INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  RUSIA

Dedicat sută la sută » Selecționerul Rusiei îşi face pro bono datoria pentru patrie

Sluţki este un personaj printre selecţionerii de la Euro 2016 // FOTO Reuters
Sluţki este un personaj printre selecţionerii de la Euro 2016 // FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2016 00:00

Probabil că în cazul lui Sluţki emoţiile meciului se citesc mai bine decât la oricare antrenor de la Euro.

Privire imobilă, încordată, obraji îmbujoraţi şi un gest caracteristic - se hâţână pe banca de rezerve, mai ales în momentele tensionate ale meciurilor, dând senzaţia că este în transă. Sau alteori, dimpotrivă, agitat, cu mâinile-n cap. Dar mereu gata să transmită o reacţie, o emoţie.

Pentru că ruperea contractului cu Fabio Capello aproape a băgat în faliment Federaţia Rusă de Fotbal - 10,5 milioane de euro pentru reziliere -, Sluţki, antrenor al echipei ŢSKA Moscova, a fost nevoit să accepte cel de-al doilea job, cel de selecţioner al naţionalei, fără să primească un salariu fix.

Tehnicianul în vârstă de 45 de ani va primi doar un bonus financiar în caz de calificare din grupele turneului din Franţa.

Salvatorul de pisici

Sluţki are în palmares trei titluri în patru sezoane alături de clubul moscovit, dar cariera lui de jucător s-a terminat, practic, înainte de-a începe. Când avea doar 12 ani, micul portar Leonid a vrut să facă un gest frumos şi s-a oferit să se urce într-un copac după pisica vecinilor, care rămăsese înţepenită acolo. S-a dezechilibrat şi a căzut atât de rău încât şi-a fracturat genunchii şi nu a mai putut să joace niciodată fotbal.

Întrebat dacă îi e greu să pregătească şi ŢSKA Moscova, şi selecţionata Rusiei, Leonid Sluţki a răspuns: "Nici vorbă. Sunt mulţi fotbalişti de la ŢSKA la naţională. În general însă, să fii antrenor e o treabă complicată. Pierzi câteva meciuri cu ŢSKA, te dă afară de la ŢSKA. Pierzi câteva meciuri la naţională, te dă afară şi de acolo. După aceea trebuie să alegi între Rotor Volgograd şi Olimpia Volgograd, nu între ŢSKA şi naţionala Rusiei".

2009este anul venirii lui Leonid Sluţki la ŢSKA. Înainte, el a mai antrenat pe Olimpia Volgograd, Uralan Elista, Krîlia Sovetov

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează