putea evita derbyul de luni transformând penaltyul cu Croația, nu-și face griji: "Jucăm cu cei mai tari adversari, favoriți la titlu. Dacă vrem să fim campioni, îi batem pe toți".

"Nu-mi doream Italia, dar avem timp suficient să analizăm cum s-o abordăm. Vestiarul a amuțit, o eroare în minutul 89 ne-a condamnat"
Vicente del Bosque, selecționer Spania

4.385de zile trecuseră de la ultimul eșec al Spaniei la Euro, în 2004. Kalinici a frânt seria de 947 de minute fără gol primit în meciuri oficiale

3victorii și 2 egaluri are Spania împotriva Italiei de la precedenta înfrângere din august 2011, 1-2 în amical. Acum 3 luni, a fost 1-1 la Udine

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
plischi
plischi  •  23 Iunie 2016, 10:57

optimea de foc se va incheia dupa loviturile soartei...

cneius
cneius  •  23 Iunie 2016, 09:17

Valabil si pentru Anglia. Cam dezechilibrate cele doua jumatati de tablou - Anglia, Germania, Franta, Italia si Spania pe aceeasi parte !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close